srijeda, 30. travnja 2014.

Budget Buy - Balea maska za svilenkasti sjaj kose


Weeeeee :)

Stigao nam je i novi Budget Buy post :) Kao što iz samog naslova posta možete pročitati, radi se o Balea maski za svilenkasti sjaj kose - smokva i biser. Ako ste popratili moje "Empties" postove, onda ste mogli vidjeti tu i tamo da se ova maska (tj. njeno pakiranje) zna pronaći u tim postovima. A bio bi sad red i da nešto više o njoj kažem, zar ne? Da ne duljim previše, zasucimo rukave i bacimo se na recenziju :)


Proizvod dolazi u plastičnom pakiranju koje otvaramo kao i svaku kremu koja dolazi u tom obliku - odvrtanjem poklopca. Malo su se poigrali sa pakiranjem, pa ga sad možete pronaći u nešto kompaktnijem izdanju (lijevo) od onog starog (desno) kojeg još uvijek možete pronaći na policama.
To je jedina razlika, sve ostalo je isto. Ono što posebno volim jest zaštitna folija. Tako ste zaista sigurni da nitko svoje prstiće ili nos nije unutra gurnuo. 


Ono što vi dobijete nakon otvaranje folije jest 200ml super proizvoda koji će vam biti dovoljan za nekoliko mjeseci upotrebe, a za itekako prihvatljivu cijenu. Meni jedno pakiranje traje 3-4 mjeseca upotrebe na tjednoj bazi. Maska je niti pregusta, niti prerijetka - za moj ukus taman. A jesam li vam spomenula miris? Meni je miris božanstven :) I opet, teško mi ga je opisati - slatkast, a opet ne previše...definitivno vam ostaje u pamćenju i ako ga negdje osjetiti, vaš nos bi ga mogao itekako prepoznati. Ne sadrži silikone, a ima formulu za lakše raščešljavanje (plus!). 


Što se tiče učinka, moram vam priznati da u početku nisam mislila da bi išta moglo kod moje kose djelovati. Zašto? Jer je jako tvrdoglava i niti jedna maska nije imala pretjeranog učinka na nju. Pa sam kupila i ovu, da probam - nikad ne znate. I to se pokazalo kao dobra odluka. Kako sam imala problema sa željezom (i još uvijek se borim sa time) kosa mi je, između ostalog, izgubila sjaj. A sa ovom maskom se taj sjaj vratio. I više od toga, jer moja kosa zaista uživa u tjednom tretmanu ovom maskom.


Kako ju koristim? Najprije kosu operem šamponom, potom isperem i malo posušim ručnikom. Potom nanesem, koliko mogu zagrabiti sa tri prsta, cijelom dužinom posebno se koncentriravši na vrhove. Potom sve to podignem u jednu pundžicu i tako držim minutu do dvije. Nakon toga isperem. Nije potrebno koristiti regenerator, jer maska već obavi i njegov posao. Jedino ja dodam ulje na vrhove, bez njega ne mogu. I pustim kosu da se osuši na zraku. Trudim se što manje koristiti fen jer ga moja kosa ne podnosi - čak niti zimi.

Sastav možete pogledati na fotki ispod (fotkano je staro pakiranje, jer je lakše za pročitati - sastav je isti): 


Količina/gramaža: 200ml
Cijena: 14,90kn
Gdje kupiti: Dm
Proizvedeno u Njemačkoj.

U konačnici, ovo je proizvod koji ću iznova kupovati jer mi odgovara, a i cijena je zaista mala kad vidite koliko dugo ga možete koristiti prije kupnje novog pakiranja. Zato ju uvijek svima preporučujem, želim svima divnu kosu i kraj muka :)


Jeste li ju probale? Koristite li maske za kosu? Kupljene ili iz kućne radinosti? Tipkajte mi u komentarima :)

ponedjeljak, 28. travnja 2014.

Kanta #1

Ola! :)

Imate li vi ponekad veliko, ali baš veliko spremanje sobe/ormara/ladica/kupaonice? I onda pronađete neke stvari koje više jednostavno nisu za upotrebu? Hmmmm....kod mene se upravo to dogodilo. Neke stvari su stavljene na stranu jer sam počela koristiti neke druge koje su mi više odgovarale, a stare su stavljene za neka bolja vremena ili ako mi ponestane ovih novih. I tako su ostale zaboravljene :( Nadam se da vam neću dosaditi sa svim ovim stvarima i da se nećete zgroziti kad vidite što je sve završilo u "Kanti" # 1 :) 

I samo da napomenem, nisam odjednom imala spremanje svih kutaka, pa se ovo lagano skupljalo u posebnu vrećicu kako sam koji kut sredila. Soba mi je u jednom trenu bila skladište - jedna vrećica "Kanta", druga "Empties" (koje tek trebam pofotkati).



Vichy Aera Teint - puder koji sam koristila godinama (ne ovu bočicu, da ne bi bilo zabune :) ), i uvijek sam mu se vraćala jer je moja koža bila najsretnija kada sam njega koristila. I nijansa se savršeno poklapala sa bojom kože mog lica. Nažalost, linija je ove godine povučena jer je došla nova na tržište, no meni je ipak malo prežuta. Ovdje se našlo staro stakleno pakiranje koje je ostalo u koferu za dekorativu iz sentimentalnih razloga, ali je ipak dobila cipelu jer su neke nove stvari trebale prostora.

Gliss regenerator - cijela linija mi je super, osim ovog regeneratora. Zato je i stavljen sa strane, zaboravljen. I zato je sada u kanti jer mu je prošao rok trajanja.

Avon Planet spa losion maslina - izvrstan losion, super mi je bio za laktove. I sad se zasigurno pitate ako mi je bio toliko izvrstan, kako je završio ovdje? Pa, nakon nekog vremena je počeo čudno mirisati, iako mu još nije rok trajanja prošao - doduše, bližio se kraju. I onda sam ga stavila u vrećicu u kojoj su se našli i ostali proizvodi - "Kanta" vrećica. Sadržaj sam kasnije izlila, a bočicu ostavila ako će mi trebati za nešto. I dobro da jesam, jer mi je ubrzo trebala za kupku koju sam prebacila iz velikog pakiranja u ovo manje.

Fleur de Sante losion - još jedan losion, ovaj put sa šljokicama od Fleur de Sante koji više nisu dostupni na našem tržištu. Dobiven na poklon od jako drage osobe, no nije bio previše korišten jer mi je nakon 2-3 dana korištenja koža počela reagirati na njega. I tako je on završio u jednoj kutiji, a potom i u "Kanti".

Keune silikon za kosu - moj prvi preparat za kosu koji nije bio niti šampon, niti regenerator. Majka mi ga je kupila u prvom srednje - dakle, davnih dana. Onda mi je bio ok, ali sad kad razmišljam, nije mi bio nešto koristan. Jedino mi se sviđao citrusni miris. Sama tekstura je bila grozna, stavila se mrvica na prste i onda na vrhove, ali sam odmah morala ići prati ruke jer se to čudo uopće nije upijalo u kosu. Živjela ulja! Nije bačen jedino iz razloga što je bio u kutiji u koju nisam previše gledala :sramise:


Balea tonirana krema - super mi je bila na faksu, koristila sam ju umjesto pudera, vidite da je pakiranje staro. Bila je dobra, i opet je završila u koferu, no nakon nekog vremena sam na nju zaboravila. "Kanta" iz očitih razloga.

Kozmo maska za lice zelena glina - dobivena na prvom BB Dayju, probala ju nekoliko puta, ali svaki put mi je koža jako burno reagirala. Znam da je mnogim curama odgovarala, ali eto, moja koža ju nije voljela - kanta!

Lush gel za tuširanje Flying Fox - izvrstan gel za tuširanje, ali po mom mišljenju malo prejak za korištenje zimi u kupaonici koja nema prozora. Malo će vam se zamutiti ako ćete biti duže unutra. Toliko je intenzivan miris. Prvi primjerak sam dobila za rođendan još na faksu, kada sam imala kupaonicu sa prozorom. Koristila sam ga ljetos, i nešto malo mi ga je ostalo i samu sebe sam uvjerila da ću ga potrošiti. Mislim da znate da je to propalo jer se našao u ovom postu. Darn it i rokovi trajanja :D

Nasonex sprej - od kad su mi se sinusi zbog greške doktora u srednjoj malo "smrdali", uz sebe uvijek moram imati Nasonex sprej. A još mi je potrebniji postao kako sam postala alergična na ambroziju, tako da osmi i dio devetog mjeseca je za mene i ovaj sprej pravi buddy buddy time. Ne koristim ga često, samo kada je izričita potreba, ali ne smijem bez njega izaći iz stana. Kutija je ovdje jer sam novo pakiranje podigla, pošto je ovom prošao rok trajanja.


I za sam kraj nekoliko loših maskara (prozirnu Essence mrzim iz dna duše), loše sjajilo (od samog počeka je bilo katastrofalno), tri zasušena laka (inače, ovaj Catrice je moja najdraža crvena nijansa ikad! ofc da imam rezervu ;) ) i kvazi proizvod za otapanje ljepila sa umjetnih trepavica sa Ebayja - ta stvar je pri prvom odvrtanju čepa ubila tri biljke u mojoj sobi kako je grozan miris. I onda da ja to stavljam na oči? Hell no! Kanta!


Eto, nadam se da vas nisam previše ugnjavila, ipak sam se dobrano raspisala.  Imate li i vi ponekad ovakva pospremanja? Dogodi li se i vama da se neke stvari stave na stranu za neka bolja vremena, pa ih bacite zbog isteka roka trajanja?


Recite mi da vas ima još tamo u bespućima interneta koje su se našle u ovakvoj situaciji :) :)

subota, 26. travnja 2014.

Eveline Art Scenic korektor 2in1


Hello drage! :) :) 

Kao današnji post vam donosim recenziju jednog korektora kojeg sam kupila nakon što sam kod Le Makeup Freak pročitala post u kojem se i on spominje. A još se isti tjedan kod mene u mjestu u jednoj trgovini stvorio Eveline stalak. Prst sudbine koji nisam željela ignorirati - kupljen! :)



Dolazi jako lijepo zapakiran u svojoj kutijici, što me jako veseli. A još je u toj kutijici i pregradica koja bočicu korektora drži na mjestu - jer je sama kutijica, iako lijepa za vidjeti pošto je velika, ipak prevelika i bočica bi vrlo lako "plesala" po njoj, što bi moglo dovesti i do eventualnog oštećenja bočice.


Nakon što se izvadi iz kutijice, u ruci vam ostaje bočica koja je uža i višlja od one u kojoj se nalazi moj dragi Essence korektor. Zlatni vrh daje opet dojam profinjenosti, što je plus jer razmišljaju kako privući kupce da kupe i probaju njihov proizvod. Iako je možda neka no-name marka, priznajem da ću prva posegnuti za nečime što izgleda malo elegantnije, nego za onime što izgleda kao najobičnija jeftina kopija kopije nečega. 


Srećom po mene, ovaj proizvod me nije razočarao, iako sam bila malo skeptična. Jedino što sam se usudila probati od Evelinea, jest Celebrities tuš - kojeg volim, voooolim (i kojeg ću se sada puno lakše dokopati :fingerscrossed:). Čak sam imala sreće i nitko još nije svoje prstiće čak niti u testere ugurao! Hvala nebesima, sreća ogromna! Doduše, ne znam što će me dočekati idući put kad svratim do tog stalka :/


No vratimo se mi na recenziju, opet sam odzujala :D Aplikator je ravna spužvica sa kojom bi moglo biti malo teže rukovati ako mislite samo njime nanostiti korektror. Iako sam pobornik onih malo ukošenih, nisam se dala smesti ovime, jer ionako stavim na željeno područje korektor koji potom prstima utapkam - volim prstima utapkavati tekuće pudere i korektore jer tako dobijem najprirodniji izgled kože pošto sam proizvod dobije određenu temperaturu od ruku, koja ga malo "smekša", te se on lakše upije u kožu lica.



Moja nijansa je 04 Light i mislim da im je to najsvjetlija nijansa korektora. Možda bi ovo mogla biti idealna zamjena za MNY Age Rewind koji su povukli sa našeg tržišta (Why?!?!), a koji je bio moj HG proizvod za podočnjake.

Tekstura je kremasta i fino se nanosi, jednostavno se razmazuje, a nije je potrebno staviti puno. Osim što prekriva podočnjake, obećaje i lagani sjaj jer sadrži iluminirajuće čestice koje bi trebale vizualno zagladiti malene borice smijalice. Pošto još uvijek nemam takvih briga, meni je dovoljno i da mi samo prekrije podočnjake i, ako već može, da lagani sjaj. Za sjaj još uvijek nisam sigurna, ali što se prekrivanja tiče, solidno obavlja svoj posao. Ne kažem da sto posto prekriva, budimo realni - kada imaš tamne podočnjake, malo što drogerijskog ranga će ti prekriti to zlo. (Pa ti Nikolina čitaj do 2-3 ujutro...)
Na narednim fotkama možete vidjeti kako je prekrio crtu koju sam napravila plavom kemijskom olovkom.



Nije loše, zar ne? A ovdje možete vidjeti kako to izgleda na mom licu :) Nemojte se samo uplašiti, nije me nitko "zbombao", to su samo moji podočnjaci. Desna strana je očito au naturel, a lijeva je sa krektorom. Fotkano jutros, oblačno jutro - želim natrag sunčane dane, samo zbog fotkanja :)



Sastav možete vidjeti na fotki ispod:



Količina/gramaža: 7ml
Cijena: 20-25kn (kako gdje)
Gdje kupiti: Kozmo i pokoji dućan (ako nabasate poput mene)
Proizvedeno u Poljskoj, rok trajanja 6 mjeseci po otvaranju proizvoda.


I koja je moja konačna presuda? Volim ovaj proizvod! I zaista mislim da ću ga kupiti opet kad ga potrošim, iako ima vremenaaaa :) Ne trošim baš toliko brzo :) Znam da je Le Makeup Freak spomenula da ne bi preporučila osobama koje imaju suhu kožu jer lagano isušuje područje oko očiju, no ja nisam primijetila nikakve "nuspojave" tog tipa na mom okoloočnom području. Meni solidno prekrije podočnjake i osvježi i "podigne" pogled, čak i onda kada sam bila budna dugo u noć ;) Bilo je dana kada sam samo njega nosila i ništa više - tada mi je poslužio kao korektor, puder i iluminator - i super je odigrao sve tri uloge.

Kako se vama čini? Imate li neki korektor koji je vaš HG (Holy Grail)? Jeste li probale nešto od Eveline branda?



srijeda, 23. travnja 2014.

Behind the scenes - Maleni pomoćnici


Ola! :)
Jeste li se odmorile od vikenda? Moram priznati da ja baš i nisam, ali zato je detoksikacija u full on modu. Za danas sam vam odlučila predstaviti nekoliko stvarčica koje koristim behind the scenes iliti kao pripremu ili pomoć pri uređivanju. Pokušat ću biti kratka i jasna, vidjet ćemo hoću li uspjeti :)


         


Lush Lip scrub "Bubblegum" - svi mi volimo kada su nam usnice njegovane i kada ruž na njima divno izgleda. Za to su potrebne dvije stvari - balzama za njegu, te lip scrub. Lip scrub koji koristim je nešto skuplji (47kn), no u moju obranu ja sam ga ulovila za nešto nižu cijenu i imam ga već neko vrijeme. Koristim ga jednom tjedno kako bi "izribala" mrtvu kožu sa usnica. Ne treba ga staviti puno da bi napravio svoj posao, a ova verzija je i jestiva :) Kao DIY alternativu i ubijanje dviju muha odjednom, doma možete napraviti istu stvar sa malo meda i malo šećera. Šećer otkloni mrvu kožu, a med odmah služi kao balzam :)


Uvijač za trepavice - viđale ste ovu napravu milijun puta, mnoge ju koriste, a ostatak se zasigurno pita što je to i zašto bi mi to uopće trebalo? Ako ste poput mene i imate dosta teške trepavice koje su pomalo i ravne, a i vuku prema dolje - ova stvar vam je itekako potrebna. Lagano ju zagrijte sa fenom za najbolji efekt i 2-3 puta uvijte trepavice, te nanesite maskaru. Pogled je u trenu svježiji i zdraviji. Ima skupih i jeftinih verzija, ja posjedujem i jednu na baterije. Iz mog nekog iskustva, bitno je da je dovoljno čvrst sam uvijač kako bi mogle sa njime raditi. I onda ćete ga imati godinama. Jedino ćete morati gumice stavljati nove, ali i to se da naručiti sa Ebayja za neku siću (najčešće se mmože uloviti po 2-3 pakiranja od 8 gumica svako za 10-ak kuna).

"Stiskalica" za tube - iako ovo imam jako kratko, dušu je dalo za one trenutke kada imate kreme/pudera u tubi i nikako ne možete istisnuti proizvod sa vrha prema izlazu kako bi potrošili i zadnje kapljice istoga. Da, možete prerezati tubu, ali problem nastaje kada imate ipak nešto više proizvoda koji onda dolazi u opasnost da se posuši ako ga nemate kamo preseliti. You need this! A i ovaj moj je u obliku usnica, idealan za zaljubljenice u makeup :)


"Beauty blender" -  moj je puno, puno, punoooo jeftinija verzija poznatog Beauty blendera. I znate što? Jednako dobro radi posao kao i njegov veliki i skuplji brat. Koristim ga najčešće kada treba utapkati tekući puder ili BB kremu. Jednostavno ga lagano umičite u vodu i radite sve što biste inače radile sa prstićima. I svakako je bolje kada je vlažan, puder ljepše izgleda na licu. Moj je dosta gust, pa je jedini minus što mu je potrebno dosta vremena da se osuši zimi, ali ljeti je suh za nekoliko sati ako ga stavim na prozor gdje ima sunca. Moja verzija je sa Ebayja i bila je oko 6 kuna (1$).

Vazelin - znate kako smo u filmovima znale gledati kako se djevojke prije no što izađu na pozornicu (izbor za Miss i sl.) pripremaju i redovito prebacuju iz ruke u ruku pakiranje vazelina, kojeg nanose na zube kako im se usnice ne bi za zube "ulovile", ruž na zube preslikao i da bi jednostavno osmjeh bio blistaviji. E, pa osim tih stvari, vazelin je dobar i za skidanje napornog (ponekad) vodootpornog makeupa, dobar je i za trepavice (koristim prije spavanja - one uživaju), dobar je i kada imate problema ljeti sa cipelama koje vas žuljaju - jednostavno stavite malo na to područje i voila! Problema više nema. Možete ga pronaći u svakoj drogeriji, a ovaj moj je iz Dm-a i cijena mu je samo 10 kuna. A trajati će vam doslovce godinama.



Naravno, tu ima i još nekih stvari koje se koriste, poput štapića za uši i vlažnih maramica ili kopčica za kosu, ali smatram da su ove ipak nekako najviše zaslužile ovakav post. 

Kako vam se čini?

Koristite li vi išta od ovoga? Imate li i vi neke svoje male pomoćnike?

utorak, 15. travnja 2014.

Yves Rocher Purple Lilac gel za tuširanje




Hello ljepotice! :)

Proljeće je u punom jeku, a to znači da je i sezona jorgovana krenula :) Moj drugi najdraži miris :) Danas pomičemo Budget buy post jer još od zime čekam toplije vrijeme kako bi vam predstavila ovu divotu :)

Prije nego što krenemo u recenziju, navela bih vam u kratkim crticama nešto o ovom kozmetičkom brandu.
Sam brand je nastao prije nešto više od 50 godina u Bretanji u Francuskoj, kada je Yves Rocher počeo u obiteljskoj kući proizvoditi prirodnu kozmetiku.
Godina po godina, brand sve više raste, a 1977. godine gospodin Rocher stvara i vlastiti botanički vrt koji je postajao sve veći kako su godine prolazile. Brand sam uzgaja, proizvodi i distribuira svoje proizvode, koji su prepoznati diljem svijeta.


I tako dolazimo nakon kratog uvoda, do recenzije :)



Prvi put sam se odvažila na testiranje dva njihova gela prošlo ljeto, i iako nisu bili full size pakiranje, meni su bili dovoljni za palac gore :) Naravno, nisam bila naučena na teksturu gelova koji su bili više tekući no što sam očekivala da će biti, ali priviknula sam se nakon prva 2-3 puta. I onda je došla zima, pa Božić i njihova akcija besplatne poštarine. "Ma hajde...uzmi barem jedan proizvod." Vražićak u meni nije dao mira, i odlučila sam se za dva full size i jedno tester pakiranje proizvoda. A jedno od tih je bio i ovaj gel za tuširanje.

I znate što? Trebala sam uzeti kompletnu jorgovan liniju, koja se sastoji još od losiona za tijelo i toaletne vodice.
Kada sam veselo otvorila paket i bočicu, bila sam u raju :) Ali, to je bio samo prvi test koji je ovaj gel morao proći ;)


Dolazi u uskom elegantnom plastičnom pakiranju, ljubičaste boje. Lako ga je primiti u ruku, ne zauzima puno prostora. Čep je plastičan i čvrst, pa je potrebno malo snage kako bi se poklopac otvorio, ali može se i odvrtiti. Sam proizvod je proziran, te ne sadrži parabene ili umjetne boje, te isto tako nije testiran na životinjama (iako zbog odluke o daljnjoj prodaji svojih proizvoda u Kini, ne mogu staviti međunarodni znak zeke u skoku koji označava Cruelty Free brand).



Moja iskustva? Miris ovog gela meni je najbliži pravim jorgovanima što sam ikad naišla u nekom proizvodu. Fino se, baš onoliko koliko treba, zapjeni. Tekstura je nešto gušća od nekih njihovih gelova, a opet nije pregusta - baš po mojim željama. Na mojoj koži miris ostaje satima, a kada se tuširam zaista mi se čini da njeguje kožu, daje onaj svilenkasti osjećaj (barem meni). I možda će vam zvučati suludo, ali upravo zbog svega ovoga, ostavljam ga za posebne prigode, dok za svakodnevnu njegu koristim druge proizvode. Toliko luksuzan osjećaj mi daje. Sastojke možete vidjeti na fotki ispod.


Količina/gramaža: 200ml
Cijena: 25,90kn
Gdje kupiti: Yves Rocher web ili Yves Rocher trgovine
Proizvedeno u Francuskoj, rok trajanja je 12 mjeseci od otvaranja proizvoda.


Kako vam se čini? Jeste li već probale neki YR proizvod? :)

nedjelja, 13. travnja 2014.

Suradnički post - Sara's Magical World "Kako pronaći idealnu tekuću podlogu"


Svaki post na svojem blogu počinjem s: „Drage moje“ pa ću tako početi i ovaj. J  Jako volim pisati o tekućim podlogama pa sam zato odlučila da ću pisati upravo o njima. Naime, smatram da je odabir tekuće podloge veoma komplicirana stvar pa ću vam, nadam se, barem malo pomoći u pronalaženju idealne te predstaviti svoju najdražu – Bourjois Healthy Mix serum.



Glavne stvari na koje trebate obratiti pažnju pri odabiru su vaš ten, vaš tip kože i sastojci.

Kad govorim o tenu, mislim na odabir savršene nijanse pudera. Kad sam bila mlađa nebrojeno puta mi se dogodilo da sam kupila puder koji mi je bio previše taman ili narančast. Ono što sam shvatila je da mi najčešće odgovara prva ili druga najsvjetlija nijansa u ponudi linije, a vjerujem da će tako biti s većinom djevojaka s našeg područja. Ono što vam također može pomoći jest da puder ne isprobavate na ruci već na obrazu i da, ukoliko je moguće, izađete na trenutak na vanjsko svijetlo te se zatim vratite u drogeriju i završite kupnju. 

Druga velika stavka je tip kože. Vjerujem da svi znate da postoje tri glavna tipa kože, a to su suha, masna i mješovita, a često se govori i o normalnoj koži, koja ima najmanje posebnosti i problema pa će joj najvjerojatnije odgovarati većina podloga.
Ukoliko imate suhu kožu nikako ne bih preporučila da kupujete podloge koje služe za matiranje jer će još više naglasiti suhe dijelove pošto su namijenjena za masnu kožu. Kupite neki hidratantni puder. Masnokošci trebaju, dakle, više pažnje obratiti na matirajuće podloge jer će one kontrolirati produkciju sebuma koji je zaslužan za onaj masni sjaj na kraju dana. Najbolji izbor za mješovitu podlogu je podloga koja u sebi sadrži serum.

Što se tiče sastojaka, na njih posebnu pažnju moraju obratiti oni sa osjetljivom kožom ili nekim od kožnih bolesti i alergija. Saznajte koji vam sastojci ne odgovaraju/na koje ste alergični te izbjegavajte podloge koje ih sadrže. Korisno je i znati za internetsku stranicu cosdna.com koja vam daje korisne informacije o komedogenosti i agresivnosti sastojaka određenog proizvoda, kojeg upisujete u tražilicu.


A sada možemo krenuti s recenzijom mojeg najdražeg tekućeg pudera, uz Vichy Dermablend kojeg koristim kada imam pokoji prištić ili ožiljak jer je odličan ako trebate nešto što će vam pružiti jako prekrivanje, a neće biti težak na koži.
Ipak, moj svakodnevni tekući puder je Bourjois Healthy mix serum jer je izrazito ugodan na koži, a lijepo izjednačava ten.


Prekrivanje / Postojanost:
Ova podloga pruža lagano do srednje prekrivanje, što bi na skali značilo 6,5/10. Prekriva diskoloracije, crvenila, mitesere, ali ne i vulkane, za što ćete možda trebati posegnuti za nekom podlogom koja pruža veće prekrivanje, ili korektorom. Ipak, ja sam veliki zagovaratelj nanošenja teških podloga koje pružaju jače prekrivanje samo lokalizirano, a nečeg lakšeg (kao što je ova podloga) na ostatak lica čak i kada imate problematičnu kožu. Trebate pustiti koži da diše, posebno ako dio kože uopće nije zahvaćen aknama.


Finish / Tekstura:
Kada govorimo o finishu i teksturi, moram napomenuti da je ovo podloga gel teksture, odnosno nešto poput seruma. Rekla bih da teksturom u podsjeća na gel, no dosta razvodnjen i lagan. Jako se lijepo nanosi i može se dobro umasirati u kožu. Finish koji ostavlja na licu je dewy, što bi značilo lagano sjajan i prirodan.



Tip kože kojem je namijenjen: 
Kao što sam rekla, finish je dewy što nikako neće odgovarati masnoj koži, jer će sjaj definitivno biti vidljiv na kraju dana i biti će ga dosta. Ipak, iako  moja mješovita koža ima masnih dijelova (T-zona), ja nisam primijetila puno sjaja na kraju dana već je količina bila gotovo jednaka kao i sa svakom drugom podlogom. Suhi dijelovi moje kože (obrazi), lijepo su hidratizirani. Mogu zaključiti da će ova podloga biti dobar izbor za normalnu, suhu i mješovitu kožu.


Sastojci:
Nisam ekspert što se sastojaka tiče, no svaku podlogu koju kupim, volim provjeriti na stranici cosdna.com i ukoliko ima puno komedogenih sastojaka, ili onih koji su agresivni za kožu, neću kupiti navedeni proizvod. Na slici možete vidjeti sastojke ove podloge te njihove karakteristike. Po meni je ova podloga zadovoljila jer ima samo jedan potencijalno opasan proizvod, no ja nisam imala aposlutno nikakvih negativnih posljedica korištenja.


Ambalaža / Cijena /Količina / Izbor nijansi:
I za kraj nekoliko općih informacija o podlozi. Ambalaža je staklena što znači da će otežavati kozmetičku torbicu, no to definitivno nije eliminirajući faktor. Cijena je visoka (110 kn) za količinu od 30 ml, no mislim da nikako nije precijenjena. Naime, zanimljivo je da je Bourjois vlasnik upravo Chanel kompanije pa su mnogi proizvodi vrlo slični i jako kvalitetni. Podloga dolazi u 4-5 nijanse, od kojih bi nijansa 51 bila odličan izbor za djevojke jako svijetla tena. Ja koristim nijansu 52 i savršeno mi odgovara.


Zaključak:
Ovo je moja najdraža podloga i definitivno vam je preporučam ako vam odgovara prema ona 3 parametra s početka: nijansa, tip kože i sastojci.


Sara za Nyx's Cutie Pies














utorak, 8. travnja 2014.

Maybelline NY the Rocket Volum' Express


Ha, evo me natrag nakon dvotjedne pauze. I nedostajali ste mi :( No, da vam tu previše ne cmoljim, ajmo mi odmah zasukati rukave i baciti se na ono zbog čega ste mi tu - recenzije jedne maskare :) 
Kao što ste na FB stranici pogodili, radi se o Maybelline NY Rocket maskati, i to običnoj verziji.


   

Kupljena je na Bipinoj akciji 1+1, zahvaljujući čitateljici Kristini (Hola! :) ), tako da me moj primjerak došao 35 kuna. Dugo, dugo...ma predugo sam ju izbjegavala jer mi se eto, nije nešto četkica sviđala. Zašto?! No, ipak mi je sad drago što sam ju kupila, jer me oduševila pošto nisam previše od nje očekivala. Zasad me samo jedna MNY maskara razočarala, no to je priča za neki drugi post - možda post o proizvodima koji su me razočarali, iako ih nema previše.


Maskaru neće nikako fulati na MNY stalku jer je pakiranje plave boje sa hot pink natpisom - zaista se ističe u moru crvenih,ružičastih i žutih pakiranja. Naravno, plastično je kao i sva ostala. Prilikom zadnjeg posjeta drogeriji, primjetila sam da su počeli stavljati na maskare naljepnice (kakve nas nekad iritiraju jer su bijele,velike, ponekad sa bar kodom) kako se one ne bi otvarale. Jedan veliki Thumbs up za to! Još samo kad bi nam dolazile zapakirane kao i balzami poput Labella, ali zasad samo sanjarimo. Previše sam počela sanjariti, vrijeme je da se vratim na recenziju :)



Naravno da je nijansa Blackest blak/Ultra noir. Rekla bih kao moja duša, ali onda bih lagala - jer je moja duša puna duga, miceka i jednoroga ;) Sama četkica je gumena i ima sitne "dlačice" koje su sve veće od vrha četkice (koji je ravan, ne zaobljen kao kod ostalih maskara) prema vrhu čepa. Preporučila bih da uvijek obrišete taj vrh jer bi se mogli zeznuti poput zaboravljive mene, pa će vam se trepavice spojiti - kao što ćete vidjeti na fotki skroz dolje.



U početku će vam se činiti da je jako vlažna (što i je), ali nakon prvih nekoliko korištenja se obično dovede u stanje normale i onda zaista odlično odrađuje svoj posao. Koristim ju sad već dva i pol mjeseca (on & off jer ju rotiram sa još nekoliko) i zaista sam zadovoljna. Kako izgleda kada ju ujutro stavim, takva je i navečer kada ju idem skidati. Ne mrda sa trepavica, niti ju suze otope iako ovo nije vodootporna verzija - provjerno ;) Najbolje silazi sa Bioderma micelarnom ili Balea umivalicom - barem kod mene. A što se tiče duljine i volumena, samo sa jednim slojem ona moje trepavice podiže i drži na poziciji. Sa dva sloja se već vidi iluzija produljivanja. 



Količina/gramaža: 9,6ml
Cijena: oko 70kn (sada ju možete uloviti za 30% off, u Dm-u ako u zamjenu za 10 bodova, uzmete knjižicu)*
Gdje kupiti: Dm, Bipa, Komo, Muller
Proizvedeno u Italiji, preporučeno potrošiti 6 mjeseci od otvaranja proizvoda.


I za sam kraj, maleni kolaž, fotkan ujutro sa samo malenom mrvicom korektora na podočnjacima, razbarušene kose i podivljalih trepavica :D I na kraju sa maskarom, jel :) Prva fotka je bez ičega na očima, samo moje teške trepavice. Druga je nakon korištenja uvijača za trepavice, a treća je sa jednim slojem maskare.

I to bi bilo to za ovaj put. Sigurna sam da ste ju već probale, ako jeste, koji su vaši dojmovi? A ako niste, planirate li ju probati?

*Sa popustom će vas izići 50,33kn; popust vam vrijedi do kraja mjeseca (30.04.)