ponedjeljak, 10. lipnja 2013.

Flormar Dipliner i MAXXL maskara - recenzija

Danas vam donosim recenziju dva Flormar proizvoda koji su se našli u favoritima za prošli mjesec. Radi se o tušu i maskari. Krenimo.


Prvo ću vam predstaviti tuš. Naime, radi se o tušu sa debljim kistićem koji me oduševio. Prvi tuš koji sam imala bio je u ovakvom pakiranju, davnih dana u srednjoj školi. Nakon njega sam se prebacila na tuš u olovci, tada sam već na faks krenula a tuševi su se sramežljivo počeli probijati na naše tržište (barem oni drogerijskog ranga). Potom je došao tuš u gel obliku, koji još i danas koristim, crni i u bojama.



I onda me striček poštar iznenadio sa Flormar paketom, u kojem su između ostaloga, bili tuš i maskara.
Kako sam odlučila prvo potrošiti neke stvari, tako je i ovo malo čekalo. A i bilo je u zadnje vrijeme jako malo normalnih dana kod mene.

No prošli mjesec sam prvo doma testirala ovaj par, a potom je došlo nekoliko prilika u kojima sam zaista trebala nešto što će biti izdržljivo. I ovaj tuš se zaista pokazao kao pravo otkriće koje je itekako doraslo zadatku. Pakiranje je plastično, jednostavno crno. Maleno je pa ga možete u svaku torbicu ugurati i koristiti za sitne popravke (ako je potrebno).



A evo i mog mišljenja.

Kist je dovoljno čvrst, a opet nije grub. Dovoljne debljine da sa njime možete napraviti vrlo precizne (iako ne izrazito tanke) linije od prve. Na slici dolje možete vidjeti kako izgleda kada se malo jače pritisne na kožu. Početnicima nije sa njime komplicirano raditi (kao što bi moglo biti sa Eveline koji ima jako tanki kistić).

Što se postojanosti tiče, drži od jutra do mraka. Prvi put sam ga skidala sa baby maramicama i nešto teže je sišao sa kapaka. Kasnije sam ga skidala sa Balea vaticama za skidanje šminke, i najbolje silazi sa uljnima (kao i svaka vodootporna maskara).



Količina/gramaža: 3,5 ml
Gdje kupiti: Klik
Cijena: -
Proizvedeno u Turskoj.





Druga stvar je MAXXL maskara. Ova maskara dolazi u dvije varijante: srebrna za volumen i zlatna za duljinu trepavica.

Pakiranje je luksuzno i veličine je kao i MNY maskare. Ono što mi se svidjelo na svim proizvodima jest naljepnica na kojoj piše točan rok trajanja proizvoda.

Inače biram maskare za volumen, jer mislim da oči puno bolje izgledaju kada ima puno gustih trepavica, za razliku od same duljine jer to može biti dosta zeznuto ako koristite lošu maskaru.

I još nešto, nisam veliki obožavatelj gumenih četkica. Ježim se od njih jer dosad nisam imala pozitivna iskustva.
Ali, priznajem, ova maskara me, bez obzira na četkicu oduševila :)




Nakon prvog sloja lagano podigne trepavice. Inače, trepavice mi rastu prema dolje, i dosta su teške, tako da bez uvijača i barem dva sloja maskare, nikako neće izgledati.
Nakon što sam stavila i drugi sloj ove maskare, vidi se da su se produljile trepavice, pogled se otvorio. Nosila sam ju cijeli dan, nije se trusila. Navečer sam ju skinula bez problema sa baby maramicama.

Na slici ispod možete vidjeti na mom desnom oku kako izgledaju trepavice sa jednim slojem maskare, a kako bez maskare na lijevom oku.


Ako tražite nešto novo, ne preskupo/ne prejeftino, a opet dobro, onda je ovo maskara za vas.

Količina/gramaža: 8 ml
Gdje kupiti: Klik
Cijena: - (kada su bili u Kozmu,znam da je bilo oko 70kn)
Proizvedeno u Turskoj.



Kakva su vaša iskustva sa Flormar proizvodima?


*PR uzorak

subota, 8. lipnja 2013.

May Favorites






Iako smo već osam dana u lipnju, mislim da još uvijek vrijedi naslov posta :) Neću valjda žuti karton zaraditi? ;) Krenimo na jedan brzinski post.



U svibnju sam najviše posezala za ovim stvarima:


Olival Bademovo ulje za kosu,kožu i nokte - kupljeno na blef u KTC-u, za 13 kn. Nakon nekoliko korištenja sam se oduševila jer mi se kožica oko noktiju konačno normalizirala. Obavezno prije spavanja namažem ruke, ponekad preko dana. Još jedan plus je što se brzo upija i nema nekog mirisa, a i sigurno je dovoljno zdravo i prirodno jer ga moj mačak želi sa ruku lizati.

Alverde ulje pasji trn i divlja ruža - ulje koje sam prije nekoliko godina otkrila upravo zahvaljujući cimerici (Hvala Petra! :) ) i od tada ga koristim najviše ljeti jer mi daje koži taman onoliko njege koliko joj je potrebno, a divnog je mirisa. Prije spavanja namažem noge, pričekam nekoliko minuta da se upije u kožu i spavanac :)

MNY Colorama - lak sam kupila jer sam mislila da će mi biti poput jedne stare Essence French nijanse, no ispalo je da ipak nije boja kao što se čini kada ju gledate. Ovo je zapravo prozirni lak sa jako sitnim šljokicama. No nije mi žao, jer sam konačno pronašla lak koji nije skup, a jako je dobar sam ali i kao baza za druge lakove.

MUA Sheer finish Lipgloss , nijansa "Too much fun" - sjajilo koje sam osvojila kod Tamelie :) A što da kažem, obožavam ga :) Nije pregust, nije presticky, daje taman boju mojim usnicama, ugodna je mirisa :)  


Givenchy Dhalia Noir L'Eau - dobila sam ga na Givenchy i ItGirl eventu o kojem ste mogli čitati ovdje. Miris koji mi je idealan za proljeće, ali nekako se mom nosu čini da će se super ponašati i ljeti :)

Nivea Smooth Sensation body butter - dobila sam na recenziju (koja uskoro dolazi) i sve što vam zasad mogu reći jest "Yumm!" :)

E, sada nekoliko proizvoda za koje isto dolaze recenzije.

Flormar Max XXL maskara - najviše sam za njom posezala, s razlogom je završila i u ovom postu :)

Flormar tuš - isto oduševljena, i iznenađena postojanošću

L.A. Girl  rumenilo, nijansa "Bashful" - rumenilo koje mojem licu daje baš onu zdravu boju, niti previše, niti premalo.

Catrice BB krema, nijansa 010 Light beige - ovaj mjesec, svaki put kada sam izlazila van na kraći ili dulji period, na lice sam nanosila upravo ovu BBicu :)

I na kraju, srebrne naušnice koje sam dobila od dragoga ove godine za Valentinovo :)




A koji su vaši favoriti bili u prošlom mjesecu?

subota, 1. lipnja 2013.

NovExpert La Creme au Caramel


Danas vam donosim dugo čekanu recenziju jedne tonirane kreme koju sam dobila kao poklon na Beauty Blog Dayju. Kako sam u to vrijeme koristila drugu kremu, i nedavno sam je potrošila, tako je i ova tek u to vrijeme došla na red za isprobavanje, korištenje i, u konačnici, za recenziju.




Ako niste znali, NovExpert je medicinski francuski brand, koji je 100% prirodan. To znači da ima 0% konzervansa, ne sarži eterična ulja, niti alkohol. Apsolutno nikakve konzervanse. Thumbs up! :)

NovExpert kozmetička njega je podjeljena u dvije kategorije:
1.Linija za prevenciju starenja i njegu
2. Anti-age medicinska njega

 Ova krema dio je NovExpert Anti-age linije, te dolazi u dvije nijanse, za svjetlu i normalnu put ili Fair skin - Ivory glow i Normal skin - Golden glow.


Radi se o toniranoj kremi koja štiti kožu, a ujedno joj i daje laganu boju, te lice izgleda puno zdravije. Krema u sebi sadrži kokosov maslac, ulje noćurka, biljni glicerin i gel aloe vere - sve izvrsni sastojci za zdravu kožu jer joj daju potrebnu njegu i vlagu.

Također, potiče prirodni pigment (melanin) i ubrzava tamnjenje na posve prirodan način zahvaljujuči ekstraktu sjemena rogača, te prirodni SPF 5.   


Dojmovi?

Kada nam je prvi put djevojka na ruku istisnula kremu, ostala sam šokirana zbog boje. Mislila sam nema šanse da se to ikako zblenda, pa to nisu za nas koji smo blijede radili. Iako sam ju tada razmazala, i dalje sam bila sumnjičava, bez obzira na divan miris.

Kada sam došla doma i pogledala što se sve nalazi u goodie bag, vidjela sam da smo dobile i full size pakiranje ove kreme. I onda sam je isprobavala nekoliko dana, i razuvjerila me što se tiče boje. No, kako sam tada koristila drugu kremu, ovu sam stavila na stranu, a sada bi nam trebali valjda i neki sunčani dani doć, a ja sam taman istisnula zadnje kapi iz stare pa mi je ovo došlo taman. Protekli mjesec sam ju testirala kako treba :)




Prvo što se odmah vidi jest boja. Moja je Ivory nijansa (woohoo!). Baš je kao što joj i samo ime kaže, karamel boje. I iako izgleda strašno, kada se stavi na lice i razmaže, ona se doista prilagođava boji vašeg lica, samo uz jedan dodatak - daje vam dodatni boost i odmah izgledate zdravije.

No, nije samo boja karamel. Ne,ne...već i miris! O, oduševljenja! :) Mene miris asocira na Werther's Original. Mmmmmm....fino.

Ali, vratimo se natrag na temu. Ako tražite prekrivanje, ovu kremu možete odmah zaobići. Ova krema radi upravo ono što joj i je namjena - tonira lice, i pritom ga štiti. I obavlja izvrstan posao. Ne morate ju staviti puno, a opet ona napravi veliki posao. Koža je glatka i nahranjena. Tekstura samog proizvoda je kremasta i lagana.

Kako je ovo pakiranje veliko, imat ćete ju dugo,dugo. A sada samo čekam da konačno dođe više sunčanih dana (bježi kišo s prozora!!) kako bih vidjela i koliko će moj melanin na licu proraditi uz pomoć ove kreme.

Jedini minusi su jako mali SPF i cijena (za neka da, za neke ne).



Količina/gramaža: 30ml
Gdje kupiti: u odabranim ljekarnama
Cijena: 194 kn

A kako mi vi stojite po pitanju toniranih krema? Koristite li ih? Ili ste više za BB, CC i pudere? Ili se i dalje držite samo dnevnih krema/ nikakvih krema ?


*PR uzorak