četvrtak, 28. travnja 2016.

Alverde ulje divlje ruže


        Dugo sam izbjegavala ulja - točnije ulja koja se nanose na lice. Zašto? Jer sam smatrala kako će mi moja miješana koža, zapravo onaj njen masni dio, postati još masnija. Nisam mogla biti udaljenija od istine. Znala sam povremeno naletjeti na pokoji pisani trag na netu o ovome ulju, uvijek pohvale, no nekako sam se odupirala, oblijetala oko njega prilikom svake posjete DM-u. Sve do trena kada sam konačno odlučila posegnuti za ovim zlatnim kapljicama.


      Isprva sam možda malo pretjerala sa doziranjem, pa je ulja osim na licu, bilo i po rukama. Početnik. Sada znam bolje ;) Ulje dolazi u staklenoj bočici sa staklenom pipetom, čiji je vrh, ofc, gumen. Bočica je dovoljno velika da u nju stane 15 divnih mililitara ulja. Ulje nije niti pregusto, niti prerijetko, već taman gustoće kakva bi trebala biti (po mom skromnom sudu). Zlatne je bolje i mirisa koji će vam možda biti mrvicu čudan ako niste navikli na ulja, tj. ako ste početnik.


     U periodu kada sam počela sa korištenjem, imala sam dosta sitnih i dosadnih potkožnih prištića. Nešto se pojavilo kao posljedica stresa, nešto kao posljedica pijenja mlijeka (jednom zgodom ćemo možda i o tome). Kako je vrijeme odmicalo, tako su se i oni počeli smanjivati ili nestajati. Ne kažem da su bili jako vidljivi, moje lice je i dalje bilo naizgled čisto i nježno, no ja sam ih uočavala. Ali sam i uočavala učinkovitost ulja. Doduše, nisam odmah povezala da bi ulje moglo biti toliko korisno za moju kožu, pa sam ga čak i malo stavila sa strane. No ubrzo sam ga opet počela koristiti i nisam prestala do sada. Postalo je dio ne samo moje večernje rutine, nego i jutarnje. Naime, dnevnu i noćnu kremu sam postepeno u potpunosti maknula iz svoje rutine, a umjesto njih uvela samo ovo ulje. 

     Osim povlačenja prištića, još jedna stvar je bila vidljiva - počela sam se buditi sa kožom koja izgleda sjajnije i zdravije. Sreća je i što se ulje relativno brzo upije, pa ujutro ne moram dugo čekati spremajući se a posao. Iako, unatoč brzom upijanju, ponekad se ne slaže baš u kombinaciji sa određenim puderima i korektorima. Ali, metodom pokušaja i pogreške, i taj dio smo doveli u red. :)   Dakle, koji je ono zaključak? Oh da, ovo ulje bih definitivno preporučila svakome - bez obzira na tip kože. Naravno, nismo svi uljni tipovi, no neki bi se možda i iznenadili. Omjer cijene i kvalitete je i više no odličan, a kao prava osoba sa OKP-om ( :P ), uvijek imam barem jednu bočicu u rezervi. Doduše, ovo pakiranje meni traje neka 3 mjeseca svakodnevne upotrebe. Nekome će dulje, a nekome kraće trajati.  Sve je u konačnici na vama. A za sebe i ovo ulje predviđam dugo i divno prijateljstvo :)


Količina: 15ml
Cijena: 24,90 kn
Gdje kupiti: DM 
Proizvedeno: u Njemačkoj


Jeste li već probale ovo ulje? Ako jeste, kakvi su vaši dojmovi? Jeste li možda ljubitelj neke druge vrste ulja?

2 komentara:

  1. Ovo ulje mi izaziva haos na licu mjesovita koža ali mi ga kosa obozava.
    Morala sam mu pronaci drugu namjenu.
    Drago mi je da ti odgovara ali necu kupovati drugu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vidiš kako su nam iskustva sa ovim uljem različita, Imam mješovitu, pomalo problematičnu kožu, ali volim koristiti ulja u njezi kože, naravno nekomedogena, nerafinirana, hladno prešana od provjerenih proizvođača i jednom prilikom odlučim ja probati ovo alverde ulje za okooločno područje i bila sam oduševljena kako mi je koža oko očiju meka i nahranjena i uvedem ja njega u noćnu njegu za cijelo lice i to mi je bila ogromna pogreška. Iako sam u početku bila zadovoljna kako je koža nahranjena, nakon nekog vremena mi je uzrokovalo takve potkožne akne kojih se dugo vremena nisam riješila. Od novih proizvoda sam samo ubacila ovo ulje, tako da nema sumnje da je do njega bilo jer kad sam ga prestala koristiti, akne su se počele smirivati, a nove nisu izlazile.

    OdgovoriIzbriši