ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

Predstavljam: Vjenčanje za pamćenje


Svi znaju da je zapravo najjednostavniji dio zaručiti se. Ono što dolazi nakon toga, ponekad može biti prava noćna mora - planiranje vjenčanja, kada i najsitniji detalj može izluditi mladenke (a ponekad i mladoženje). I samu me to očekuje.

Naravno, sve kreće od određivanja datuma, liste uzvanika, rezerviranja sale i/ili crkve/matičara (i pokušaja usklađivanja istih), preko glazbe, hrane, foto/video ekipe, cvjetnih aranžmana, haljine i odijela (i svega što uz to ide), pa tako i pozivnica i zahvalnica. 

Kako ne bi sve palo na mladenkina pleća, barem što se tiče pozivnica i zahvalnica - tu uskače dinamičan duo mladih kreativki koji se krije iza imena "Vjenčanje za pamćenje" :)A evo što cure kažu ukratko kako su se upoznale i kako se rodila ideja o pokretanju vlastitog brenda:

Ana kao grafički dizajner i kreativac u duši, Andrea kao marketingaš i organizator na papiru i kreativac u duši, čine savršen spoj!
"Upoznale smo se u poduzeću u kojem smo zajedno radile i surađivale. Ideja o pokretanju vlastitog posla, dogodila se jednog zimskog, kišnog predvečerja dok smo ispijale Martini i pričale o pozivnicama za skorašnje Andreino vjenčanje koje je Ana kao grafički dizajner trebala (i željela) napraviti."Sama Andrea je rekla kako želi pozivnice koje nisu rađene po šabloni, već da su personalizirane i da pričaju priču o ljubavi koja je ispreplela nju i njenog zaručnika.  „Trebale bi imati nešto svoje, trebale bi izrađivati pozivnice i zahvalnice koje će mladencima i gostima ostati u pamćenju.“ Poput profesora Baltazara su mozgale i mozgale, ideje su se rađale jedna za drugom i u roku nekoliko minuta pala je odluka o imenu brenda i to je bilo to. Ostalo je povijest. 

Krenule su lagano, ali sigurno, sa pozivnicama za vjenčanje. Uz njih tu dolaze i zahvalnice. Potom reveri i narukvice, brojevi za stolove, pokloni za goste....You name it, they got it! :) A kako bi doživljaj bio potpun, bacile su se i u osmišljavanje i organiziranje  tematskih djevojačkih zabava. Sve do najsitnijeg detalja se prilagođava karakteru i željama mlade.Planova je puno, a želja još više. Dugoročni plan je širenje poslovanja i otvaranje vlastite agencije za organizaciju vjenčanja. Tako bi mladencima mogle ponuditi potpun „personalizirani“ paket koje će predstaviti i slaviti njihovu ljubav. (Erm....mogu li ja biti prvi klijent? :) )


Ono što se meni posebice sviđa jest činjenica da ne samo da rade pozivnice u klasičnom mediju i veličini, već isto tako pozivnicu možete dobiti u obliku postera koji možete uokviriti, ali isto tako cure idu ukorak s vremenom i tehnologijom, pa pozivnice rade i u e-obliku! Ne može se sad teta iz Amerike ili baka iz Australije izvući kako nije dobila pozivnicu poštom jer "dugo putuje". Sada pozivnica stiže u roku nekoliko minuta :)
 Za primjer možete vidjeti pozivnicu mornarske tematike. Kako cure kažu: "Ljubav se rodila na moru. Zaljubljeni su plovili neko vrijeme, a onda su odlučili baciti sidro i uploviti u luku BRAK. Iz navedene priče, nastala je Mornarska pozivnica." 

 No to nije bilo sve:

"Uz mornarski dizajn pozivnica i plakata, osmišljavaju se i ostali elementi kao primjerice reveri i narukvice izrađene od brodskog konopa, brojevi za stolove sa držačem od konopa i brojni drugi detalji."


Kako su mi cure prišle sa mornarskom tematikom, jer ipak je ljeto (iako nam povremeno kiša taj dio kvari), odlučila sam se za jedan klasičan look za mladenke (vjenčanje ili djevojačka večer) ili uzvanice vjenčanja.


Na oči sam nanjela prvo za bazu UD Naked Basics 2 sjenilo u nijansi Skimp, a potom u pregib lagano nijansu Frisk, te sam u vanjski kut stavila mrvicu Primal nijanse. Na vanjski kut doljnjeg kapka stavila sam jedno predivno tamnoplavo sjenilo iz Sleekove palete Arabian nights, pod imenom Black magic.  Potom sam nanjela svoj voljeni Catrice gel eyeliner, te maskaru. Naravno, mogu se staviti i umjerne trepavice kako bi look bio efektniji. 

Za rumenilo sam odabrala Artdeco Moonlight blusher, a za usnice sam zapravo napravila dvije verzije. Ovisno o raspoloženju mlade, može posegnuti za crvenim ružem (u ovom slučaju se radi o Avonovom ružu), ili za onim u nešto suptilnijoj nude verziji (koristila sam W'n'W Bare it all). Naravno, ništa ne prolazi bez pudera u prahu i dobrog fiksatora koji će pomoći makeupu da što dulje ostane na mjestu pri ljetni vrućinama, kao i prilikom plesanja do sitnih jutarnjih sati.
Malo sam se poigrala i odlučila za sigurnu formulu što se tiče dekorative. Ali, kod odabira pozivnica zaisigurno neću biti klasičar (iako niti to nije loše), već mislim kako ću se odlučiti za moderniju verziju, kakvu sam vam predstavila danas. 

Što vi mislite? Klasične pozivnice ili modernija verzija? Makeup? Neke vaše ideje i iskustva vezano za vjenčanja?

Cure možete podržati i klikom na njihovu službenu FB stranicu Vjenčanje za pamćenje :)

1 komentar:

  1. Ja ti kažem da se opustiš i uživaš... Da, ima puno posla oko organizacije, ali kada dođe THE DAY onda si totalno cool. Više ti uopće nije bitno ako nešto ne prođe kako si si zamislila, a svejedno ti je super. :)

    OdgovoriIzbriši