nedjelja, 14. srpnja 2013.

My Fav Brushes :)

YES! I'm back :) I nedostajali ste mi :(

No danas se vraćamo punom parom :) U ovom postu ću vam ukratko predstaviti svoje najdraže kistove.

Radi se o 7 kistova (uh, ja i brojka 7 <3 ) koji su se unazad nekoliko mjeseci gotovo svakodnevno upotrebljavali. U mojih veličanstvenih sedam su se ugurali neki koji su "real deal", neki koji su nešto dostupniji, ali i jedan koji je iznenadio unatoč svojem "fake" podrijetlu. 


Na prve dvije fotke možete vidjeti ekipu na okupu :)





A sada o svakome malo više.

Real Techniques Blush Brush - Mekano!!! :) No neka vas to ne zavara. Iako su RT mekani, oni su itekako kvalitetni i obavljaju svoj posao kako treba. Dosad sam rumenilo nanosila sa različitim kistovima. I bilo je i dobrih. Ali tek nakon što sam nabavila ovu divotu, shvatila sam koliko se sviiostali kistovi za rumenilo koji se nalaze u mom vlasništvu stepenica niže nalaze. Ako vam se ikada ukaže prilika za kupnju bilo kojeg RT kista, svakako ju iskoristite.



Real Techniques Buffing Brush - Još jedno od tri RT čuda koja su se našla ovdje. Tekući puder sam uvijek nanosila prstima, iako ima perioda kada se mučim sa fake bockalicom ili kistovima koji su baš za nanošenje tekućih pudera. Moja koža je jedino podnosila nanošenje prstima. Ali ovaj kist je zapravo učinio čudo :) Da, još uvijek znam ponekad prstima namaljati puder ili bb kremu, ali obično ako tako nanesem na lice dodatno učvrstim sa ovim kistom ili jednostavno samo njega koristim. Ujednači mi na svakom centimetru lica t.puder/bb kremu.
Inače se ovaj kist nalazi u RT Core Collection setu.



Essence Powder Brush - ovo je jedan oldie but goodie. Kupljen davnih dana kada je Essence tek dobivao određeni uzlet na našem tržištu. Mekan je gotovo kao i RT kistovi. Iako nisam kupila novije verzije ovog kista, nekako mi se čini da su ovi novi nekako previše plastični (dlaka) i da nešto lošije obavljaju posao. Njega koristim samo i jedino za puder u kamenu/prahu.


"MAC Hello Kitty 168SE" - moj fejk kistić kupljen u isto tako fejk Hello Kitty MAC setu prije nekoliko godina. Moja prva Ebay kupnja. Doduše, ne službena kupnja, jer sam frendu dala novce za set pa mi je on naručio. Tko zna što su njegovi mislili kada mu je na kućnu adresu stigao set kistova za šminkanje. I to još Hello Kitty. :D
Koristim ga kao kist za nanošenje highlightera, jer je fino ukošen i najbolje mi u ruci lež. Pokušavala sam sa njime nanostiti rumenilo i/ili bronzer, ali mi nikako ne odgovara.



Real Techniques Brow Brush - koristim ga za popunjavanje obrva. Na prvu izgleda dosta debelo i čovjek bi pomislio da će obrve biti i previše popunjene. Jok. Njime taman popunite sve što treba. Iako moje obrve ne treba pretjerano popunjavati.
Dolazi u RT Starter setu.

Oriflame kist -  one cure koje imaju ovaj kist, sigurno će se složiti samnom kada kažem da je ovaj kist idealan za lagani smokey. Njime možete precizno nanjeti sjenilo uz sam rub kapka, a isto tako i lagano "zadimiti" look. Jedino mi je žao što nisam odmah uzela nekoliko komada kada ga je još bilo u prodaji.



Basic Mineral Shadow - njega sam kupila u Kozmu kada sam tek počela malo više otkrivati ovaj čarobni svijet šminke. I volim ga :) Koristim ga za prvo sjenilo koje nanosim na kapak, koje mi služi kao baza za sve druge nijanse. Ako ga ikada vidite, kupite da, nećete požaliti.



Sve RT kistove koje posjedujem (skromnih pet komada) sam kupila kod nas, jer sam imala sreću da naletim na cure koje su povoljno prodavale. Inače ih možete kupiti na iHerb stranici gdje vam je shipping oko 5$, i uvijek možete kod nekoga pronaći popust na svoju prvu kupnju od 5 do 10 dolara (ako se ne varam). Isto tako, ako vam se netko nalazi u UK ili SAD-u, možete ga zamoliti da vam ga kupi i tako si uštediti na poštarini i mogućim mukama sa carinom ili gubitkom paketa.
Nadam se da ću ih jednog dana imati sve, jer ih poput Pokemona morate skupiti sve :)

I to bi bilo to :)


Koji su vaši najdraži kistići? :)

22 komentara:

  1. O ovim kistovima čujem samo super pohvale!!!
    Nadam se da ću nabavit bar jedan uskoro :D
    Najviše me interesiraju buffing brush i bockalica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Držim fige da u skorije vrijeme uspiješ upiknuti barem jedan :)

      Izbriši
  2. Želim RT kistove, i to sve koji postoje :D Super post :)!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)

      I slažem se, i sama ih želim apsolutno sve :D

      Izbriši
  3. super favoriti :)

    Obožavam RT kistove i među njima imam puno favorita (skoro pa sve), za rumenilo jako volim Ecotools
    Želja mi je Shiseido kist za tekući puder :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)

      Ecotools mi je dobar za gel liner :) a i taj dio ću, nadam se, uskoro početi više popunjavati :D

      Eh da....Shiseido <3

      Izbriši
  4. Jedva cekam da dodju RT cetke kod mene na red...:) Toliko ih sve hvalite da moram da ih kupim :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam neke RT kistiće i stvarno thumbs up :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Imam RT blush brush i savršen je! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. bas ciljam na ser rt kistova na iherbu
    :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javi koji si uzela i jesi li zadovoljna kada ti stigne :)

      Izbriši
  8. Sviđaju mi se tvoji kistovi. Core set sam podignula u subotu u pošti :D naručila preko hqhaira, ali ga nisam još isprobala. Imam njihovu bockalicu i setting brush i još želim expert i blush brush i na miru sam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ha ha :D

      Mislim da niti onda nećeš biti "na miru" jer će ti stalno jedna buba u glavi govorti "Moraš ih imati sve...sve...sveeeee!" ;)

      Izbriši
  9. Odgovori
    1. a ja se nadam će ćeš ih imati priliku nabaviti skoro :)

      Izbriši
  10. RT imam, a na MAC.-ovom kistu zavidim :) Sviđaju mi se kistići :)

    OdgovoriIzbriši