srijeda, 22. veljače 2017.

Urban Decay Naked Ultimate Basics paleta

Pozdrav drage moje :) 

Danas vam donosim recenziju zadnje u nizu UD Naked paleta - Ultimate Basics. Jer cura nikad nema dovoljno paleta, posebice ako su neutralno-zemljani tonovi, zar ne? Tako sam si nekako i mislila :D Pa što vam mogu onda natipkati o ovoj paletici...stay tuned....

Ajmo se prvo posvetiti pakiranju jer je....pa malo je za konstatirati - DIVNO! No i na trenutke vam se možda i zavrti u glavi ako dovoljno dugo gledate u sami centar, tamo negdje oko slova K. Šalu na stranu. Da, samo pakiranje je zaista divno i zadovoljava sve potrebe Instagram generacije, no je li sam proizvod koji se krije ispod plastičnog poklopca vrijedan, sada već standardnog, hypea koji se stvori oko UD paleta?


I što smo dobili? Osim ogledala pristojne veličine koje zapravo i možete koristiti prilikom šminkanja, te kista koja je tu zapravo više reda radi (manji je, dva kraja ima, nije nešto mekan što je iznenađenje) jer ionako koristim druge kistove ali da se razumijemo u nuždi će i ovaj poslužiti. I što još? Ah, da, 12 sjenila od kojih je 11 njih mat, dok je samo jedno blago shimmerasto i to je upravo u gornjem redu prvo, nijansa Blow.


Raspoređena su u dva reda po 6 sjenila, gornji i nije nešto ekstra uzbudljiv - najuzbudljivija nijansa je upravo zadnja iz reda, smeđe-ljubičasta pod nazivom Lethal. Preostalih pet mi je nekako vanilasto i neodređeno. Doljni red nam već daje nešto više uzbuđenja sa ciglastom nijansom Extra Bitter i ostatkom ekipe sa kojom možete kreirati puno odvažniji večernji look, iako nitko ne kaže da to mora biti ograničeno samo i isključivo za večer. I ne zaboravimo zadnje sjenilo u redu, apsolutno crno jer zaista se nekad, barem ja, prilikom kupnje palete mogu i odlučiti za odustanak od iste ako nema jedno jako svijetlo sjenilo za bazu i jedno jako crno sjenilo koje mogu i kao liner koristiti. Govorimo o paletama koje sadrže više od pet sjenila.


Kako muku mučim sa dnevnim svijetlom pa možemo reći stalno, kada sam uhvatila vremena za pofotkati nijanse, pogađate, nisu dobro izgledale niti na jednoj fotki. Stoga sam se zaputila a kamo drugamo nego dobrom starom Googleu kako bih vam pronašla što realnije swatcheve, a link bloga djevojke od koje sam posudila fotku nalazi se ispod.

Preuzeto sa Kirei Makeup

Sama sjenila su dosta mekana, što i nije neko iznenađenje za Urban Decay, te se jako dobro blendaju. Trajnost im je također dobra, barem ja nisam imala nikakvih problema, osmicu komotno izdrže a i još pokoji sat više ako imate dobru bazu, odn. ako ste pronašli bazu koja je dobra za vaše kapke. Za nas koji nemamo masne kapke, gotovo svaka baza odradi svoj posao. No što je pisac želio dalje? Aha! :) Ispod se nalazi jedan jako blagi dnevni look, koji je zapravo IRL izgledao puno intenzivnije, no opet se vraćamo na moje muke sa svijetlom. Ozbiljno razmišljam da za svaki look otrčim do lokalnog foto studija i posudim pokoji reflektor jer ovo je više ludnica. Korištena sjenila su Instinct, Lockout, Lethal, Magnet, Blow i Blackjack.


Konačno mišljenje?

Ako već imate Naked Basics 1 i/ili Naked Basics 2, onda vam ova paleta zaista ne treba. Istina, divna je i krasna, od pakiranja do kvalitete i količine sadržaja, vrijedi tih novaca u svakom pogledu i volim je užasno, baš kao i svaku UD Naked paletu i uvijek ću ih pobožno koristiti i svakome preporučiti, no zaista će vam se isplatiti ako nemate niti jednu od dvije Basics. A što se veličine tiće, čisto za usporedbu, kao jedna i pol Basics je velika. Svoju sam mjerkala od kad su je najavili pa u konačnici i izbacili, te sam ju konačno kupila početkom godine kada su se pojavili nešto ozbiljniji popusti - samo sam prvu UD paletu kupila po full price. Za sve ostale sam uvijek čekala popuste.

Naručila sam ju sa Feelunique, gdje možete vidjeti i ostatak Naked paleta. Vidim da je trenutno maleni popust na neke od njih, svega 10%, ja sam uvijek čekala one od 20%-30%. Ultimate Basics vam je trenutno u punoj cijeni i dođe €50.56 ali je Out of stock, pa ako ju želite morate ostaviti mail kako bi vam mogli javiti da je stigla nova pošiljka. Ovaj put sam pošiljku čekala puno duže no inače, nije došla u obećana dva tjedna (nekad je znala kroz nekih 5 dana doći njihova pošiljka), već sam ju gotovo mjesec dana čekala, ne znam jel to bilo zbog praznika i zaostalih pošiljaka i opet zbog količine pošiljaka koje su slane jer su bila velika sniženja kada sam ju kupila. No kako god bilo, budite uvijek spremne na čekanje, dajte koji dan nakon roka, no više od toga nemojte čekati već kontaktirajte njihovu službu za korisnike koja je jako ljubazna. No ipak se nadam da će vaše pošiljke biti brže :)

Gramaža: 12 x 1,2 grama = 14,4 grama
Cijena: €50.56 (trenutno)
Gdje kupiti: Feelunique
Proizvedeno je u SAD-u, no kist u Kini, a rok trajanja je 24 mjeseca nakon otvaranja.


Imate li koju UD paletu? Što mislite o ovoj? Kako vam se općenito čine UD palete i/ili proizvodi?

2 komentara:

  1. Ja sam imala jedinicu i ono, super mi je, ali nikako se ne može mjerit sa Kat Von D Shade & Light paletom :D Ako budeš ikako u prilici, uzmi su nju ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na WL mi je :D Ali imam njenu Shade & Light contour paletu i predobra mi je - :)

      Izbriši