petak, 30. svibnja 2014.

Vichy Idealia Eyes

Pus-pus :)

Kako ste mi danas? Nadam se da ste mi sve dobro :) Za ovaj post sam vam pripremila recenziju jednog Vichy proizvoda dobivenog na ovogodišnjem BBDayju - jedan od onih koji su došli u full size pakiranju, i kojem su se sve blogerice (priznale one to ili ne) najviše veselile testiranju. Yup, već ste i iz samog naslova mogle vidjeti da se radi o Idealia Eyes.


Krenimo od prve stvari - pakiranja. Kutija je uska, nježne ružičaste boje, te se u njoj nalazi tubica od 15ml proizvoda koja je jednako elegantna. Kao što ste dosad mogli dokučiti, očito je da padam i na pakiranja. Ovaj dugi srebrni čep mi je baš poseban (ok, službeno je, nisam normalna više).


Što Vichy kaže o Idealia Eyes ?

- prva njega za idealno područje oko očiju, odmoran izgled i idealan pogled, čak i bez šminke
- transformira kvalitetu kože i boju područja oko očiju
- ublažava izgled tamnih podočnjaka
- osvjetljava tamna područja
- zaglađuje linije oko očiju i površinu kože
- za sve žene bez obzira na dob, tip kože i put





Inovacija se ovdje krije ne samo u proizvodu, već i u pakiranju - aplikator koji koristite za nanošenje (ali i iz kojeg izlazi proizvod) je gumiran. I na prvu meni zaista zgodan. No, nakon nekoliko pokušaja nanošenja sa njime, shvatila sam da je dosta nezgodan i vratila se dobrim starim prstima. Ali to ne umanjuje ideju, koja je zaista dobra - samo je treba malo doraditi.


Što se tiče samog proizvoda, nježne je teksture, srednje gusta, lako se razmazuje, sadrži svjetlucajuće čestice i upija se relativno brzo. Kažem relativno brzo jer se na području ispod očiju, koje i je ciljano područje, kod mene dosta sporo upija, dok s druge strane na ruci mi se jako brzo upila. Upravo zbog poduljeg upijanja, počela sam izbjegavati nanošenje ujutro. Nekoliko puta  mi se dogodilo da se i nakon više od pola sata nije upila u kožu, pa je i samo nanošenje ostatka šminke bilo otežano i nije izgledalo najbolje. Istina, preporučuju (a i takva je zamisao) da se samo ovaj proizvod koristi - no, sve ste vidjele moje podočnjake i jednostavno na njima je potrebno dodatno raditi. Tako da sam se prebacila na nanošenje samo prije spavanja.

Moram napomenuti da ne nanosim samo ispod očiju, već sam počela stavljati i na kapke. Nakon više od dva mjeseca korištenja, moram priznati da se po pitanju boje podočnjaka kod mene nije puno pomaklo od početnog stanja. No, razlika je vidljiva u zaglađenosti kože - u prijevodu izvrsno hidratizira kožu. Neki kažu da nema mirisa, i istina, na prvu ga nema. Ali nakon testa na ruci (koja mi je bila čista) nakon pola minute sam pritisnula nos i osjetila miris - koji me asocirao na cvijeće koje je u vazi tri dana. Čudan opis, ali ne mogu vam bolje opisati.


Sastojci:

Gramaža: 15ml
Cijena: cca 180kn
Gdje kupiti: u ljekarnama koje drže Vichy proizvode.
Proizvedeno u Francuskoj, rok trajanja je 6mj nakon otvaranja, te ne sadrži parabene.

Konačni sud? 
Za moje podočnjake očito nema previše pomoći, pa tako niti ovaj proizvod ne može njih spasiti, odnosno umanjiti. Za to bi mi trebala neka trajna boja kojom bi taj dio lica obojala. 
Što se tiče svega ostalog, nisam imala nikakvih loših reakcija na licu, ali sam primjetila da mi je koža zaglađenija i hidratiziranija no prije. Ako imate manje podočnjake, mislim da bi ova kremica bila za vas pun pogodak - pa makar i kao noćna kremica.
Tako ću je i ja nastaviti koristiti, kao noćnu kremicu, dok ću za dnevnu za područje ispod očiju morati i dalje tražiti i isprobavati. A što se samog trajanja tiče - mislim da će vam ova količina puno dulje potrajati, stoga niti ovih 180 kuna nije puno kada se to uzme u obzir.

Znam da ste kod mojih blogo - kolegica zasiugurno pročitale masu postova o ovom proizvodu, neke su ga odmah zavoljele, neke baš i ne. Ja vam stojim još uvijek na sredini, ali samo zato što su moje potrebe drugačije i zato što smatram da bi se ovaj proizvod i sama ideja sa aplikatorom mogla još doraditi da bude još bolji.


Što vi kažete? Koristite li kakve kremice za područje oko očiju?

*PR proizvod

Broj komentara: 20:

  1. meni je posvjetlio malo podočnjake, kao hidratacija mi nije dovoljan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, kod mene je obrnuto - hidratacija super, a podočnjaci i dalje tu. Nema mi pomoći sa mojim kolobarima :(

      Izbriši
  2. ja ju još nisam probala, no ne vjerujem da će pomoći mojim podočnjacima, njih dovedem koliko-toliko u red samo kad sam na odmoru, inače im nema pomoći :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je svima potreban jedan podulji odmor, još samo kad ne bih dolazila u napast čitanja do sitnih jutarnjih sati...e, mislim da bi onda svi bili bez podočnjaka :)

      Izbriši
  3. Hahah, i meni bi trebala ta trajna boja kojom bih obojala i posvijetlila podočnjake jer im nema spasa xD Nekako me ova kremica ne privlači i bezveze mi je dati tolike pare na nešto prosječno. Ne znam jel išta može pomoći genetskim podočnjacima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda bi nam ona fasadna pomogla :D Ne bih znala jel išta pomaže u potpunosti ih se otarasiti, ali vjerujem da se može ublažiti, kod nekoga više, kod drugoga manje. Kod mene taj dio nije upalio, nažalost :/

      Izbriši
  4. Kod mene još nije stigla na red... Ja inače imam grozne probleme s 90% okoloočnih krema, naime, meni se sve guli/trusi, jednostavno, ne mogu naći idealnu. Nadam se da će barem ova to bit! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su se neke stvarno hvaljene kremice za lice baš kako ti kažeš, gulile/trusile sa lica. Sreća pa sam imala testere, žao bi mi bilo novaca :/ Ma tebi bi možda čak i mogla biti dobra ova, give it a go :)

      Izbriši
  5. Za moje potrebe je odlična - nemam strašne podočnjake, ujutro mi treba hidratacije i nešto što bi mi osvježilo okoloočno područje, a ova kremica to čini. I meni se upije u razumnom roku pa mi je super podloga za šminku :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Moji podočnjaci izgledaju malo bolje tek kada dobijem boje, pa se ne primijete toliko :D probala sam desetine krema za područje oko očiju i niti jedna mi nije odgovarala. Sada koristim Dr. Pasha melem u jako tankon sloju kao noćnu njegu i za sada sam prilično zadovoljna, dok ne nađem neku kremicu koja će mi odgovarati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gledam te Dr.Pasha proizvode, pa gledaju oni mene, pa opet ja njih....ma jednom ću pregristi i kupiti nešto :D A ovo, znači najidealnije bi bilo da se sunčamo all the time :D

      Izbriši
  7. Imam ju i volim ju. Ne znam jesam si umislila ili su mi se stvarno smanjili podočnjaci, bar malo. Sviđaju mi se te sjajne čestice i nekako lakše mogu sakriti podočnjake korektorom kad sam prije toga namazala ovu okoloočnu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Yay i tebi je dobra :) Baš mi je drago :) A ovo za lakše nanošenje korektora, rekla bih da je to do hidratacije, kremica dobro obavlja posao :)

      Izbriši
  8. I ja sam isto u sredini, hidratizira lijepo ali što se tiče podočnjaka ne vidim neki pomak...iako ja osobno mislim da nam nema spasa, bolje da ulažemo u dobre korektore ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Korektor ili fasadna :D :D zaista nam nema druge :D

      Izbriši
  9. Krema je ok za mladu i nezahtjevnu kožu. Podočnjacima baš i nema previše spasa u kremama, nažalost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo je jako malo takve mlade i nezahtjevne kože - zavidim tim curama. Korektor će mi valjda do stote biti u torbici, nikud bez njega :)

      Izbriši
  10. Nisam ju probala ali sam razmatrala kupovinu. Ja nemam problema s podočnjacima no u posljednje vrijeme mi je okoloočno područje blago potamnilo pa mi je trenutno to uz hidrataciju jedini problem. Koristim Payot roll on koji mi je preko dana sasvim dovoljan no za zimu bi mi bio preslab. Na jesen se vraćam svojoj Nuxe okoloočnoj jer mi je odlična.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bilo bi super prije kupnje da si nabaviš tester, vidiš da smo pola-pola oko ove kremice. A što se tiče Nuxe proizvoda i oni su mi na listi, ali nikako da se odvažim. Mislim da bi mogla njihov Rêve de Miel Ultra-Nourishing Lip Balm prvi kupiti. Budemo vidjeli :)

      Izbriši