petak, 24. svibnja 2013.

Rainbow TAG :)

 Danas vam donosim jedan sladak tag. O čemu se radi?  Pročitajte :)



Drevna indijanska plemena diljem Sjeverne Amerike vjerovala su da je duga most između života i smrti. Rimljani su smatrali dugu pozitivnim znakom njihovog boga Sunca, a popularna legenda iz Irske kaže da vilenjaci redovito ostavljaju vrčeve sa zlatom na krajevima duge – jedini trik kako doći do tog zlata bio je da se stigne do krajeva duge prije nego što ona izblijedi.




Znanost dugu definira kao optičku i meteorološku pojavu višebojnog luka na nebu koji nastaje kada Sunčeva svjetlost obasjava kapljice vode u atmosferi.  (Kako romantično ;) )

Boje u dugi čine kontinuirani spektar koji se sastoji od crvene, narančaste, žute, zelene, plave, modre/indigo, ljubičaste i ružičaste.

No, sada kada smo taj dio odvalili, možemo se baciti na onaj interesantiji dio. Odakle mi ovo? Vidjela sam da je to dosta popularno kod vlogerica u SAD-u koje pratim, sam tag je započela (ako se ne varam) Ingrid aka Missgamorazzi, a kod nas nisam još naišla da je netko napisao kak postić vezano uz ovaj tag. 

Dakle, trebate u svojoj kozmetičkoj torbici (ili okolini/sobi/ormaru) pronaći stvari koje bi po vama odgovarale bojama duge + Multicolored predmet


A evo i mojih predmeta :)

Krenimo redom. Prva boja - Crvena
Ovo mi je bila najlaksa boja, pitam se samo zašto :) Od svih crvenih ruževa, odabrala sam Rimmel 170 Alarm, zimski favorit. Obožavam njihove ruževe koji mirišu po voćnim karamelama. Mljac. Kupljen u Bipi prije 2 godine za nekih 25kn (sniženje), još uvijek je u jednom komadu te bojom i mirisom isti kao i prvi dan. Kod ovih ruževa mi se sviđa njihova mekoća na usnama, jedino morate barem usnice uokviriti olovkom za usnice jer će vam u suprotnom kidnuti malo ruž u stranu.




Druga boja - Narančasta
E, tu je već malo teže bilo...jedino narančasto što sam pronašla bilo je ovo Alverde ulje koje koristim prije spavanja. Fino si namažem nogice, pričekam da se upije, uživam u mirisu, spavanac. I ujutro su mi noge divne i meke.
Mislim da je oko 30kn, u DM-u. Svako ljeto kupim novo pakiranje kada staro potrošim. A bivšoj cimerici mogu zahvaliti što me navukla na ovo ulje :)



Treća boja - Žuta
Tu nisam previše razmišljala, već sam ugrabila MNY Colossal maskaru, vodootporna verzija. U početku mi je bila čudna, no nakon nekog vremena sam ju zavoljela i donekle mi je uspjela nadomjestiti Nivea maskaru koju sam obožavala.

Četvrta boja - Zelena
Moja najdraža boja. Iako imam hrpu zelenih stvari, željela sam se zadržati na kozmetičkim stvarima. Zato sam i odabrala sprej za tijelo Body&Soul, jasmin i bijeli čaj. Inače mi miris jasmina zna smetati, jer je preagresivan za moj nos, no u ovoj kombinaciji mi je izvrstan. Nisam previše pažnje pridavala sprejevima za tijelo, imala sam ih nekoliko, sve dok nisam prošlo ljeto u Mulleru kupila ovaj. Preporodila sam se :)  Idealan mi je za ljeto kada nisam oduševljena parfemima, a opet ne želim izaći iz stana bez da imam neki miris na sebi, makar izlazila na 10min.

Peta boja - Plava
Opet, samo nekoliko predmeta i što ja odaberem? Ono čega više nema na policama DM-a. Gel za brijanje koji je zapravo nekakve mutno narančaste boje, ali je pakiranje plavo :)  Ovakve stvari koristim najviše ljeti, jer je i tuširanje učestalije, a ponekad jurim i nemam vremena mazati noge sa kremom i čekati da se ona upije. Zato volim ovaj proizvod jer uz lakše brijanje, hidratizira kožu. I zaista mi je žao što je LE, jer nakon što istisnem sve u idućoj uporabi, neću biti prevesela.


Šesta boja - Modra/Indigo
Čim sam čula "Indigo", na pamet mi je palo ovo sjenilo iz Essence LE kolekcije 50's Girls - 01 I'm a marine girl. Najviše ga koristim umjesto tuša na gornjem kapku, i iako se ne skuži odmah, malo podigne boju očiju. 


Sedma boja -  Ljubičasta 
I ovdje je kocka pala na ruž. I to ne bilo koji. U pitanju je Catrice Ultimate shine 170 Play the Plum kojeg imam već sigurno dvije godine. And guess what? Obožavam ga! :) On je u društvu nekoliko ruževa koje jednostavno volim nositi. No o tome više u nekom drugom postu. I sada vidim da su mi oba ruža 170 :)


I za kraj,neki još dodaju jednu boju, a ja ne bih bila prava cura kada bih je preskočila - Ružičasta
Tu sam odabrala jedno rumenilo koje mojoj koži daje divnu prirodnu boju, kao da sam bila na zimskom zraku neko vrijeme. Mogu ga nositi u bilo koje doba dana ili noći, bilo koje godišnje doba. Jednostavno dobro izgleda na mojoj koži. Radi se o Rimmelovom rumenilu u nijansi 001 Spring flower.


Na ovoj slici možete vidjeti i swatcheve ruževa i sjenila. 




I kao kraj bi trebao doći neki multicolored predmet. Nažalost, ne posjedujem ništa što bi odgovaralo tom opisu :/
Ali vam zato stavljam spot pjesme na koju smo svi skakali kao klinici :)  Klik na Uou Uou ;)


E sad, što dalje? Tagging other people, ofc! :D

Taggiram ove curke:









I to bi bilo to od mene :) Sada trebamo vidjeti što će cure predstaviti u svojim "Dugama" :)



četvrtak, 16. svibnja 2013.

Oriflame Pure Skin / Hide & treat



Danas vam donosim jednu brzinsku recenziju jer, iako imam trenutno malo veću gužvu (što se vidi i po nedostatku postova), mislim da ipak nije fer da se tako dugo ne čujemo :)

Dakle, prije par mjeseci sam dobila ovaj proizvod na recenziju. Problem je bio što tada nisam imala nikakvih  problema/nezgoda na licu, pa je i proizvod morao pričekati period kada će biti loši dani za moje lice, a bolji dani za njega.

Radi se o kremi za prikrivanje i isušivanje akni iz njihove linije Pure skin. Let's dig in, shall we?



 Samo pakiranje je praktično, higijenski i izgledom odgovara samom imenu linije - kombinacije plavih nijansi na bijeloj podlozi kod mene uvijek asociraju čistoću, sterilnost, urednost.

Kada odvrnemo poklopac tubice, možemo vidjeti da ima vrh poput šprice, što olakšava uporabu jer možete istisnuti koliko vam treba na prst ili direktno na područje koje želite tretirati, a također ne maljate po kutijici prstima.

Jedino što može biti problem pri ovakvim pakiranjima jest da kada dođete do kraja proizvoda, ne možete istisnuti preostali proizvod. No, tu uskače i plus, a to je da možete tubicu prerezati pošto nije napravljena od  tvrdog materijala i tako maksimalno iskoristiti proizvod.



Na poleđini tubice piše: "Tonirana krema za prekrivanje i isušivanje akni i drugih nesavršenosti. Nanesite direktno na nesavršenosti."

Nigdje na tubici se ne nalazi sastav kreme, već je samo na prednjoj strani spomenuto da sadrži salicilnu kiselinu.




Količina/gramaža: 15ml
Gdje kupiti: Oriflame kataloška prodaja
Cijena: u aktualnom katalogu 18,90kn
Proizvedeno u Poljskoj.


A sada moje mišljenje i iskustvo.

Nekada davno sam koristila njihov korektor za prištiće sa uljem čajevca, i vraćala sam se njemu svaki put jer mi je bio izvrstan. Upravo zbog tog pozitivnog iskustva sam se veselila isprobavanju i priznajem da sam puno očekivala. 

Nažalost, kod mene nije proizvod ispunio ta očekivanja. Evo što vam mogu reći. Tonirana krema - definitivno. Prekrivanje i isušivanje - ne baš. Prekrije prištić/nesavršenost, ali ne baš najbolje, skori se sve na to mjestu, pa se čak javlja i lagano zatezanje kože, ali dalje od toga se ništa ne događa. 

Pokušala sam nositi po danu i pazila sam da taj dio ne diram kako bi rezultat bio bolji, nosila sam ga preko noći kada se okrećem sto na sat u krevetu. Do jutra je proizvod nestao sa lica iz očitih razloga, ali mislila sam da će preko dana stanje biti bolje. Nažalost nije. 

Još jedan problem je bila boja. Naime, dolazi samo u jednoj boji, te kada nanesete na lice, ta boja se ne prilagođava boji lica, već stoji nezgrapno poput narančaste mrlje. 

Pokušala sam staviti prvo to, pa puder na to. Izbija. 

Zaista mi je žao, jer sam se stvarno ponadala da će ovo biti jedan od onih proizvoda koji će zaista biti iznenađenje i koji će moći stati uz bok nešto većim igračima. 

No to ne znači da još nema nade! Planiram iskušati i preostale proizvode iz linije, ne mislim odustati od Oriflamea zbog jednog proizvoda koji nije ispunio moja očekivanja.




A kako mi vi stojite po ovom pitanju? Jeste li i vi naišle na neki proizvod koji nije ispunio vaša očekivanja?

*PR uzorak