utorak, 25. veljače 2014.

Budget Buy - Balea gel za pranje lica


Nemate trenutno previše novaca na računu/novčaniku, a dobro bi vam došao neki proizvod, bio on dekorativa ili preparativa. Tu je onda Budget Buy tip postova :) Plan mi je kroz narednih nekoliko tjedana, predstaviti proizvode (svaki tjedan jedan) koji su zaista dobri a cijenom pristupačni za vaš novčanik.




Kao prvi proizvod koji probija led na mojoj Budget Buy listi je Balein blagi gel za pranje lica s vitaminima, za sve tipove kože. Dolazi u praktičnom plastičnom pakiranju od 150ml sa pumpicom koju je jednostavno otvoriti i zatvoriti kako ne bi zrak ulazio u samu bočicu te tako loše utjecao na proizvod. Prije nekoliko mjeseci su izbacili novo pakiranje (samo je boja pakiranja više pastelna) i malo su "ublažili" gel, ali je jednako dobar i učinkovit kao i stara verzija.


 Proizvod je baš gelast, polu-gust i u sebi sadrži sitne piling čestice koje zapravo niti ne osjetite (u staroj verziji sam ih osjetila). I ružičaste je boje (win! :) ) Navodno bi trebao imati miris grejpa, no ja ga ne osjetim. Ali mogu potvrditi da je miris ugodan, nimalo težak ili napadan. 




Možete ga koristiti ujutro i navečer, ili poput mene samo navečer. Dovoljno je da jednom stisnete pumpicu i nanesete gel na vlažnu kožu lica, te sve fino počnete kružnim pokretima utrljavati/masirati. Meni to dođe kao neka poluminutna meditacija. Potom sve dobro isprati i lice obrisati ručnikom koji vam je namjenjen samo za lice. Kada kažem obrisati, onda mislim lagano utapkati ručnik na lice. A potom po želji možete nanjeti kremu za lice, ulje....koja god je vaša rutina za njegu lica, dnevna ili noćna.

Sastav možete pogledati ovdje:


Koristila sam i skuplje varijante ovog proizvoda, no niti jedna me nije zadovoljila, pa sam se nakon potrošene bočice uvijek vraćala ovom gelu. Moja koža ga jednostavno obožava. Primjetila sam da, u kombinaciji sa još nekim proizvodima i ritualima, moja koža izgleda najbolje kada koristim upravo ovaj gel. Istina, znam imati perioda kada mi koža ludi i nije u najboljem stanju, no uzrok tome je najčešće stres koji se kod svakoga na drugačiji način ispoljava - a ja imam eto tu sreću (ili nesreću) pa se meni sve vidi na koži, posebice kada je neko stresno razdoblje i to je nešto na što ne mogu pretjerano utjecati, mogu jedino ublažiti kombinacijom različitih proizvoda.


                            

Količina: 150ml
Cijena: oko 16kn
Gdje kupiti: Dm
Proizvedeno u Njemačkoj.

I to bi bilo ukratko to. Nadam se da vam se svidjelo :) Što vi koristite? I sviđa li vam se ideja ovakvih postova?

nedjelja, 23. veljače 2014.

Suradnički post - Lipstick's blade "Moja svakodnevna njega lica"


Ovo nedjeljno poslijepodne vam donosim jedan suradnički post :) Voljela bih barem jednom mjesečno objaviti ovakav post u suradnji sa kolegicama blogericama, nadam se da vam se sviđa ova ideja :)
Kao prvoj osobi čast je pripala Mirni sa bloga Lipstick's blade :) Ona nam je pisala o svojoj svakodnevnoj njezi lica, a više o istoj ćete saznati u nastavku.



Nedavno sam promijenila rutinu svakodnevne njege lica jer isprobavam dosta tek kupljenih proizvoda  te u današnjem postu možete pročitati koji su to proizvodi, kada ih koristim i na koji način. Za početak, ja ne pretjerujem s količinom proizvoda za lice i koristim samo ono što znam da mi treba. U post nisam uključila ono što koristim na tjednoj bazi ili samo povremeno, ali neke ću vam od tih proizvoda i spomenuti.

Prije nego počnem objašnjavati koji su to proizvodi, moram napisati i nešto o svojoj koži, u slučaju da prvi put čitate moj post i ne znate. Imam masnu T-zonu sklonu nepravilnostima, sitni prištići i miteseri, a obrazi su mi normalni i bez nepravilnosti.  Isprobala sam uistinu mnogo proizvoda za njegu kože i imala sam jako loših iskustava te zato ne mijenjam često proizvode koje koristim, već ako pronađem ono što mi odgovara, toga se držim.


Dan započinjem umivanjem Avene Cleanance gelom koji je idealan za problematičnu i masnu kožu. Imala sam nekoliko ovih manjih pakiranja od 100 ml i sada trošim posljednje. Nakon njega mažem lice Avene Hydrance Optimale UV legere kremom koja hidratizira, ali ujedno i pruža UV zaštitu. S obzirom da navečer koristim kiseline za lice, volim se danju zaštiti UV faktorom neovisno je li sunčano ili oblačno. Nakon nje stavljam Avene Cleanance matirajuću emulziju- losion koji mi ponekad zamijeni bazu za puder. Koristim tu kremu jer mi se T-zona jako brzo masti neovisno što ju fiksiram puderom u prahu (koristim Ben Nye Bananu).  Ljeti svakodnevno koristim i Avene termalnu vodu, dok zimi povremeno.


                                             Proizvodi za čišćenje lica i skidanje šminke

Do navečer najčešće ne koristim ništa i onda prije spavanja skidam šminku i čistim lice. Prvo koristim Balea  3 u 1 vlažne maramice za lice koje obožavam i nalaze se u mojih top 10 proizvoda kojima se uvijek vraćam. Njima najviše volim skidati maskaru i najbolje su u tome. Nakon njih čistim lice s Bioderma Sensibio H20 micelarnom otopinom koja je najbolja micelarna koju sam isprobala. Košta oko 70 kn za 250 ml, ali stvarno mislim da se isplati. Čišćenje završavam Apivita mlijekom za čišćenje lica koje sam tek uvela u svakodnevnu rutinu pa vam još ne mogu mnogo o njoj reći, ali napisat ću posebnu recenziju čim ju istestiram.

                                             Proizvodi za hidrataciju, te za nepravilnosti


Nakon što očistim lice, na T-zonu stavljam Bioderma Sebium serum koji sam tek kupila i tek sam ga uvela u svakodnevnu rutinu. Nakon tjedan dana korištenja, ne vidim još neku razliku s njim i bez njega, osim što mi ujutro pore izgledaju suženo. Mislim da mi je još rano donijeti sud o njemu. Na obraze stavljam Balea Aqua serum koji je namijenjen suhoj koži, ali zimi sumnjam  da bi takvim osobama bio dovoljan, no meni je i jako ga volim. Nekada ga stavim i na cijelo lice, ovisi koje preparate koristim protiv nepravilnosti. Ponekad koristim i Schaebens masku za okoloočno područje, a možete ju kupiti u Mulleru za desetak dana.  I za kraj, najdraži proizvod za problematičnu kožu koji sam otkrila – Krema za problematičnu kožu kupljena u Beogradu u Lillyju. Stavim ju na kritična područja i do ujutro su isušena. Nema joj ravne!


To bi bila moja svakodnevna rutina njege lica, što vi koristite i imate li kakve preporuke?

Mirna  za Nyx's Cutie Pies  <3






petak, 21. veljače 2014.

Batiste Dry Shampoo Blush vs. XXL

Cijeli dan ste na poslu/školi/faksu i odmah morate juriti na neki sastanak. A kosa je koma. I nemate vremena skoknuti doma i oprati ju. E sad, imate dvije opcije. 
Opcija prva - svezati kosu u rep i tako se pojaviti, usput lagano umirući od nelagode jer se niste uspjeli pojaviti u tip-top izdanju.
Opcija druga -  šampon za suho pranje koji će vam barem do idućeg pranja kose prikriti onaj nezgodan sjaj i masnu kosu. I nemate brige za vrijeme sastanka :) 

Kao što pogađate, opcija broj dva je ipak "winner winner chicken dinner" :)

Prije no što krenem na samu recenziju proizvoda, bilo bi dobro da vas malo upoznam sa suhim šamponom i samim Batiste brandom.

Prije svega, što je zapravo šampon za suho pranje kose/suhi šampon? Znate ono kada smo kao klinci znali na glavu stavljati baby puder i onda jako dobro protrljati kao bi nam kosa bila čišća. E pa, u principu je to isto to - suha supstanca koja, kada se nanese, upija višak masnoće sa tjemena i kose. 
Obično dolazi u tri oblika/stanja: kao prah, kao tekućina sa pumpicom, te kao sprej. Upravo ovaj zadnji oblik je najrašireniji, a i po mom mišljenju najpraktičniji.

                                                                           Izvor

Iako se na tržištu može pronaći raznih varijacija i razni proizvođača upravo ovog proizvoda, Batiste je jedan od najpoznatijih i kada čujete njihovo ime, odmah znate o čemu se radi.
Britanski brand šampona za suho pranje koje se na svjetskom tržištu nalazi već više od 30 godina, utemeljen je davne 1970. godine kada su žarile i palile afro zurke i one koje su bile pokušaj imitacije frizure Farrah Fawcett, koja je tada glumila u seriji Charlie's Angels. A na glazbenim top ljestvicama su se vrtili disco hitovi, Woodstock je bio hit, nosile su se trapezice. I upravo se u tom periodu počeo probijati Batiste sa svojim proizvodima.

Stisnite FFW i evo nas u današnjem vrememnu. Sve se nekako smirilo, "ispoliralo", iako danas više niti frizure niti odjeća, a niti išta drugo nije "ukalupljeno" i svatko nosi ono što mu najbolje odgovara. A tu je i Batiste, koji se razvijao i pratio trenodove, oprezno osluškujući potrebe moderne žene kada je  pitanju kosa.

Tako se danas na tržištu može pronaći 11 varijanti suhog šampona, a 4 se mogu kupiti i kod nas (ja još uvijek čekam "Tropic" kao žedan vode :D ). Kod nas su dostupni: Blush, Dark & deep brown, Original i XXL.                                                                       



Iako imam smeđu kosu, koristim dva suha šampona koji nisu samo i isključivo za jednu boju kose, kao što je slučaj sa Dark & deep brown koji je namjenjen upravo tamnijoj kosi.
Nakon nekih lutanja i isprobavanja nekih jeftinijih varijanti, odlučila sam ipak posegnuti u novčanik i kupiti Batiste Blush. U početku mi se činilo da se diže prašina bez razloga, a i za tada studentski budžet mi je ipak bilo riskantno uzeti nešto za što nisam bila sigurna hoće li raditi obećano. I eto, od tada samo njega i kupujem, uvijek mu se vraćam.


Dolazi u metalnoj bočici od 200ml/120g, sa plastičnim čepom/kapicom, te su namjenjeni za gotovo sve tipove kose. Može se koristiti na obojanoj kosi, ali i ako kojim slučajem imate ekstenzije ili valovitu/frčkavu kosu - samo u tom slučaju treba pripaziti da se pošprica na prirodni/vaš korijen kose i nikako ne češljati jer bi se mogle oštetiti ekstenzije/kovrče, već dobro prstima protrljati.

Prije nanošenja dobro protresite bočicu, razmaknete kosu i ravnomjerno raspršite (ali ciljajte prema korijenu kose) sa udaljenosti od cca 30cm. Realno, meni je funkcioniralo i sa puno manje udaljenosti, samo sam morala malo bolje prstima protrljati kosu. 

Sastav:



I sada dolazimo do onog glavnog. Usporedbe i mojeg iskustva. Kako imam dugu kosu, pranje svaki dan ne dolazi u obzir (posebice zimi, a da i ne spominjem kako to nije najbolja opcija za kosu), ali opet ne mogu izdržati više od 3 dana, treći dan moram oprati kosu jer mislim da bih mogla izluditi koliko grozno izgleda. Daklem, masti mi se kosa. Sreća najveća mi je upravo suhi šampon. Nekad mi je dovoljno samo da dva puta špricnem na kosu i ona se normalizira, a nekad mi je potrebno nešto više. Oboje su bijele boje pa morate paziti kako ćete trljati. Plavušama to nije problem, ali brinete trebaju pripaziti. Iako se on relativno brzo upije i nestane ta bijela boja, nekad se dogodi da malo previše špricnete, pa je kosa ona sivkasta. Ali sve je to stvar prakse, s vremenom i tu postanete majstori :)


Blush se prvi pojavio na tržištu i meni je nekako draži - što zbog mirisa, što zbog osjećaja u kosi. Kada njega nanesem, kosa mi stvarno živne i bolje izgleda, uspije izdržati do drugog dana kad ju po rasporedu perem. Pod prstima mi je kosa nekako svilenkasta. Miris je cvjetni, što meni itekako paše :)

XXL se zadnji pojavio na tržištu i obećava volumen u kosi. Nažalost, kod mene se to vidi samo prvih pola sata. Ali moja kosa vam je inače problem po tom pitanju, jako je teška pa mi se i kovrče opuste vrlo brzo čak i nakon pola kile pjene + voska + laka za kosu. Rekla bih da je ovaj suhi šampon za kosu koja je izrazito masna jer moju kosu jako isušuje, a pod prstima imam osjećaj kao da sam stavila puno laka za kosu. Kod ovoga je miris nešto intenzivniji, grublji (barem za moj nos).

Dakle, smatram kako oba jako dobro obavljaju svoj posao i zaista su proizvod koji se isplati kupiti. Samo morate pogoditi koji najbolje odgovara vašoj kosi. Kako su mi oba pri kraju, mislim da ću idući put kupiti Original i Deep& dark brown, pa bi i tada mogla natipkati kratku usporedu, te vidjeti koji bi mogao biti najbolji. Ne bih baš željela da mi se ovo dogodi u najkritičnijem trenutku (kako to obično biva) :) :) :)


Gramaža: 200ml/120g
Cijena: 30-35kn
Gdje kupiti: Dm i Bipa
Proizvedeno u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

I to bi bilo to :) 

Koristite li i vi suhe šampone? Batiste ili neke druge? Ili ste na baby puderu? Možda ste sretnice koje ne moraju koristiti ovakve proizvode? :)




subota, 15. veljače 2014.

Fairy Tale Tag :)



U ovom tag postu, koji je jako jako zgodan, ćete moći saznati nešto više o meni :) Pokušala sam ne previše filozofirati, ali ponekad jednostavno ne mogu, kad krene misao onda ide, ide, ideeee daleko :) Nego, tko je ono viknu FT TAG! Moja Hana sa bloga Smakirancije :) Čekirajte ju! :) 
A sad se možemo i baciti na ovaj, bajkoviti, tag :)


                                                                                Izvor

01. Snow White - Do you consider yourself beautiful?
Iskreno, ima dana kada mi je state of mind takvo da sam si baš lijepa :D a ima dana kada sam si blja :/ No, realno gledajući, nisam drop dead gorgeous, rekla bih prije da sam zgodnička slatkica :D



                                                                              Izvor

02. Sleeping Beauty - How many hours do you sleep at night?
Trudim se barem 8 sati odspavati. I znam da ako ne legnem u 11 navečer da se neću tu noć naspavati. Baš sam stara kokoš :D Ali ako sam vani i dođem doma oko 2-3-4-kad već ujutro, najkasnije u 9 ili pola 10 ću se probuditi. Unutarnji sat mi ne dozvoljava da dulje spavam. A i bolje, jer mi je žao dan potratiti na spavanje. Posebice ako je sunčan.
                                                                            Izvor

03. Cinderella - Do you have a curfew?
Nije da imam policijski sat, odavno je to prošlo, nego imam dogovor sa roditeljima takav da znaju kada ću okvirno doma doć pošto živimo u stanu koji nije prevelik, a sve se čuje. Pa tako i moje otključavanje vrata. Ali neka, nadam se još samo kratko i onda ću u 2 ujutro navinut Mišu Kovača i tulit na njegove masline (šalim se, neću, nije niti moj tip glazbe, već je ovo samo posljedica "divnog" susjeda iz Zagreba koji je imao običaj oko 2 ujutro odvrnuti dotičnog i sebi karaoke prirediti. Čak su i mačke bolje pjevale od njega.)



04. Rapunzell - Do you love being outside?
Volim. Nisam neki pretjerano sportski tip, ali ponekad volim uzeti knjigu i negdje na neku klupicu sjesti i čitati, a pritom se i sunčati :)


                                                                             Izvor
05. Beauty and the Beast - What makes someone beautiful in you eyes?
Kada je netko skroman, nesebičan, pun vedrine prema drugima bez obzira na sve, kada netko pomaže bez ikakve računice u glavi. Kada je taj netko iskren.

                                                                          Izvor

06. The Little Mermaid - What would you sacrifice for love?
Teško pitanje, priznajem da sam tu i tamo razmišljala o tome. Pa, ajmo to ovako postaviti. U slučaju da se nešto loše dogodi (ptuj,ptuj,ptuj zlu ne trebalo pljucnem malo na stranu), pa je toj osobi potrebno nešto što ja imam i podudaramo se, istog trena bez razmišljanja pristajem. Karticu imam od 18.godine. A ako je pitanje selidba u drugi grad, državu - naravno, ako nas tamo čeka bolji život, opet, isti tren sam spremna.



                                                                            Izvor

07. Puss in Boots - Do you have pets? If not, do you want them?
Imam :) Poluperzijskog mačora koji ovo ljeto navršava 15 godina. Ma to vam je ljubav samo takva <3 Teško mi je i pomisliti život bez njega. Znate onu da mačke obično odaberu jednu osobu koju smatraju svojim gazdom? Ja sam bila dovoljno sretna pa sam sa svojim čupavcem od prve kliknula i to je bilo to - veza za cijeli život je bila ostvarena. 


                                                                                Izvor
08. Pinocchio - What is your biggest wish?
Ne želim zvučati too cheesy, ali zaista želim da se jednog dana ljudi opamete i prestanu nanositi zlo jedni drugima i životinjama. Utopist, tako bi mene moj otac opisao.

                                                                              Izvor
09. Peter Pan - What is your mental age?
Baš sam prije koji tjedan neki test ispunjavala, navodno mi je mental age isti kao i real age - 26 godina. Iako se ponekad, zbog načina razmišljanja o nekim ozbiljnijim temama zaista starije osjećam.

                                                                            Izvor
10. The Snow Queen - Who is your best friend and what would you do for her/him?
Odgovor na ovo pitanje nije lagan. Jer su tri osobe u pitanju :) Tu su dvije cure i jedan dečko u pitanju. Matija, u manjini, je moj najbolji frend, praktički brat. Poznajemo se od osnovne škole i on je jedna od onih osoba sa kojima zaista o svemu mogu pričati, poznajemo se u dušu. Kao i cure: Josipa koju poznajem od prvog razreda srednje, sa kojom sam na istoj valnoj duljini i koja ima dio moje duše :) Te Hana, moja sekica koja me tagirala, koju ne poznajem dugo kao Josipu i Matiju,ali kako je i sama rekla, kao da se poznajemo jako dugo, rekla bih možda iz nekog prošlog života. 
A što bih učinila za njih? Sve što je u mojoj moći da im pomognem, da ih oraspoložim, da budem rame za plakanje, sve, sve. Zašto? Jer ih volim, i sretna sam što imam ne jednu, ne dvije, već tri osobe koje su zavirile dovoljno duboko i prepoznale nešto što sam i ja u njima prepoznala. Opet ja sa filozofiranjem, ali nadam se da ste me skužili :)

                                                                         Izvor
11. The Emperor's New Clothes - Do you care a lot about your clothing?
Ako se misli brinem li o odjeći - da, brinem. Kao i o svim ostalim stvarima, jako pazim da mi se ne ošteti. A kupujem li ju često i da li mi je jako bitan izgled/cijena? Ne, ne kupujem često. A kada kupujem, uvijek gledam da bude što povoljnije, omjer cijene i kvalitete da bude realan. Ne patim na markiranu odjeću, nisam nikada. Tko voli (i može financijski), nek izvoli. Ali ja volim kupovati na sniženjima, u bakinom ormaru, maminom ormaru - planiram i ove godine malo do Hrelića :D No mislim da ću se tamo više fokusirati na stvari za uređenje interijera, manje na odjeću.  


                                                                                 Izvor
12. The Frog King - What do you find disgusting?
Nekoliko stvari: 
1.Ne mogu gledati operaciju na licu (serija,film). Ne mogu, želudac mi se okrene. Otvorena utroba, crijeva vise van, nema frke. Ali ovo - hell to the no.
2.Igla - volim dobrovoljno dati krv, ali ne smijem vidjeti iglu u ruci jer istog trena problijedim i lovi me nesvjestica. Odmalena je tako.
3. Ose i smrdljivi martini - O-G-A-V-N-O! Loša iskustva sa oboje, a na ubod ose sam još i alergična. Divota.


                                                                           Izvor
13. Jack and the Beanstalk - What plants do you have?
Na mom prozoru se još uvijek odvija baby boom :) Imam orhideju, čuvarkuću, kaktus, aloe veru, ljubičicu, spathiphyllum, a uskoro ću i za neke mamine preuzeti brigu. Imala sam i limun koji mi je sam niknuo, no malo mi ga je Mrva (druga mačkica koja je bila kod mene prošlo ljeto) sredila jer joj je bilo baš zabavno čeprkati zemlju i zaleći na njega. Ali nema veze, budem ga opet ove godine uzgojila :)

                                                                                Izvor
14. The Princess and the Pea - Are you sensitive?
Osjetljiva na bol ili emotivno? Emotivno mogu biti ogroman pekmez, posebice kada su životinjice u pitanju. Da ikako mogu sve bi ih udomila i brinula o njima. Boli me ljudska zloba i nepoštenje, podmetanje drugima iz neke obijesti ili izbacivanje svojih frustracija na drugima. Fizička podnošljivost boli mi je tako-tako, ovisno na kojem mjestu i koliko traje. 


Eto, nadam se da vam se svidjelo i da ste još nešto saznali o meni, što možda niste već znali :) Ne mislim posebno označavati cure, tko želi neka napravi,  rado ću pročitati. A vi mi odgovorite u komentarima :)

četvrtak, 13. veljače 2014.

Violets for Valentines Look




Danas vam donosim look koji bi mogao biti idealan za sutrašnji dan, Valentinovo, ili pak za bilo koji izlazak ako ste dio anti-Valentinovo ekipe :)

Posvuda možete vidjeti nježno ružičaste lookove. Čast iznimkama kao što je Le Makeup Freak sa svojim prekrasnim smokeyjem. Zato sam odlučila posegnuti za ljubičastom nijansom i napraviti svoju verziju, malo se odmaknuti od silne ružičaste, a opet ostati "tu negdje". Možete nositi i za izlazak sa curama, za spoj sa dečkom ili na kavu sa frendicom. Kako vam srcu drago :)  A još ako imate zelene oči, svi će pasti kada vas vide sa ljubičastim tonovima na očima :)










Korištena ekipa (L - R):
-  kist za rumenilo (Ebay kopija Narsovog Yachiyo Kabuki kista) 
-  Essence kist za puder u prahu
-  kist za bazno sjenilo 
-  kist za vanjski kut (V)
-  kist za unutarnji kut 
-  kist za blendanje.



Lice: 
- Illamasqua Light Liquid Foundation u nijansi LF20 
- Catrice Photo Finish u nijansi 010 Sand beige
- Revlon korektor u nijansi 02 Light/Pale
- Essence korektor u nijansi 10 Natural beige
- Essence Fix&Matte! puder u prahu



Oči:
- Artdeco baza za sjenila
- MNY Rocket Volum' Express maskara (obična)
- Catrice Made to stay olovka u nijansi 010 Eye like! (za waterline)
- uvijač za trepavice


Oči/usnice/lice:
- Eveline Celebrities eyeliner u crnoj boji
- Burt's Bees lip balm Pomegranate
- Wet'n'Wild ruž u nijansi Cherry bomb
- Wet'n'Wild rumenilo u nijansi Pearlscent pink


Oči:
- Catrice LE Arts Collection ružičasta paleta, a u njom tri nijanse čiji redosljed ide sa povećanjem broja srca :)
1. je bazno sjenilo i nanosi se preko cijelog kapka
2. sjenilo se nanosi sa unutarnje strane, do polovice kapka
3. sjenilo se nanosi na vanjski dio kapka, dakle drugu polovicu, u obliku slova V


Eto, toliko od mene :) Nadam se da se nešto vidi jer u zadnje vrijeme uopće fotić ne želi uloviti boje kakve su realno, pa pokušavam najviše moguće izvući sa priručnim programom.


Da vas čujem - jesam li vam dala inspiraciju za look za sutra? Ili za izlazak neki? Tko slavi, a tko ne sutra? 

nedjelja, 9. veljače 2014.

Closet Confidential Tag

Večeras vam donosim jedan tag post :) 

Na FB stranici sam vas pitala koji bi tag željele da natipkam prvi: Closet ili Lipstick. I prevagnuo je ovaj prvi.

Zasigurno ste ga već vidjele kod stranih blogerica na YouTubeu ili pročitale kod naših cura :) Nisam u potpunosti sigurna tko ga je baš započeo, ali mislim da je za sve glavni krivac Fleur iliti FleurDeForce. No kako bilo, meni se ovaj tag čini jako zabavnim (postoji li neki koji nije zabavan?) i hvala Lipstick's Blade na tagu :)

Moj možda neće biti preegzotičan ili pun markirane odjeće, ali sam zato odvojila one stvari koje su po meni bile najbolji odgovori na pitanja. 
I molim vas da mi oprostite što odjeća izgleda zaista tužno ovako na vješalicama. Naime, nisam neki mafer u fotkanju odjeće, ili sebe u istoj :D Ali vjerujte mi, sve izgleda puno bolje kada je na tijelu.



1.What is the oldest item in your wardrobe/closet?

Na ovo k'o iz topa mogu odgovoriti - prekrasna smaragdna bakina haljina iz 60ih. Sreća moja, pa je baka sačuvala neke haljine, među njima i ovu, pa ih ja sada čuvam i čekam priliku da ih malo prošpanciram. A i sreća je što je baka tada bila iste građe/veličine kao što sam ja od srednje škole. I upravo se na ovakvim komadima vidi koliko je sve nekada bilo kvalitetnije- materijal, spretne ruke i kroj za prave žene sa oblinama (koje se istaknu koliko treba).




2.What is the newest item?

Ovaj tjedan sam sasvim slučajno imala prilike prošvrljati u dva New Yorkera, u Zagrebu (Arena centar) i u Sisku (Interspar), jer sada imaju super popust. Tako sam i ulovila ovih nekoliko stvarčica super povoljno. Dvije vestice i sportska majica po 39kn, te dva ljetna topića po 19kn. 


3. What is the most expensive item?

Definitivno haljina koju sam nosila na maturalnu večeru. Ali, kako se nakon toga zaredalno nekoliko vjenčanja, uspjela sam ju iskoristiti maksimalno :) (ignorirajte moj kiseli kes :D )



4. What is the cheapset/most affordable item?

Jedna jako dugačka, mekana i začuđujuće topla marama koju sam ulovila početkom prošle godine na sniženju u New Yorkeru, i to za 9kn (!!). I ne brinite, bila je u savršenom stanju.


5. What was the biggest bargain?

Smeđa kožna jakna iz Bershke koju sam ulovila jedno ljeto na ogormnom sniženju (vidite kako ja volim kupovati na sniženjima) koju i dalje volim nositi. Doslovce je peri-deri. Eh, kad bi odjeća mogla pričati, svašta bi čuli od ove jakne.


6. What was the biggest waste of money?

Dugačka suknja od samta. Doslovce do poda. Kupljena za jedan doček i samo tad nošena. Priznajem, nije mi bilo hladno tu večeri iako su se drugi smrzavali, ali toliko mi je grozna bila da ju nikada više nisam nosila. Tražila sam je u ormaru, ali ne mogu ju pronaći, a nemam niti jednu fotku sa dočeka na kojoj se vidi sva njena "divota".  Blja, još uvijek se stresem od same pomisli na nju.


Bonus Question - Show us your three favourites items right now!

Torba viđena u prošlom postu ( klik ), bluza iz New Yorkera (a nikako da se od njega maknem u ovom postu, zar ne?) i treća stvar bi bila marama/pašmina, ali najviše posežem upravo za maramom iz pitanja #4 :)




I to bi bilo to :) Ovo je jedan casual post za nedjelju navečer :) Ako netko od cura želi napisati svoju verziju odgovora, svakako dajte, baš me zanima :) 

A vi meni u komentarima recite, koji bi bili vaši odgovori na gore navedena pitanja?



subota, 1. veljače 2014.

New In #3 vol.2

Huh, evo i vol.2 zadnjeg posta :) 
Ovaj je nešto šareniji i nema dekorative. Ali ima drugih zabavnih stvarčica :)

Za početak torbica i posudica koje ste mogli vidjeti u prvom ovogodišnjem postu :) Ako niste, bacite oko malo i na taj post :) Ima nekih stvari koje nisam uključila u ovaj post, ali su isto New In :)



Knjige. Ne, to je trebalo biti ovako nekako - KNJIGEEEEE! :) Veliki sam ljubitelj knjiga i najviše stvari koje ćete u mojoj sobi pronaći su upravo knjige :) Zato i volim ovakve poklone :) Najdraže mi je čitati na engleskom, dakle u originalu, ali kako nemam baš toliko novčeka da kupim baš svaku knjigu, snalazim se i čitam ponajviše u pdf formatu na tabletu ili laptopu.

Ovo su pokloni od Josipe i Nine :)


Moja opsesija sovama je nenormalna. Pardon, sovama i mačkama. Kamo god da idem, ako spazim nešto sa motivom sove ili mačke totalno se raspametim :D Ne, ne kupim svaki put tu stvar koju vidim, ipak malo povučem ručnu. Ovo su moji zadnji sova-ulovi: velika sova u Kik-u, mala (koja je ujedno i u funkciji kuglice) u Offertissimi, te mirisna svijeća iz Dm-a.


Offertissima je pravo zlo za mene...Ovdje možete vidjeti čašu za svijeću i teglicu za mini cvijet. Oboje pretvoreni u držače sjajila.


A tek ovom djedici-soljenki nisam mogla odoljeti. Mea culpa, ali nisam ga mogla ostaviti, samo će morati pričekati Božić kada će biti pušten u rad. A ovo pored je isto držač/čaša za svijeću. Oboje, again, Offertissima.

Znate da sam gore napisala da je malo šarolik post? Biodermu sam kupila i sad je na čekanju dok ne potrošim L'Oreal micelarnu i Garnier skidač maskare. Uvijek je dobro imati rezervu ;) 


Drveno srce sa metalnim srcem na njemu. Ukras koji sam ulovila na sniženju u Jysk-u, kao i vazu koju sam zaboravila fotkati (neke stvari sam zaista zaboravila fotkati - bravo ja). Srce se nalazi na mom zidu, a vazu sam napunila sa potpourrijem i onda upiknula kistove koje koristim na dnevnoj bazi.


Sada se možemo baciti na malo preparative. Svi kojima se kosa masti i drugi dan izgleda nikako, znaju da je teško voditi bitku sa tim problemom. Niti je dobro svaki dan prati kosu, niti možeš stalno koristiti suhe šampone, a opet ne možeš baš izgledati kao da si se sa pomadom namaljao.
Ovaj šampon i regenerator obećava barem malo olakšanje, trenutno je na testiranju i zasad mi se čini ok. I psssst....miriši na žvakače gume :)


Iako imam zaliha gelova za tuširanje za cijelu ulicu, nisam mogla odoljeti Baleinim gelovima od borovnice i višnje. Naravno, na čekanju su.


A isto vrijedi i za Yves Rocher gelove sa mirisom jorgovana (ljubav samo takva na prvi njuh - želim si njihovu kompetnu liniju od jorgovana) i LE sa kakaom i pistaciom.


Ove zime mi je koža malo poludila. Inače je normalna sa T-zonom, dobro hidratizirana. No, ove zime se prebacila na suhu. Kako i zašto, ne znam. Ali se zato nadam da će mi Niveina dnevna kremica pomoći.


I opa, tko bi rekao, još jedna sova :) Ovaj put jastuk iz Kik-a za moj krevet, pravi društvo drugom sova jastuku koje se nalazi iza :)


Za rođendan sam od dragog dobila između ostalog i parfem koji baš odgovara mom karakteru - S by Shakira eau Florale. Ma ljubav :) 
A drugi parfem sa dobila od ujaka, on mi uvijek zna pogoditi :) Ovo je Beyonce Midnight Heat. Na prvu mi je jako intenzivan, ali kada mi se upije u kožu, ugodan i dugotrajan. Doduše, sa parfemima nikad nisam imala problema, uvijek mi jako dobro reagiraju sa kožom i jako dugo traju na njoj.


I još jedna torba je zalutala ovdje. Kupila sam je na sniženju u Accessorizeu, i obožavam je. Dugo sam tražila torbu koja će biti velika, a opet ne prevelika. Koju ću nositi "poštarski" i koja će mi bojom odgovarati. I najbitnije za mene, da ima patentni zatvarač kako mi ne bi sve stvari popadale ili slučajno dobile noge do tuđe torbe. 


Dva Ebay ulova :) Stalak za ruževe, koji mi je predivan i prepun - trebala bih možda još dva naručiti, ali je problem jer nemam mjesta više na stolu :D Te predivne naušnice koje čekaju posebnu priliku :)


I to bi bilo to. Još nekoliko stvarčica sam zaboravila pofotkati, ali budem prvom prilikom i stavljam ih u idući New In.

 Kako vam se čini? Jeste li i vi ulovili štogod na sniženjima? Obnovili zalihe nečega? Kupili neku slatku sitnicu za dom?