subota, 4. veljače 2017.

Tjedan ljepote i Udruga Debra

Pozdrav curke moje :)

Vraćam vam se sa jednim postom humanitarne naravi. Jeste li čule za djecu leptire? Udrugu Debra? I Tjedan ljepote? Možda se to u ovo trenu čini nespojivo, no vjerujte mi, upravo se u periodu od 6. pa do 12. veljače upravo te tri stvari spajaju u jednu divnu humanitarnu akciju u kojoj možete i vi sudjelovati.
Bulozna epidermoliza. Iz samog naziva se ne može puno otkriti za nekoga tko nije upoznat sa tom bolesti zbog koje oboljele osobe i običan dodir može strašno boljeti. Možete li zamisliti kakv je život kad vas i poljubac najmilijih ili dodir najdražeg plišanca može može dovesti do bola. Koža je osjetljiva na najmanji pritisak, trljanje i dodir te vrlo lako dolazi do bolnih rana poput opeklina. Bolest se pojavljuje kod dvije do četiri osobe na  100 000 stanovnika, svih rasa i etničkih skupina, a oba su spola jednako pogođena. Bolest se može nasljediti tzv. autosomno dominantnim načinom, što znači da je dovoljan samo jedan “bolestan” gen za pojavu bolesti. Liječenje se za sada provodi samo ispravnom njegom kože koja se sastoji od temeljite higijene i prematanja rana, te povremenim operativnim zahvatima, kako bi se omogućio kvalitetniji život. 

Kako bi život djeci leptirima donekle bio lakši te kako bi se izborili za njihova prava, kod nas brine Udruga Debra. Educiraju obitelji oboljelih, međusobno povezuju i organiziraju pomoć oboljelima
I tu dolazimo do treće stavke u ovom nespojivom postu - Tjedan ljepote i kakve veze on ima sa djecom leptirima. U ovoj manifestaciji sudjeluje preko 60 kozmetičkih salona iz cijele Hrvatske, odnosno saloni iz 11 gradova (Baška Voda, Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Križevci, Metković, Osijek, Rijeka, Split, Virovitica, Zagreb). Udruženje kozmetičara Republike Hrvatske kao organizator četvrtog Tjedna ljepote ove godine ima i humanitarnu notu. Naime, 10% iznosa od kotizacija salona ove godine biti donirano Udruzi Debra. Svaki salon koji je uključen u ovu akciju, nudi svojim korisnicama, dakle vama drage moje, različite kozmetičke i beauty tretmane po fiksnoj cijeni od 100,00 kn, čija je vrijednost u redovnoj ponudi višestruko veća. Tako i vi ovim putem možete sudjelovati i donirati za djecu leptire.

Više informacija možete pronaći na FB stranici Tjedna ljepote, kao i na službenim web i  FB stranicama Udruge Debra.

1 komentar:

  1. Hvale vrijedna akcija i rado bih si priuštila kvalitetan a jeftin tretman, šteta što moj grad ne sudjeluje.

    OdgovoriIzbriši