utorak, 25. travnja 2017.

Bourjois Healthy Mix


Naše tržište u Hrvatskoj je jako čudno što se tiče izbora nijansi tekućeg pudera i nikako naklonjeno nama koji smo blijede puti. Ako nemamo nekoga tko živi izvan naših granica ili same ne putujemo, onda se najčešće oslanjamo na ono što vidimo u katalozima, web shopovima ili na ono što pronađemo u drogeriji ili ljekarni (a ponekad i u ponekom trgovačkom lancu). Dakle, it pretty much sucks to be us. 

Kako sam u toj nesretnoj kategoriji, a znam da ima i još blijeđih od mene koji su u još većim problemima, jako sam oprezna prilikom kupnje i uvijek volim nekoliko puta pronjuškati prije no što kupim tekući puder. Razlozi su jednostavni. To je proizvod koji mi je baza za sve dane - kada idem nekamo posebno ili jednostavno kada na lice ne stavljam ništa više osim kreme, pudera i maskare. Proizvod koji ne smije odudarati pet nijansi od prirodnog tona kože, proizvod koji ne smije izazvati nered na mome licu. Proizvod koji iako nosim 90% dana u godini, ne uspijem unutar tih 365 dana potrošiti. Stoga od njega imam velika očekivanja i jako oprezno biram.

Ovo je priča o jednom takvom puderu, kojeg koristim gotovo dva mjeseca i za njega imam samo pohvale.


Staru verziju nisam probala pa vam je ne mogu usporediti sa ovom, žao mi je. Ono što mi se kod ovog pudera sviđa jest tekstura, miris, gustoća i prekrivanje - dosta kućica je samo ovime prekriženo. Gustoća i prekrivenje su negdje oko sredine, no nitko ne brani nadogradnju pudera do potpunog prekrivanja. Lako se nanosi na lice i razmazuje, rekla bih da je "mekan" i "svilenkast" što se toga tiče, klizi po koži i ne morate biti u strci kao kod nekih drugih koji tek što ste ih kapnuli na lice, suši su od ljetnog dana u Sahari i ne razmazuju se baš nešto. Ne, to nije slučaj sa ovim puderom. 

Iznenadio me i svojim voćnim mirisom, koji djeluje jako prirodno i da ga negdje drugdje osjetim, ne bih mislila da je nastao u nekom laboratoriju. Što se tiče postojanosti, kod mene je dugotrajna, pa čak bih se usudila ići toliko daleko i do njihovih 16 sati. Naravno ne "o moj Bože, drugi dan sam se probudila ne skidajući šminku i još je tu" dugotrajna (curke, veliki NE! na nešto takvo), ali dovoljno dugotrajna da ne izgledam umorno na kraju dana. Naime, računajte da ga na lice stavim ujutro oko 6 sati, odem na posao na kojem sam do nekih 17 sati, potom se vraćam doma oko 19 sati navečer. I skidam ga odmah po povratku doma ili tek prije spavanja. No ne mogu garantirati da će i na vašoj koži toliko dugo biti, pa makar i u tragovima jer su još mnogi faktori u igri - od tipa kože pa do one ružne navike da svako malo diramo lice.


Moja nijansa je 52 Vanille. Na slici ispod izgleda dosta žuto, ali hladno. A ako me pratite dulje vrijeme, onda znate da meni odgovara hladni ali ružičasti podton pudera. Zato sam se i toliko iznenadila kada sam vidjela koliko se stopio sa mojim prirodnim tonom lica. I još k tome dao lagani, zdravi sjaj koži. Ne znam za vas, sigurno vas ima i koje niste zadovoljne ovim puderom, no za mene je sigurna jedna stvar - Bourjouis je dobio još jednog stalnog kupca ovog tekućeg pudera. Korektor još nisam isprobala jer sam vjerna njihovom City Radiance korektoru (a i puderu sam bila dosad) koji mi je idealan. 


Dakle, puder koji me oduševio na svim mogućim razinama, nivoima, kako vam drago. Tako se svrstao u jako mali i probrani tim o kojem bih vam mogla pisati uskoro, ako naravno izrazite želju za takvim postom. I brend koji je dobio jednog još jednog vjernog kupca. Inače je oko 116 kuna i može ga se kupiti u bilo kojoj drogeriji (Muller, Bipa, Dm, Kozmo), a isplati ga se uzeti i kad je neki popust u igri, pa je tako i moj primjerak kupljen kada je bio popust na dekorativu u Bipi, pa je plaćen 80 kuna. Za mene se isplatio te iskaza i dokazao. 

1 komentar:

  1. Slažem se sa svakim slovom, iscrpna recenzija. Lijepo stilski i pismeno.

    OdgovoriIzbriši