nedjelja, 29. studenoga 2015.

Battle of the beauty boxes - Tester Box vs. Žena.hr

Drage moje danas vam donosim post o jednom novitetu na našem tržištu - beauty box.  Van naših granica već neko vrijeme poznata stvar, a kod nas je ugledalo svijetlo dana u studenom. 

O čemu se radi, pitate se? Vrlo vjerojatno su vam moje kolegice već predstavile barem jedan od ova dva boxa, no da mi ipak utvrdimo gradivo. Radi se o mjesečnoj pretplati u kojoj za određenu svotu svaki mjesec dobitate beauty proizvode - bilo u full size verziji, putnoj verziji ili kao tester, bilo dekorativa ili preparativa.

Uz beauty boxove postoji cijeli niz različitih boxeva, no na njih ćemo se morati malo više načekati. U Hrvatskoj je prvi beauty box, Tester box, pokrenula Ivana Blažoti - mastermind iza portala Šminkerica, koja se u nove poslovne pobjede otisnula sa ovim projektom.

Ubrzo nakon nje, pojavio se i Žena.hr beauty box.  



Na moju adresu Tester box je stigao sredinom mjeseca, zapakiran u divnoj crnoj kutiji - u kojoj se nalazila još divnija crna kutija sa stvarčicama koje su samo čekale da ih otkrijem. Lijepo zapakirano, sa mašnom (nice touch!).


Nakon što sam odvezala mašnicu dočekao me papirić sa citatom bezvremenske Audrey Hepburn. Ne mogu se ne složiti sa time jer eleganicija je doista jedina ljepota koja ne blijedi. Kada se okrene taj kartončić/papirić nalazi se popis stvari koje su se mogle naći u boxu, što ne znači nužno da se i nalaze u vašem. Naime, ono što se nalazi u vašem boxu tu je zbog testa koji ste prije naručivanja ispunili na stranici. Dakle, svatko bi trebao dobiti malo drugačiji box.

        

Ono što se našlo u mom jest sljedeće:
1. Nivea pjena za volumen 50ml
2. Nivea lak za kosu za volumen 50ml
3. Alpstories mlijeko za tijelo sa  kamilicom 50ml
4. Amika Perk up šampon za suho pranje 21.3g
5. Apivita lip care with honey 4.4g
6. Neoviderm emulzija za kožu 5ml
7. Roc pro-correct anti-wrinkle 3ml
8. NovExpert 2 step maska 


Cijena ovog boxa je 100kn (sa poštarinom). Kada krene na put prema vašoj adresi, dobijete poruku u kojoj vam se nalazi broj pošiljke, te isto tako dobijete poruku na dan dostave, zajedno sa vremenom kada će biti dostavljeno i brojem dostavljača, u slučaju da tada niste doma.



Žena.hr box se sasvim iznenada pojavio na tržištu, bez ikakvih većih najava ili marketinga - i u roku od svega nekoliko dana se rasprodao. Na moju adresu je došao početkom mjeseca, zapakiran u običnu kartonsku kutiju. Poštar je ostavio žuti papirić, pa ipak morate do poštanskog ureda po paketić. Odmah ću vam reći i da je cijena ovog boxa, opet sa poštarinom, 75kn. Dakle, nešto je jeftiniji.


Sama kutijica je poprilično zgodna - bijela sa "preštepanim" uzorkom, a kada ju zatvarate, ima magnet sa te strane pa još bolje drži. Iako, moja je očito prilikom pakiranja malo stradala - na samom rubu "poklopca" se počela trgati, zbog jako tankog materijala koji spaja dvije stranice. No, kada se otvori kutija, sve je zapakirano u ružičasti papir.



Ono što se krije ispod tog ružičastog papira je sljedeće:
  1. Sanex gel za tuširanje 50ml
  2. Schwarzkopf BC Oil Miracle šampon za kosu (Rose oil) 30ml
  3. Alpstories mlijeko za tijelo sa lavandom 50ml
  4. Alpstories gel za tuširanje sa lavandom  50ml
  5. Elizabeth Arden Eight hour cream 5ml
  6. Juicy Couture Peace&Love parfem 5ml
  7. Avon Luxe ruž u nijansi Polished rose
  8. Nuxe Merveillance noćna krema
  9. L'Oreal Pro-Fiber šampon i maska 
10. Nivea Q10 Plus serum
11. Merci Petites čokoladica


Konačni sud?

Kada usporedimo cijene, vjerojatno bih uvijek glas dala za jeftiniji box. Što se sadržaja tiče, možda je malo interesantniji ovaj put Žena.hr box, čisto zbog parfema te BC i Elizabeth Arden testera. Međutim, što se tiče samog pakiranja, glas ide Tester boxu - puno je elegantnije i profinjenije. 

Što me najviše zanima, ergo i odmah kreće testiranje?
U Tester boxu to su Apivita balzam i Amika šampon za suho pranje. U Žena.hr boxu  to su parfem i BC šampon.

Isplati li se kupovati ovakve boxove?
Ako si možete priuštiti ponekad, zašto ne? Ako ništa, onda barem kada vam je rođendan, pa da si poželite za poklon. No baš da bih vam preporučila da svaki mjesec izdvajate 175kn (ako mislite naručivati oba), ne bi. Bolje da si stavite na stranu te novce, pa kupite nešto u full size verziji. Jer ovo je skup sport za naše prilike za proizvode koji nisu full size - iako niti vani cijene nisu ništa manje. Ali vani je standard ipak malo bolji. 

No, kako je ovo tek bio prvo box i za jednu i za drugu tvrtku, a prvi se mačići u vodu bacaju, nekako mi se čini za je ovo tek zahuktavanje i da će sa svakim idućim boxom, dolaziti sve bolje stvari i sve raznolikiji rendovi. No, to tek trebamo vidjeti. Na vama je samo da dobro odvagnete možete li si priuštiti nešto ovakvo i želite li nekoliko proizvoda u putnom/tester pakiranju ili želite u kasicu staviti te novce te si kupiti full size proizvod. Znam da bih si voljela još koji put prištiti Tester box, jer nekako me samo pakiranje više privlači, a možda sam i pomalo pristrana jer želim podržati djevojku koja je sama krenula u sve to i koja je prva krenula sa beauty portalom - a da nije imala neku veliku novčanu podršku, već je sve krenulo kao projekt na faksu i čisto iz ljubavi prema kozmetici.


Jeste li već kupili koji box? Imate li iskustva sa ovakvim pretplatnim boxevima? Kakvo je vaše mišljenje općenito o ovome tipu isprobavanja? Save or splurge?


Broj komentara: 13:

  1. Odličan članak, baš mi se dopada poređenje jer sam se pitala kakvi su utisci ljudi koji su zapravo imali prilike uživati u obe kutije :) U pravu si, ovo je još ''u povoju'' i sigurna sam da će, pridruživanjem više brendova, kutije biti samo bogatije i lepše :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)

      Iskreno se nadam da sam u pravu i da će se zaista ovaj dio razvijati uzlaznom putanjom jer tržište zaista postoji, samo treba možda neke stvari modificirati :)

      Izbriši
  2. Obje kutije sam vidjela na netu kod drugih blogerica, a sebi nisam kupila jer ne volim ta iznenađenja i baš kako si rekla bolje ću uštedjeti i kupiti full size.
    No da moram, po proizvodima i cijeni prije bih kupila žena.hr :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam uvijek za štednju i kupnju full size (ili original ponekad) :) Dokaz su i UD Naked palete <3

      Izbriši
  3. Nisam znala da je postoje dve kutije, nekako kod tebe prvi put čujem za ovu Žena.hr ali drago mi je da možete da birate između dve :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve se dogodilo poprilično brzo sa Žena.hr, iako je za Tester bilo nekih najava. Tko zna, možda se pojavi i još koja sad kad su ove dvije odškrinule vrata.

      Izbriši
  4. Baš mi je drago da je netko usporedio ove kutijice :)) ja sam ovaj mjesec dobila Tester box, a sljedeći mjesec naručujem oba jer volim iznenađenja i putna pakiranja. :D Uostalom, Ženin box svakako želim isprobati, a Tester nešto spominje Auru paaaaa..... :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Sviđa mi se usporedba, šta ja znam, lijepe se obje kutije ali nijedna me nije povukla da kupim pošto sam skoro sve već probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je možda i najveća mana takvih kutija ponekad - zbog bolje prodaje stavljaju se brendovi koji su već poznati i razvikani, ali to ujedno i znači da smo dobar dio njihova asortimana već probali.

      Izbriši
  6. Ja u principu ne bih narucivala ove kutijice jer bolje da kupim nesto sto mi zaista treba..Zanimljiva ideja za ponekad, kao sto si ti rekla, ali ne znam..:) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 1-2 puta godišnje je možda i zgodno ovako se počastiti, ako ništa, barem da imaš mini izdanja nekih proizvoda za put ;)

      Izbriši
  7. Hvala puno na ovoj detaljnoj recenziji, kupila sam tester box i vec par dana mislim naruciti zena.hr box i sad cu ga definitivno naruciti. Hvala 😀

    OdgovoriIzbriši