nedjelja, 29. rujna 2013.

Moja ulja za kosu + za tijelo


Kako sam obećala, danas vam donosim jedan mini post sa uljima koja koristim za kosu + dva ulja koja koristim za tijelo.
Prije dvije godine sam prvi put počela koristiti ulja za kosu, no to nije bilo aktivno korištenje jer sam koristila tek za svako 3-4 pranje kose. Priznajem da sam bila nešto aljkava po tom pitanju. Mea culpa.
No, u zadnjih godinu dana sam nakon svakog pranja marljivo stavljala ulje na kosu, na vrhove da budemo točniji, i rezultate ne samo da sam primjetila ja, već i moja frizerka koja me vidi svega 2-3 puta godišnje.


Od svih testera, priznajem da mi je ovaj Orofluidov najdraži. Ne samo zbog mirisa, već i zbog njegove gustoće i osjećaja na kosi. Kada ga otvorim, miris me asocira na vaniliju sa još nečime. I to je stvar, skroz sam fulala :D On sadrži arganovo ulje, ulje lana, te ulje lišnjačića slatkog (tako mi je rekla moja Josipa - profesorica biologije :) ). Dovoljno je samo jedna mala točkica za moju kosu, koja nakon korištenja ima čak i onaj zdravi sjaj. Nakon što potrošim ovaj tester, voljela bih si nabaviti full size.


Ovo je Schwarzkopf BC Oil Miracle za tanku i normalnu kosu. Prije nekoliko mjeseci sam potrošila ulje iz iste linije za čvrstu kosu, isto tester, prvi mi je pao pod ruku. Još jedno ulje koje mi ima divan miris, no dosta je rijetko. Ali ima dobar učinak na kosu. Jedino mi je kosa čudno izgledala ako sam stavila na kompletnu površinu kose, za razliku od Orofluida sa kojim mogu čuda raditi.  Ali, ipak odradi posao kako treba.Sadrži arganovo ulje i ulje marule. Priznajem da bih samo zbog mirisa uzela full size...grozna sam! :D


A sada su na red došla dva Moroccanoil testera. Ulja koja su razvikana kao i Macadamia oil tretmani. I nisu toliko loša, ali kad je moja kosa ponekad malo čudnjikava i ima vlastiti um :/ Tako je i kad je u pitanju ovo ulje, koje između ostalog u sebi sadrži i arganovo ulje (kao i gore navedena ulja). Ali nikako ne odgovara mojoj kosi jer ju još više zamasti, bilo da stavim bijelo pakiranje koje je za tanku kosu, bilo da stavim plavo pakiranje koje je za sve tipove kose. Ili mi ne odgovara omjer ulja i ostalih sastojaka ili je problem neki od ostalih sastojaka. Miris je ugodan, a kada se stavi na kosu kao da se još "oslobodi" pa postaje nešto intenzivniji. Ovo su mi ulja just-in-case i ne bi ih kupila full size.



E sad, ovo je prvo ulje za kosu koju sam kupila u full size pakiranju. Radi se o Schwarzkopf Gliss Daily Oil Elixir ulju za jako oštečenu, suhu kosu. Prije dvije godine kada se pojavilo, po cijeni od 65 kuna (mislim da je još uvijek tu negdje) u DM-u, odlučila sam ga nabaviti. Nakon godinu dana aktivnog korištenja, nekako sam uspjela potrošiti pola bočice. Dovoljno je samo jedna mala kapljica da bi moji vrhovi bili sretni i veseli. Upravo njega sam najviše koristila pa mogu sa sigurnošću potvrditi da je on jedan od razloga zašto moja kosa (vrhovi) izgledaju puno zdravije. Iako postoje tri načina korištenja ovog ulja, koristim ga samo lagano utapkavanjem u polumokre vrhove. Ništa više. I to funkcionira. Za pakiranje od 75ml se svakako isplatilo dati 65 kuna jer zaista dugo traje. Sadrži ulje suncokretovih sjemenki i arganovo ulje (tko bi rekao :migmig:).


Dolje možete pogledati kako koje ulje izgleda na mojoj ruci.



A kao bonus, dva ulja koja koristim za tijelo. Oba ste već ranije mogli vidjeti u mojim postovima. Moja ljubav prema ovim stvarčicama je i dalje ista. Dakle radi se o Alverde ulju od divlje ruže i pasjeg trna koje koristim za noge i to obično ljeti, te o Olival bademovom ulju koje koristim za ruke jer mi je bolje od ikoje kreme kad mi kožica oko noktiju počne divljati. I svakome preporučujem da si nabavi ova dva ulja, ako već nije :)


Za kraj mogu jedino zaključiti da investicija u ulja za kosu je itekako dobra i poželjna, jedino je preporučljivo ako ikako možete nabaviti testere kako bi prije probali što vašoj kosi odgovara. Ili ako već ne možete do testera, zamolite nekoga da vam u neku posudicu odvoji malo za probu.

Iako me čeka zasigurno još dobrih godinu dana kako bih potrošila Gliss ulje, već sada sam sigurna da ću si nabaviti Orofluidovo. Vrlo vjerojatno veliko pakiranje, koje će mi sigurno nekoliko godina trajati.

A kako mi vi stojite sa uljima za kosu? Ili sa uljima za tijelo? Koristite li ih i kakva su vaša iskustva? Ako ne, biste li ih probali?

Broj komentara: 35:

  1. Probala sam Orofluido i Gliss ulje. Gliss mi je bilo odlicno dok mi bocica nije pala i ulje se razlilo po kupatilu. Orofluido sam imala tester i to je nesto bajkovito, tako predivno mirise! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je Orofluido mmmmmm prefin :) Mogla bih ga pojesti :D

      Izbriši
  2. Ja sam taj Gliss probala nekoliko puta kod drugarice i kosa mi je bila toliko masna od malo poizvoda da sam se zgrozila :S

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda je za tebe neko drugo ulje dobro :) Samo se trebaš domoći testera :)

      Izbriši
  3. Isprobala sam gotova sva ulja osim BC i trenutno sam na cijeloj Orofluido liniji. Od šampona i regeneratora do ulja i svakako ti preporučam kompletnu liniju za zdravu, sjajnu i mirišlavu kosu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O draga moja, kada ti to preporučuješ, onda to i treba na WL ić :)

      Izbriši
  4. Nisam probala ni jedno osim Morocoil ali pretjerala sam pa mi je kosa bila premasna :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajoj :( znam, i samoj mi je bilo tako prvi put. Brzinom munje sam trčala ponovo prati kosu :D

      Izbriši
  5. Sada ste me zainteresirale s tim Orofluido uljem; gdje to ima za kupiti? Otprilike cijena?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo sam se raspitala i kažu cure da ga se može kupiti u ponekim frizerskim salonima, a spomenule su i Trilab frizerske salone u Zagrebu (Trilab City Center One, Jankomir 33; Trilab Avenue Mall, Avenija Dubrovnik 16) samo ne znam kolika je cijena kod njih. A možeš i online naručiti (tako ja planiram) sa http://www.beautybay.com/ - free shipping, a manje pakiranje od 50ml je oko 100 kuna. :)

      Izbriši
  6. moram priznati da nijedno od ovih ulja nisam probala. za telo ih bas ne koristim. jos uvek ne znam da li mi se svidja kako garnier ulje mirise na meni ili mi se uopste ne svidja... a za kosu sam koristila macadamia i sad isprobavam amika ulje :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako mi kosa nije nesto zahtjevna ni ostecena, ulja ne stavljam redovno, ali ih imam, i volim tu i tamo njima mazati kosu. Omiljena su mi kokosovo ulje iz zdrave hrane ( bude u cvrstom obliku, kao maslac), i Avonov serum ulje sa arganom. Orofluido nisam probala, al ga vec duze mjerkam i vjerovatno ce i ono doci na red kad potrosim sto sada imam.
    Za tijelo bas i ne volim ulja zbog sporijeg upijanja, ali imam ih nekoliko-Garnier, Johnsons sa alojom i Alverde od ribizle.
    I jedna mala dobronamjerna ispravka-Gliss ne sadrzi ulje anusa, to je lat. Helianthus annnuss-obicno ulje suncokreta ;-)
    Dobar i koristan post

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Odmah ispravljeno :)

      Kokosovo ulje buh svakako željela probati, mami me jer ima toliko načina primjene. Kakvo ti je ovo Alverde od ribiza?

      Izbriši
  8. Kako sam suha od glave do pete, tako koristim ulja od glave do pete :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kosa: Avon serum/ulje sa arganom (sad želim da probam toliko hvaljeno Balea ulje), lice: Avon Planet spa lavanda i jasmin, tijelo Alverde crni ribiz i pačuli, za tuširanje imam samo jedno uljno-kremasto Balea sa mangom i ananasom, ruke: Avon SSS krema sa argan uljem, šampon, maska i pjena za brijanje u sastavu imaju ulja :D Uh, eto :D I uvijek se obradujem ako nešto sadrži ulje u sebi.

      Izbriši
  9. Schwarzkopf BC sam probala, koristila i ok mi je. Ništa posebno, ne mogu reći da mi nije valjalo, ali nekako to nije to, tako da kada ga potrošim neću kupiti novo!
    Sada sam naručila Macadamia healing oil tretman, pa ćemo vidjeti! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako napiši recenziju kada malo bolje isprobaš Macadamiu :)

      Izbriši
  10. Ovo Orofluido moram više probati, svi ga hvale. Inače, ja sam isto veliki ljubitelj ulja i za kožu i za kosu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam bila neki ljubitelj, onda me cimerica navukla na ovo Alverde pa sam lagano počela ova za kosu istraživati i sada ne mogu bez njih :D

      Izbriši
  11. gdje naručiš ove male testere ulja? gledala sam na stranici beautybay.com i sve ima velika do srednja pakovanja..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve testere sam dobila prije nekog vremena na beauty događanjima ili usko povezanim poput Dana vjenčanja. Možda neki frizerski saloni znaju dobiti kutiju-dvije uzoraka ako im klijent nije siguran u kupnju, pa mu daju, nisam sigurna ima li za naručiti negdje online. Ako ima, slobodno pošaljite link.

      Izbriši
  12. Moram priznati da sam poprilično aljkava kad su ulja u pitanju. Najčešće na brzinu perem kosu i onda mi se ne da trackati, pustiti da se upija itd. Najčešće u kriznim trenucima posegnem za maskom za kosu, čisto da je malo nahranim. Iako, sam svjesna da je bolje ne dovesti do te mjere da ti trebaju sos rezultati, ali svatko ima svoj grijeh :D Međutim, kad vidim kako si ti ovo sve lijepo objasnila, ponukala si me da i ja malo brižnije postupam prema svojoj kosi, tako da čim kupim prvo ulje ... javim ti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, kosa i ja - rituali samo takvi :) Maska ide pod obavezno jednom tjedno (Baleina sa smokvom - izvrsna je), ulje na vrhove kada maknem ručnik, puštam da se osuši na zraku. Mrzim sušiti kosu fenom, dogodi se svega nekoliko puta godišnje - a i tad se trudim nešto staviti za zaštitu od topline, kao i kad koristim figari/peglu. Ne lakiram ju, ne koristim gelove i slične stvari. Jedini grijeh su mi gumice za kosu, ali se trudim što više nositi kopče za kosu i one male gumice koje nemaju metal, kao i one 80's gumice :D

      Javi :) :)

      Izbriši
  13. Ok, definitivno mi je vreme da probam Orofluido :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Imala sam Gliss kurr ulje i nije me baš oduševilo, previše mi je mastilo kosu bez obzira na nanesenu količinu ;(
    Ali mi je zato Orofluido na wl :D imam sampon, regenerator i masku i samo mi ulje nedostaje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurna sam da ti kosa nakon takvog tretmana izgleda i miriše predivno :) Svi se na ulici okreću za tobom kada prođeš,zar ne? :)

      Izbriši
  15. ja imam veliko pakiranje orofluida i imam ga za jos jedno mjesec dana a to znaci da mi je bocica od 100 ml trajala ravno godinu dana. a mislim da ne moze bolje od toga :D (niki)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da bi meni ta velika trajala i dvije godine :D A i to ćemo testirati kada ga nabavim :)

      Izbriši
  16. ma ulja su super, svatko bi trebao imati doma koje ;)

    OdgovoriIzbriši
  17. Od ovih ulja, probala sam samo Gliss :) inače, volim Macadamia ulje koje inače kupujem u jednom frizerskom salonu kod nas :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Ja sam baš bedača što ne koristim ulja, a stvarno bih trebala, jer već neko vrijeme kosu šišam slojevito, pa mi onda uvijek negdje nešto bude ispucalo. Meh. Sve je to stvar navike. Eno meni zanoktice bile super dok sam ih mazala s Alverde kremicom, i prestala sam i sad su ružne. Znači samo treba redovito sve raditi i naravno da će se rezultati vidjeti.

    OdgovoriIzbriši