nedjelja, 25. svibnja 2014.

The Procrastinating Beauty Blogger Tag

Pusa drage moje :)

Nije me bilo ovaj tjedan ovdje, a priznajem da su me prstići svako malo zasvrbili i imala sam želju za tipkanjem, ali tek sad lovim malo vremena. Kako je ipak nedjelja danas, odlučila sam vas počastiti još jednim Tag postom, a idući tjedan opet krenuti sa recenzijama proizvoda i jednim lookom. 

Na ovaj Tag sam naletjela surfajući bespućima neta i odlučila sam da ću ga jednom natipkati. Nisam sigurna jesu li kolegice blogerice već tipkale ovakav post - ako nisu, sve ih "tegiram" :)

Krenimo :)


  1. Name a beauty regime that you rarely do?
Hmm...Što se lica tiče, sve napravim, no ono što mi se zna dogoditi da preskočim jer mi je hladno i jedva čekam da se u krevet strovalim ili sam jednostavno toliko umorna da jedva čekam da se u krevet strovalim jest mazanje laktova kremom/losionom. Kako dosta vremena provodim za stolom/laptopom jer nešto pišem ili tipkam, taj dio nekako najviše strada. Istina, preko dana mažem kremom, ali ova prije spavanja ima bolji učinak jer ne mrdam uokolo pa se uspije sva upiti :D Ali kako dolazi ljeto, sve češće kreće i mazanje laktova. 

   2. Is washing your makeup brushes something you do regularly?

Da, to se zaista trudim raditi često - em su mi ljepši čisti, em zbog higijenskih razloga. Posebice sad kad je toplo vani i ima Sunca - onda mi se kistovi osuše kroz nekoliko sati (čak i oni najdeblji) i mogu dalje nastaviti sa trackanjem. Problem mi je zima kad moram čekati sto godina da se osuše i stavljati ih po svim radijatorima u stanu. 



   3. How long will you last with chipped nail polish?

Uh, ovdje me ne možete uloviti. Čim mi se počne lagano na vrhovima lak trusiti/odvajati počinjem luditi. Ako nemam vremena za skidanje laka sa svih noktiju, onda samo kritični dio pokušam zakamuflirati sa tom nijansom. U suprotnom, odmah ide dolje. Zvuči glupo, ali bolje mi je onda da sam bez laka na noktima, nego da mi stoji sav u stilu "sad me ima - sad me nema".

   4. How long do you put off buying/replacing a beauty or nail polish product even if you need it? (i.e purchasing a new topcoat, or a new foundation etc.)

Kad sam bila u Zagrebu, to se znalo dogoditi ponekad jer sam bila u žurbi pa nisam zapisala, ali možda i zbog činjenice da sam u bilo kojem trenu mogla prošetati do bilo koje drogerije i kupiti potrebno - najčešće korektor za podočnjake. Kako sam sad doma, gdje nemam drogerije a dekorativa u ove dvije ljekarne je skuplja nego u drogerijama (a ja sam zlo i ne želim im toliko dati para), trudim se nekako "naštimati" da proizvod imam do onog dana kada idem u mjesečnu kupovinu u Sisak ili Kutinu - gdje mogu kupiti potrebno. A nekad se dogodi da znam da neću idući mjesec ići jer neću stići, pa onda ovaj kupim rezervu (ako je nešto takvo u pitanju - iako ne trošim baš prebrzo stvari). Tako da, teško da ću nešto odgađati - ne mogu si pomoći, uvijek volim biti spremna.

5. What is your worst beauty habit?

Piling! Sa usnicama nemam problema jer sam sa njima brzo gotova. Ali problem je jer sam toliko lazy kada je tijelo u pitanju. Zimi sam grozna. Kada se tuširam samo gledam da se što brže otuširam gelom i omotam ručnikom, pa onda i sam piling nikada ne zaživi. Lazy ass. Ali ovo ljeto sam odlučila biti nešto ažurnija po tom pitanju - pinky promise :)


6Name something non-beauty related that you put off doing all the time?

Uh...Skidanje jedne naljepnice koja je na mojim vratima ostala još od osnovnoškolskih dana. Preko toga je obično stajao neki poster (u srednjoj) ili papir sa nekim inspirativnim citatima/rasporedom predavanja (na faksu). Sada nema ništa na vratima osim te naljepnice. I totalno me iritira. Stalno ju gledam i govorim si ma budem ja to danas, počnem nešto drugo raditi i zaboravim ili jurim-žurim nekamo i ona opet ostaje na vratima. Nadam se da ću ju ovaj tjedan maknuti - evo, upravo na hot pink post-it pišem "Skidaj tu šaku u oku sa vrata!". Valjda ću ju do iduće nedjelje skinuto. Nadajmo se.

7.When going out somewhere, do you leave getting ready until the last minute or not? 

U pravilu ne. Ako znam da nekamo idem gdje je potrebno nekako izgledati, volim si uzeti vremena i onda se srediti da mi točno ostane vremena ako se predomislim i odlučim se ipak za npr. druge štikle (treba vremena da ih iz ormara iskopam). Ako se dogodi da malo kasnim pri izlasku iz stana, onda je obično problem druge prirode - moje zaboravljive, pa tako lovim jaknu ili sjajilo ili se špricnem parfemom - i onda zakasnim minutu do dvije.

8. Can you commit to spending bans? 

Jeste li vidjele ikoji New-In post u zadnje vrijeme? ;) Mislim da vam to dosta govori :D Mogu samoj sebi zabraniti kupovinu nepotrebnih stvari i pri tome ne cviliti (previše :P ). Istina, kupim si pokoju sitnicu kao što je prozirni lak za nokte, korektor...pa čak sam prije koji tjedan uzela jednu maskaru i jedan quad sjenila za probu. Ali ne kupujem više sve i svašta, sada odmjerim koliko mi je to potrebno - jer sva sića iz novčanika ide u "kasicu" za Naked palete. Što je predanost :D 

                                                                           Izvor

9. How organized is your makeup and nail polish collection?

Rekla bih da je poprilično organizirana. Istina, nije sve u istom ormariću/ormaru, ali je sve na svojem mjestu u stolu i oko njega. Rumenila su u svojoj kutiji, palete sjenila u košari, bronzeri/olovke/korektroi/sjajila u košaricama, ruževi na stalku i u koferu, kistovi u posudicama, maskare isto....voljela bih jedino malo više prostora da u potpunosti mogu sve imati na jednom mjestu. A jednog dana će se i to valjda dogoditi :) Kod mene je kreativni nered prisutan samo kad nešto trackam po sebi što nije klasično "ajmo se spremiti u 5min" - ali ne volim ostaviti na stolu, sve moram fino posložiti natrag na mjesto (OCD much).

10. What is the longest amount of time you have gone without writing a blog post?

Mislim da se svaki put kad vam nestanem, dogodi po tjedan dana. Što zbog nedostatka vremena i moje rastrganosti na sve strane, što zbog pokojeg nemilog i neočekivanog tužnog događaja u životu. Ali vam se uvijek trudim vratiti što prije jer, iako ne tipkam apsolutno svaki dan (vrlo vjerojatno bih vam dosadila), ovo je my happy place. Pišem i još k tome pišem o stvarima koje volim (barem malenom dijeliću onoga što volim).


I to bi bilo to :) Blogo-kolegice koje žele napraviti ovakav post - TAG! :) A i vi ostali, slobodno u komentarima napišite svoje odgovore - volim vidjeti da mi se raspišete i čuti vaša mišljenja :)


Broj komentara: 8:

  1. Natopi dobro tu naljepnicu samponom ili deterdzentom za sudje i skinices ju

    OdgovoriIzbriši
  2. Aaaa, moram ti ukrast Julie Andrews <3 vrhunski je meme!
    Btw, piling tijela je i moja zimska noćna mora :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Genijalan je :D Oh, srodna dušo po zimskom pilingu :D

      Izbriši
  3. ja volim piling, ali ga se ne sjetim često ;)
    mrzim čipani lak za nokte, to mi je strava za vidjeti :P
    i svako mi se malo dešava da iziđem vani bez mirisa, jer ga ostavim za kraj ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Posebice kad vidim curice sa lakom od "2 tjedna"...muko moja! A sa parfemom nemam briga, postala mi je navika prije izlaska špricnuti - jer ga stavim na vidljivo :D

      Izbriši
  4. Zanimljiv tag! :D
    Kradem ti pitanja, pa cu ga i ja natipkat kad stignem. ;)

    OdgovoriIzbriši