subota, 6. travnja 2013.

Empties #1





Danas vam donosim post o stvarima koje sam potrošila unazad mjesec-dva, te isto tako planiram li ih kupiti ponovo ili ne.

Pa krenimo lagano :)

Od gelova za tuširanje sam potrošila tri komada. Prvi je (na slici u sredini) Dove sa mirisom šljive. Fin, kremast, ugodan pri tuširanju, miris se dosta dugo zadržava na tijelu. Ništa spektakularno, ali opet nije niti loš. Ako igdje naletim na njega, možda ga kupim.

Druga dva su bila Baleina.
 Ljubičasti, Queen of the night i ja smo imali love-hate odnos. Bilo je dana kada mi je odgovarao, a opet bilo je dana kada mi je bilo užasno muka od njega. Miris je divan, ali je toliko intenzivan da je idealan za ljeto i brza tuširanja sa otvorenim prozorom kako bi dovoljno zraka dobili. Znam da je bio LE, ali su ga vratili na police. 
Zeleni sa maslinom mi je san snova! I žao mi je što ga nema za kupit, jer bih si zasigurno napravila zalihu od 5-6 komada, toliko mi je dobar.
Razlika između ova dva je samo ta da ljubišasti sadrži uljne perlice, dok je zeleni kremasto ulje za tuširanje. A za cijenu od 10kn su taman. Imam još nekoliko njihovih gelova, no o njima drugom prilikom.



Na ovoj fotki možete vidjeti tri Baleina proizvoda (hmmmm...DM opsesija?). Šampon za suho pranje koji nije loš, ali sam jedva dočekala da ga potrošim i vratim Batiste šamponima za suho pranje. Kupit ću ga jedino ako u tom trenu u dućanu neće biti Batiste.

Druga stvar ovdje je dezodoran sa mirisom kokosa i cvijeta tiare. Pri kupnji ovoga sam zazujala i pročitala samo "kokos" dio. Kada sam došla doma i probala, muka mi je bilo :/ Nikad više! Potrošilo se ovako, sprejajući po kući, tek toliko da se što prije potroši i da ga mogu u smeće baciti.

A treća stvar je moja bebica :) Sprej za noge,  koji ja zaprvo koristim za unutrašnjost cipela jer mi odgovara miris limunske trave i metvice. Kupujem ga uvijek iznova već nekoliko godina. I dalje ću ga kupovati.



Uh, stigli smo i do stvari za kosu. Johnson's baby šampon lavanda je prvotno bio kupljen za pranje kistova, da bih se na njega prebacila i potrošila dvije-tri bočice samo na kosu :D Kada dođe ljeto, opet se na njega prebacujem, nekako mi najbolje odgovara ljeti.

Drugi šampon je Palmolive za dugu kosu sa maslinovim uljem. Njega sam obožavala na prvoj/drugoj godini faksa kada se nalazio u kompletu sa istim regeneratorom. No nakon toga su jednostavno iz prodaje povukli regenerator i meni to više nije bilo to. Od tada sam zapravo bila u potrazi za šamponom koji bi imao sličan osjećaj/učinak, no bezuspješno. Potrošila sam ovo pakiranje, i možda ga još koji put kupim, kada mi se kosa zaželi promijene.

Stoga sam se vratila na H&S šampon protiv ispadanja kose za žene. Povremeno mi se od stresa ili jednostavno hodanja zimi toplo-hladno pojavi perut. I ništa mi ne može u tom trenu pomoći, osim H&S šampona, zato uvijek imam barem malo pakiranje u rezervi (ako u to vrijeme koristim neki drugi šampon). Ovo pakiranje potrošeno, u kupaonici već koristim novo.

I dolazimo do još jedne stvari sa kojom sam imala love-hate odnos. Gliss maska za kosu (ispucali vrhovi). Kada je kupljena, koristila sam i šampon i regenerator (prvo običan, zaitm onaj u spreju) iz te linije. Šampon sam potrošila i bacila, dok regenerator u spreju i dalje koristim i kupujem kada potrošim. Ova maska mi je prva 2-3 puta bila dobra, nakon toga mi je kosa postala čudna, premekana, pa je opet došao normalan period. Ne bih ništa rekla da sam ju koristila svaki dan, ali koristila sam ju jednom u tjedan ili dva. I jedva sam sada dočekala da ju potrošim. A umjesto nje sam kupila Baleinu sa smokvom i zasad je ok.

 

Navečer obavezno lice prvo očistim vlažnim maramicama, i skinem šminku ako sam je imala taj dan. Nivea baby Soft&Cream dušu dale, za moje lice su idealne.
 No, pošto je bilo dvosturko pakiranje sa kutijom ovih Baleinih od pitaje, odlučila sam ih probati. Big mistake. Ne samo da mi nisu ništa skinule, osim pokoje trepavice, nego su me i oči peckale :/ Baš nemam sreće sa njihovom maramicama za lice.

Nivea kupljene nove, Baleine ne kupujem apsolutno nikad više.


MyDent vodica za usta od mente, kupljena u Bipi, potrošena i kupljena već nova :) Nije skupa (12kn), a jednako je djelotvorna kao i ove skuplje.

Essence tekući korektor, također kupljen novi, idealan mi je za prekrivanje podočnjaka.

Carefree gel za intimnu njega od aloe, također nešto što kupim novo kada mi je sadržaj bočice doma pri kraju. Zasad mi je to najbolje na tržišu.

I famozni Neutrogenin gel za pranje lica sa ružičastim grejpom. Još jedan love-hate odnos, ne kupujem ga više, vraćam se Baleinom gelu za lice.



Došli smo i do zadnje fotkice - yaaaay! :)

Aveo skidač laka za nokte, zeleni, sa bademom kojeg kupujem u Mulleru od 2011., za smješnu cijenu od 3,90kn je moj HG skidača laka :) nema toga što on neće skinuti. Kupujem iznova, i obično si napravim zalihicu od 2-3 bočice, zlu ne trebalo :)

MNY Colossal Volum' vodootporna maskara mi se isprva nije svidjela zbog svoje gumene četkice. Sada mi je dostojna zamjena mojoj neprežaljenoj Nivea maskari. Shvatila sam da kada je kupim, moram prvo pustiti nekih tjedan dana da "odstoji" od prvog otvaranja kako bi mi se unormalila. U suprotnom ne gine mi preslikanje sve do obrva.

Melem me spašava posebice u vrijeme alergije, kada ambrozija divlja i ne dozvoljava mojem nosu i očima mira. Jedino mi je on smirio peckanje i svrbež očiju.

Labello limun i maslina je još jedna moja ljubav i kupujem uvijek novi kada potrošim stari :)

Balea Med Ultra Sensitive noćna krema. Dobra mi je bila zimi kada mi je koža trebala više njege. Jedina mi je zamjerka malo silikonski miris, no na njega se s vremenom naviknete.

I moj definitivni favorit dosadašnji za dnevnu kremu je Balea Young od grejpa. Jedini problem je što je više nema nigdje za kupiti, pa sam umjesto nje uzela iz iste linije novu kremu sa tropskim mixom.  Apeliram javno da DM vrati ovu kremu!! :)




I to bi bilo to :) Malo dulji post i svaka vam čast tko je dogurao do kraja :)

A što ste vi u zadnje vrijeme potrošile? Bacile u smeće jer vam se nije svidjelo?


Broj komentara: 40:

  1. Isti slucaj i kod mene sa otprilike svakom maskarom. Ja nju vise volim malo sasusenu jer kad je nova ulijepe mi se trepavice a ovako ih samo fino obojeno poceslja :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Bome si ti puno toga potrošila :D nemam ništa odavde, samo melem za usne :) H&S meni nikako ne pomaže, još imam više peruti od njega :/ ja sam potrošila samo svoje vlažne maramice za skidanje šminke, ali više sam kupovala, nego trošila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samu sebe opominjem u dućanu da ne smijem kupiti dok ne potrošim ovo što doma imam :D istina, nekad to ne upali, ali u 90% slučajeva je djelotvorno.

      A ove stvari su neke stvarno bile potrošene prije dva mjeseca, ali sam stavila na stranu jer sam željela malo veći post napisati, ne po 2-3 proizvoda u jednom postu :)

      Izbriši
  3. Ja obožavam Baleine gelove za tuširanje, kad izbace neki LE gel koji miriši ah-mazing, kupim barem 2 odmah. I ja sam počela skupljati potrošene svarčice pa ću i ja početi pisati ovakve postove, jer su stvarno najbolji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su jako dobri, ali ponekad mi je problem što imaju super miris, ali se jako slabo pjene (poneki) i ne ostaje mi baš miris na koži :/

      Skupljaj, skupljaj :D

      Izbriši
  4. Baleini gelovi za tuširanje <3
    Jeftini, a odlični!
    A Maybelline maskare su ti meni najbolje, ja ih sve obožavam. Pristupačne, stalno ih ima u DM-u, sve znam što rade, kako rade i najlakše mi je njih kupiti. Upala sam u rutinu s njima totalno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sada sam dobila dvije maskare na recenziju, i kad iz isprobam napišem nešto o njima - možda ti se koja svidi jer su u po cijeni u istom rangu kao i MNY (možda nešto jeftinije) :)

      Izbriši
  5. Uh i meni je gel za tuširanje Balea maslina fenomenalan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije li?! :) A nisam ga vidjela na policama, valjda će ga vratiti na ljeto! :)

      Izbriši
  6. Balea šampon za suho pranje mi je onako, bleeh. :D Kosa mi nakon korištenja izgleda pristojno nekih 2 sata, a nakon tog kao da ju nisam prala 6 godina a ne 2 dana. :/ Balea maramice - nikad više! Suosjećam sa tobom. Umivalica od grejpa mi je bila dobra, a Maybelline maskare su jednostavno najbolje, nikad nemam problema sa preslikvanjem i sl.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prije par godina sam kupila Balea Sensitive maramice za čišćenje lica, i bile su ok - ali samo prvo pakiranje. Kad sam kupila drugo, oči su me počele peckati.

      Tada sam prešla na Nivea Baby. I sad sam uzela ove da probam, i opet peckanje očiju. Ne znam što su napravili sa njima :/

      A za suhi šampon - ipak se je Batiste najbolji na tržištu :) Nekad iznenade jeftini proizvodi, no ovaj put nije niti približno dobar ovaj Balein.

      Izbriši
  7. Super si stvari potrošila :)
    Volim Baleine kupkice, svako malo izbace neki iz LE kolekcije koje divno mirišu :) Njihov šampon za suho pranje kose mi ništa ne valja ;(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trudim se :)

      A kada bi barem neke stvari koje stave LE, nakon nekog vremena stavili u stalni asortiman, bila bih još sretnija :)

      Batiste FTW :) ;)

      Izbriši
  8. svaka cast na potrosenim proizvodima :)
    obozavam ovakve postove :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)

      Možda će ovakvi postovi biti svaka tri mjeseca, mislim da bi to bilo neko realno vrijeme kada bi se određeni proizvodi mogli potrošiti :)

      Izbriši
  9. Trosilo se, trosilo! :D Dobro si me podsetila da potrazim Carefree gel :)

    OdgovoriIzbriši
  10. MNY Colossal Volum' maskara je za mene savršena, najbolja maskara koju sam dosad imala. a ovo labello svakako ću isprobati u skorašnje vrijeme, jer me jako privlači zbog svojih zanimljivih sastojaka.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolja mi je definitivno bila Niveina Nano-definition vodootporna maskara. Četkica i formulacija k'o stvoreni za ono što sam željela - volumen. Definitivno jedna od onih stvari koje nikada neću prežaliti.

      Izbriši
  11. odličan post! i ja sam danas objavila svoj empty post među kojima ima i balea proizvoda. ovu kremu sa grejpom imam u mini pakovanju dok u normalnoj veličini nisam vidila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U potpunosti su ju izbacili iz asortimana :(
      eh, trebala sam kamion toga kupiti kada se još nalazila na policama :D :D

      Izbriši
  12. Evo ja jedva čekam da potrošim Palmolive Damask Rose & Musk gel za tuširanje. Narančasti iz te kolekcije mi je odličan ali ovaj jednostavno smrdi! Imam i hrpu labella i mazala za usne koje jedva čekam potrošiti pa da mogu u shopping jer sam, poput nekih, u fazi - prvo potroši pa kupuj novo! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako se zove taj prvi gel? Sad bih ga baš voljela pošnjofati :D

      Inače, trenutno svoj red kod mene čeka Balein sa mirisom grejpa, a kupka mi je od manga :D
      Ne mogu se ja nikako od grejpa, manga, limuna i/ili masline odvojiti :D :D

      Izbriši
    2. Nemam više bočicu ali poprilično sam sigurna da je to bi ovaj: http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://www.rossnet.pl/GalleryImages/Photos2/20-03-12/thumb31_9017440.jpg&imgrefurl=http://www.rossnet.pl/Produkt/Palmolive-Ayurituel-Energy-Zel-pod-prysznic-Indyjskie-drzewo-sandalowe-i-imbir,114918&h=611&w=580&sz=27&tbnid=UbtJMT6jiUiuYM:&tbnh=90&tbnw=85&zoom=1&usg=__XX-sBOd1YVv4IYlQC0PahlwVE1Q=&docid=5lyOL0xgPpwbjM&sa=X&ei=9mlkUdTFHqmF4gSC-ICQDg&ved=0CEgQ9QEwBw&dur=213

      Izbriši
    3. Nemam više bočicu ali poprilično sam sigurna da je to bi ovaj: http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://www.rossnet.pl/GalleryImages/Photos2/20-03-12/thumb31_9017440.jpg&imgrefurl=http://www.rossnet.pl/Produkt/Palmolive-Ayurituel-Energy-Zel-pod-prysznic-Indyjskie-drzewo-sandalowe-i-imbir,114918&h=611&w=580&sz=27&tbnid=UbtJMT6jiUiuYM:&tbnh=90&tbnw=85&zoom=1&usg=__XX-sBOd1YVv4IYlQC0PahlwVE1Q=&docid=5lyOL0xgPpwbjM&sa=X&ei=9mlkUdTFHqmF4gSC-ICQDg&ved=0CEgQ9QEwBw&dur=213

      Izbriši
  13. Hehehe imamo isti šampon i gle za tuširanje :D joj i meni se nagomilalo praznih bočica ... Ali pod hitno moram obnoviti zalihu kupki i gelova :)

    OdgovoriIzbriši
  14. empties :))) kako ljepo vidjeti moram i ja napisati svoj članak ali nikako :D
    Baš šteta za kokos dezodoran, iskreno i ja bih ga kupila jer obožavam kokos :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bio bi dobar da je sam kokos,ali ova kombinacija je za moj nos, grozna :/ tako mi i treba kada pokušavam brzinski obaviti kupnju :D

      uuuu...jedva čekam i tvoj post na ovu temu :) :)

      Izbriši
  15. ja sam se isto jako razočarala u baleinim maramicama za skidanje šminke. znači očaj. jednom sam uzela i ove niveine i moram priznat da sam očekivala više. a onda sam otkrila baby maramice, one vlažne maramice za bebe, koje prodaju kod pelena. i to samo zato jer mi je nećak bio doma i sestra je imala paket tih maramica (ogrooomno pakiranje za male pare) i ponestalo mi je ovih za make-up, i reko uzet ću jednu tu, poslužit će. bolje skida šminku nego ijedne koje su namijenjene za tu svrhu. ne vjerojatno! otišla sam sljedeći dan u dm, piknula si paket, i sad sam mirna s tim maramicama. a skidaju kao što rekoh, jednim brisom sve sa oka!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. yup, Baleine su koma :/

      ahahaha pa ove Niveine i jesu Baby maramice :) samo imaš dvije varijante, one tamnije su mi puno lošije bile.

      Izbriši
  16. Odgovori
    1. Ovaj tjedan :) Danas sam konačno ulovila vremena i Sunca pa sam dosta toga pofotkala :)

      Izbriši
  17. Imaš Liebster Award od mene :* http://lipsticks-blade.blogspot.com/2013/04/liebster-awards.html

    OdgovoriIzbriši
  18. I ja i ja :D I kod mene Liebster za tebe ;)

    OdgovoriIzbriši
  19. Hvala :) Kroz koji dan ide i post :)

    OdgovoriIzbriši