subota, 7. lipnja 2014.

Bourjois Rouge Edition Velvet - 08 Grand Cru

'Ello :D 

Prije par dana sam vas na FB stranici bloga priupitala jeste li za recenziju ove divotice, a kako ste bile glasne, evo je :) Mislila sam je još jučer natipkati, ali vrijeme i obaveze mi nisu jednostavno dopustili. Ali nema veze, ipak je sad čitate.

Ovog proljeća je Bourjois izbacio Velvet ruževe u 8 predivnih nijansi, i to svi redom mat finiša. Znam da je nekima već zasigurno preko glave ruževa, sjajila i svega ostalog unazad nekog vremena sa mat finišem (više ili manje učinkovitim). Znam jer sam i ja jedna od tih osoba. I to je bio jedan od razloga zašto sam odgađala kupnju. Drugi je razlog što nisu baš jeftini, no o tome kasnije. 

                                                                             Izvor


Ali, zahvaljujući mojoj predivnoj mami, jedan je pronašao svoj put do moje kozmetičke torbice i od tada ga praktički svaki dan nosim. Istina, imam ga svega tjedan dana ali možete zaključiti da sam zaista oduševljena i zadovoljna kad već ovako rano tipkam recenziju - obično mi je potreban dulji period.


Za oko mi je od prve zapela najtamnija nijansa - 08 Grand Cru. I naravno, radi se o bogatoj, dubokoj crvenoj nijansi jer, ne mogu ja bez crvenog ruža ;) Dolazi u prezgodnom prozirnom pakiranju, četvrtasta oblika - idealan za moj način slaganja jer tako iskoristim svaki milimetar. 


Kada izvučete aplikator, ako ste poput mene, razveselit će vas činjenica da je "ukoso" rezan i spužvica aplikatora je idealne mekoće za što bolje nanošenje ruža na usnice. Pošto je kosi aplikator, olakšano vam je nanošenje na vrhove i kutove usnica - veliki plus kod mene koja ima pomalo čudan oblik usnica.


U sebi sadrže ¼ koncentrata baršuna (od tuda naziv Velvet), lagana ulja koja pružaju osjećaj kao da nemate ništa na usnama, a ¼ čistog pigmenta pruža odlično prekrivanje i dugotrajnost. I vjerujte mi, zaista je dugotrajan, lagan i nježan na usnicama. Na fotki ispod možete vidjeti kako izgleda na ruci, nanesen samo u jednom sloju. Ovisno o tome kako intenzivnu boju želite, možete nanjeti još jedan ili dva sloja. Iz straha da će mi se "razliti" prvi put sam ga nosila sa Essence olovkom za usnice u nijansti 10 Femme Fatale. Ali znate što? To nije bilo potrebno, jer kada se posuši, ostaje na usnicama bez problema. Olovku možete staviti ako želite malo oblikovati usnice, dakle, samo estetike radi.


Stavlia sam ga rano ujutro na usnice, sva u nestrpljiva da vidim koliko će izdržati, vrijedi li tih 24 sata (koliko stoji na deklaraciji), hoću li ga morati popravljati i hoće li mi se preslikati. Sa njime sam trabunjala, obavila ručak, desert, večeru i nekoliko čaša soka/vode. U manjoj, jedva bitnoj mjeri se preslikao na čašu i pribor za jelo. Ali i dalje je bio postojan i nije mrdao sa usnica - oduševljenju nije bilo kraja :) Inače mi svi mat proizvodi (ruževi/sjajila) užasno isušuju usnice. Bilo me strah da će i sa ovime to biti slučaj - na sreću, prevarila sam se. Iako je mat finiš, ovaj ruž je dokazao da to ne mora nužno biti i zlo za usnice. 



Znam da ga neki uspoređuju sa Essence mat sjajilima. Imam oboje i mogu vam priznati da tu nema mjesta za usporedbu i da je po mom mišljenju ovo svakako bolji proizvod. Jedina mana mu može biti cijena od cca 90kn, ali i tome možete doskočiti jer u drogerijama u zadnje vrijeme često daju popuste na dekorativu - bilo u obliku knjižica, bilo popusta na kompletnu dekorativu ili ciljano jednu marku. Samo trebate malo popratiti akcije.

Jedna Instagramska ;) @nyxalex

Sastav:


Količina: 6,7ml
Cijena: cca 90kn (popratite akcije za bolju uštedu)
Gdje kupiti: Muller, Dm, Kozmo, Bipa
Proizvedeno u Francuskoj, rok trajanja je 12 mjeseci od otvaranja proizvoda


U konačnici, ovo baršunasto otkriće je za moje usnice pun pogodak i voljela bih još koju nijansicu nabaviti, posebice za ljeto. Isto ću popratiti akcije i nadam se uloviti kojeg mališana, a najviše me privlače nijanse 02 Frambourjoise i 05 Olé Flamingo! :)


Jeste li ih vi već probali? Kako stojite sa mat proizvodima za usnice - love ili hate? I koja vam se nijansa najviše sviđa? :)

Broj komentara: 28:

  1. Želiiiiiiiiiim!! i to onaj koraljni. a onda i sve ostale <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) :) :) Igramo Eurojackpot :D A onda su sve ove divotice naše ;)

      Izbriši
  2. Obožavam mat mazalice za usne! Frambourjoise bi najverovatnije bio moj izbor :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam baš za mat, ali ovo mi je zaista <3 Dobar izbor nijanse ;)

      Izbriši
  3. Predivan je i jako ti dobro stoji :D Probala sam samo jedan, onaj nakričaviji i sve što mogu reći je meh. Možda bi mi ova nijansa bila puno bolja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehehe hvala :) Svima se sviđa, osim mom tati :D Šteta što nema nekih mini pakiranja, tako bi prije prave kupnje mogle probati nijanse koje nam odgovaraju - nije loša ideja, možda nas jednom i čuju pa nećemo više fulati :D

      Izbriši
  4. Želim, želim, ali nisam stigla do DMa kad su bili na akciji, a ne želim izdvojiti 90 kn za njih:( Možda uzmem koji s 25 % u DMu :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam, i meni je to opasna cifra - srećom mama je vidjela koliko se patim svaki put kad prođem pored njih pa me iznenadila :) Ali da, svakako treba loviti akcije i popuste (za sve) :)

      Izbriši
  5. Sve je super samo da ne smrdi toliko...bas ima nepodnosljiv miris.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neke cure su spominjale taj miris, ali ja ga nikako ne osjetim. A inače sam na mirise dosta sensitive...e sad, ili je do mog nosa (a znam da nije) ili je do mog primjerka (što isto sumnjam jer je sve ok), ne znam koja bi bila treća opcija da taj miris osjetim :/

      Izbriši
  6. Probala sam 07 nudeist i super mi je :) ova nijansa je isto jako lijepa :) ne vjerujem da cu ih vise kupovati, no svidja mi se sto su jako jako izdrzljivi i sto su stvarno mat u potpunosti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hjoj i tvoja nijansa je divna <3 ja se nadam da ću još pokojeg uloviti i onda sam mirna sa mat ruževima/sjajilima - jer sam ipak za lagano glossy finish :)

      Izbriši
  7. Predobre su ti ove fotke s trešnjama, a ruž ti predivno stoji, prava si Snjeguljica! Nisam ljubitelj mat rueva baš zato što mi svi od reda isušuju usne. Ti si još jedna u nizu koja kaže da ovi to ne rade pa mislim da mi neće trebati još puno uvjeravanja da i sama isprobam kojeg :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala i hvala :) :) Tako me i mama zove :D Niti ja ne volim te koji isušuju, zato me neki mat proizvodi nisu oduševili, i vidiš i sama da sam ovo odgađala...ali eto, bila sam u krivu thank God (a novčanik već sad počinje cviliti :P ) A teško nas u vodu natjerati ;) :P :)

      Izbriši
  8. Jako volim mat ruževe i uvijek ih radije biram nego ostale sa glossy finišem :) Boja ovoga je predivna!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, kod mene je obrnuto :D Iako ne volim da su jako glossy, to me ubije u pojam - nešto srednje je meni idealno da naglasim svoje čubice :) Hvala :) :)

      Izbriši
  9. Koji? Koji? :) :) Kad ga nabaviš, javi koji si uzela :) :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Definitivno mi treba ova nijansa aaaaa! Predivna je i tebi tako dobro stoji. :D Zasad imam samo Pink pong, ona je onak, totalno ljetna! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trebaaaaaa!! :) :D Hvala :D Eh, Pink Pong je sigurno divna na tebi <3

      Izbriši
  11. Divaan je i diiivno ti stoji :) obožavam takve boje na usnama :)

    OdgovoriIzbriši
  12. divno ti stoji, a slike s trešnjicama su savršene <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) A trešnjice su ubrzo nakon fotkanja jednostavno isparile :D ;)

      Izbriši
  13. Ova boja je stvorena za tebe :) <3 morat ću si sada i ja uzeti jedan :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Dunjić :* :* I da, moraš jedan imati :) :) :P

      Izbriši
  14. Kako ti divno stoji, baš si Snjeguljica <3
    Inače uglavnom hejtam mat ruževe/sjajila, imam ih par (Essence, Makeup Revolution) no nisu me baš impresionirali... Ali da, bilo bi dobro da imam jedan ovakav crveni u koji se mogu pouzdati u nekim situacijama kao što su svadbe ili nekakvi sastanci, da znam da će mi potrajati i da neće ostajati na čašama i zubima. Tako da ću ipak proučiti ove ruževe! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, hvala draga :) :) Sad se rumenim :) Joj, znam kako ti je. Niti mene nisu baš imprasionirali mat ruževi i sjajila, uvijek nekako čudno ispadnu na usnicama, isušuju, čak i nakon pilinga usnica i dalje se svud uvlače...ma koma. Ali ovaj...jao, ovaj je ljubav i skroz me iznenadio. Da, mrvica ostane na čaši, ali i dalje je postojan na usnicama! Želim si još koju nijansicu :) I svakako prouči i lovi na akcijama :)

      Izbriši
  15. Pre-di-van je :) I mislim da bi i tebi divno stajao :)

    OdgovoriIzbriši