petak, 16. svibnja 2014.

Nivea Aqua Effect Nourishing Day care krema

Ooooj! :)

Kako ste mi danas? Ovaj tjedan je malo sporiji što se tiče postova, vrijeme je odvratno - kombinacija kiše i vjetra je za mene ubitačna. Blje. Ali, kako je vrijeme takvo kakvo je, i činjenica da još uvijek dorađujem svoj lightbox pa ne mogu fotkati neke stvari, odlučila sam vam natipkati jednu recenzijicu kreme koja me ove zime spasila.

Kao što već iz samog naslova vidite, radi se o Nivea dnevnoj kremi iz Aqua effect linije, i to za suhu i/ili osjetljivu kožu. Iako je moja koža normalna do mješovita (mješoviti dio mi je masnuckava T-zona), čovjek bi pomislio kako sam fulala sa odabirom kreme. Nisam, jer mi se ove zime čelo počelo perutati i bilo mi je potrebno nešto što će taj problem smiriti i/ili sanirati u potpunosti.


I tu sam se odlučila za ovu dnevnu kremicu. Inače mi Nivea proizvodi odgovaraju, pa sam bila i više nego sigurna kako neću pogriješiti ako uzmem i ovaj. I nos je bio u pravu :)
Kremica dolazi u staklenoj teglici (volim takva pakiranja) koja je ne samo upakirana u kutiju, već je i ta kutija dodatno osigurana sa plastičnim omotom kako bi bili sigurni da ste samo vi otvarali proizvod.

Sviđa mi se što ima i dodatnu zaštitu kada se pokopac odvrne - folija. E sad definitivno znam da su samo moji prstići unutra bili. Ok, nakon što smo sada utvrdili moje oduševljenje pakiranjem, da se možda bacimo na recenziju same kremice? Pa i mogli bi :)



Ove zime, kako sam gore navela, mi se čelo počelo perutati. Što zbog zimskih uvjeta vani, što zbog centralnog grijanja unutra. Nije baš izgledalo divno. Vidjela sam da je vrag odnio šalu, i da moram nešto za osjetljivu ili suhu kožu uzeti.  I tako sam ju počela svako jutro nanositi na lice nakon što sam se umila. Rezultati su se počeli viđati već nakon nekih 10-ak dana, a u potpunosti nakon mjesec dana. Što se dogodilo? Koža mi se vratila u normalu, perutanje je prestalo i opet sam mogla početi normalno živjeti. First world problems, I know. 


Što da vam kažem o kremici? Tekstura je nježna i lagana, a opet dovoljno gusta da znate da imate kremu (ne mislim gusta masna, već gusta prozračna ako to ima smisla). Nije ju potrebno puno nanjeti na lice, dovoljno je da sa vrhom prsta lagano zahvatite tanki sloj kreme i nanesete na lice. Naravno, to sam radila tri puta - čelo, obraz jedan, obraz drugi. Miris je klasičan za Nivea proizvode (ljubav kod mene) - niti preintenzivan, a opet nije niti preobičan ili predosadan. 

Sviđa  mi se što sadrži SPF 15, ponekad to nedostaje dnevnim kremama. Sigurno ću ju bez imalo problema i ljeti nositi. Brzo se upija što je svakako plus, a opet se i vidi da je koža nahranjena, hidratizirana (barem na mojoj). Upravo zbog tog brzog upijanja, mogu praktički odmah nanjeti puder/korektor na lice i ne izgledati čudno. Ok, nećete isti tren staviti puder, ali već nakon 5min možete.

Obogaćena je prirodnim uljem badema i tehnologijom Hydra IQ, koja bi trebala poticati stvaranje akvaporina - koži srodnih hidratacijskih kanalića bitnih za opskrbu stanica vlagom.

Sastav:

Količina/Gramaža: 50ml
Cijena: cca 40kn
Gdje kupiti: drogerije (Dm, Kozmo, Bipa, Muller) i obične trgovine/lanci (Plodine, Konzum, Interspar...)
Proizvedeno u Njemačkoj, rok trajanja je 12 mjeseci od otvaranja proizvoda.

Zaključak? Ako vam je koža bila normalna i odjednom poludila (na suhu stranu), i nije preveliki problem, svakako bih vam preporučila ovu kremicu. Omjer cijene i kvalitete je i više nego povoljan, a uvijek se može i uloviti na ponekim akcijama u drogerijama. Dugo sam plakala za Baleinom dnevnom kremom, isprobala neke druge koje su kao jednako dobre ali me se nisu dojmile, sve do ove kreme. Nakon što potrošim ovo pakiranje (a ima ga još pola, dakle imam još dobrih pola godine korištenja), kupujem novo pakiranje jer je sastavni dio moje artiljerije za njegu lica. Mislim da vam je onda dovoljno jasno koliko mojoj koži odgovara. 


Koje vi dnevne kreme koristite? Jeste li probali ovu? Koristite li kreme sa SPF-om? Kako se brinete o svojoj koži? 

Broj komentara: 16:

  1. Imam mješovitu pa preskačem, ali i SPF 15 je meni nažalost za lice premalo. Svašta sam prošla sa Suncem iako se nikad nisam pržila pa bolje ne izazivati :(
    Super da si pronašla kremu koja ti odgovara. Inače sam ljubitelj Niveinih mazalica <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, iznenadilo me što mi i nakon popravljanja problema ova krema odgovara jer mi se koža normalizirala. Mislila sam da će otići u drugu krajnost, ali ugodno me iznenadila :)
      Sreća moja pa nisam imala problema sa Suncem. Koju kremu ti koristiš?

      Izbriši
  2. I ja volim Niveine kremice, makar ih nisam dugo koristila - ali znam da se s njima teško može pogriješiti!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne znam dal' da ju probam jer sam masna trenutno :S hm hm!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hmmm možda da negdje nabaviš tester? Ili da pričekaš da se malo smiri?

      Izbriši
  4. Imam njihovu za normalnu kožu i fenomenalna mi je :D

    OdgovoriIzbriši
  5. nisam dugo koristila Nivea kremice, voljela sam njihovu Aqua (Effect?) liniju, isto je bila dobra za razdoblje isušene kože, no nisam sigurna ima li više te linije :/

    Sad dehidraciju rješavam serumima, pokazali su mi se kao bolja opcija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da pričamo o istoj liniji :) :) Što se seruma tiče, probala sam samo dva, i nisu mi najbolje legli - dobila sam prištiće od oba :/

      Izbriši
  6. Volim Niveine mazalice,nikad nisam imala negativna iskustva sa njihovim kremicama.

    OdgovoriIzbriši
  7. Mislim da sam ju davno isprobala i meni kao suhokožcu nije uopće odgovarala, previše mi je lagana bila, ali drago mi je da je tebe spasila :) Inače sam godinama koristila običnu plavu niveu, za sve živo... a onda sam primijetila da mi je počela izazivati alergije na licu i kad sam se naučila čitati sastojke, bilo mi je jasno zašto... i već ju dugo ne koristim, ali mlijeka za tijelo i tuširalice rado isprobam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek moram imati plavu Niveu pored sebe :) I sama ju za sve znam koristiti, ali ponekad mi treba nešto lakše. Doduše, nisam imala nikakvih alergija na nju kao ti, samo mi je bila teška za lice kad sam ju nanjela - ali za ostatak tijela mi je super. A i ostalo sve njihovo volim :)

      Izbriši
  8. Dugo sam koristila cijelu ovu liniju za suhu kožu, uključujući i ovu kremu i bila mi je skroz dobra :)

    OdgovoriIzbriši