petak, 24. svibnja 2013.

Rainbow TAG :)

 Danas vam donosim jedan sladak tag. O čemu se radi?  Pročitajte :)



Drevna indijanska plemena diljem Sjeverne Amerike vjerovala su da je duga most između života i smrti. Rimljani su smatrali dugu pozitivnim znakom njihovog boga Sunca, a popularna legenda iz Irske kaže da vilenjaci redovito ostavljaju vrčeve sa zlatom na krajevima duge – jedini trik kako doći do tog zlata bio je da se stigne do krajeva duge prije nego što ona izblijedi.




Znanost dugu definira kao optičku i meteorološku pojavu višebojnog luka na nebu koji nastaje kada Sunčeva svjetlost obasjava kapljice vode u atmosferi.  (Kako romantično ;) )

Boje u dugi čine kontinuirani spektar koji se sastoji od crvene, narančaste, žute, zelene, plave, modre/indigo, ljubičaste i ružičaste.

No, sada kada smo taj dio odvalili, možemo se baciti na onaj interesantiji dio. Odakle mi ovo? Vidjela sam da je to dosta popularno kod vlogerica u SAD-u koje pratim, sam tag je započela (ako se ne varam) Ingrid aka Missgamorazzi, a kod nas nisam još naišla da je netko napisao kak postić vezano uz ovaj tag. 

Dakle, trebate u svojoj kozmetičkoj torbici (ili okolini/sobi/ormaru) pronaći stvari koje bi po vama odgovarale bojama duge + Multicolored predmet


A evo i mojih predmeta :)

Krenimo redom. Prva boja - Crvena
Ovo mi je bila najlaksa boja, pitam se samo zašto :) Od svih crvenih ruževa, odabrala sam Rimmel 170 Alarm, zimski favorit. Obožavam njihove ruževe koji mirišu po voćnim karamelama. Mljac. Kupljen u Bipi prije 2 godine za nekih 25kn (sniženje), još uvijek je u jednom komadu te bojom i mirisom isti kao i prvi dan. Kod ovih ruževa mi se sviđa njihova mekoća na usnama, jedino morate barem usnice uokviriti olovkom za usnice jer će vam u suprotnom kidnuti malo ruž u stranu.




Druga boja - Narančasta
E, tu je već malo teže bilo...jedino narančasto što sam pronašla bilo je ovo Alverde ulje koje koristim prije spavanja. Fino si namažem nogice, pričekam da se upije, uživam u mirisu, spavanac. I ujutro su mi noge divne i meke.
Mislim da je oko 30kn, u DM-u. Svako ljeto kupim novo pakiranje kada staro potrošim. A bivšoj cimerici mogu zahvaliti što me navukla na ovo ulje :)



Treća boja - Žuta
Tu nisam previše razmišljala, već sam ugrabila MNY Colossal maskaru, vodootporna verzija. U početku mi je bila čudna, no nakon nekog vremena sam ju zavoljela i donekle mi je uspjela nadomjestiti Nivea maskaru koju sam obožavala.

Četvrta boja - Zelena
Moja najdraža boja. Iako imam hrpu zelenih stvari, željela sam se zadržati na kozmetičkim stvarima. Zato sam i odabrala sprej za tijelo Body&Soul, jasmin i bijeli čaj. Inače mi miris jasmina zna smetati, jer je preagresivan za moj nos, no u ovoj kombinaciji mi je izvrstan. Nisam previše pažnje pridavala sprejevima za tijelo, imala sam ih nekoliko, sve dok nisam prošlo ljeto u Mulleru kupila ovaj. Preporodila sam se :)  Idealan mi je za ljeto kada nisam oduševljena parfemima, a opet ne želim izaći iz stana bez da imam neki miris na sebi, makar izlazila na 10min.

Peta boja - Plava
Opet, samo nekoliko predmeta i što ja odaberem? Ono čega više nema na policama DM-a. Gel za brijanje koji je zapravo nekakve mutno narančaste boje, ali je pakiranje plavo :)  Ovakve stvari koristim najviše ljeti, jer je i tuširanje učestalije, a ponekad jurim i nemam vremena mazati noge sa kremom i čekati da se ona upije. Zato volim ovaj proizvod jer uz lakše brijanje, hidratizira kožu. I zaista mi je žao što je LE, jer nakon što istisnem sve u idućoj uporabi, neću biti prevesela.


Šesta boja - Modra/Indigo
Čim sam čula "Indigo", na pamet mi je palo ovo sjenilo iz Essence LE kolekcije 50's Girls - 01 I'm a marine girl. Najviše ga koristim umjesto tuša na gornjem kapku, i iako se ne skuži odmah, malo podigne boju očiju. 


Sedma boja -  Ljubičasta 
I ovdje je kocka pala na ruž. I to ne bilo koji. U pitanju je Catrice Ultimate shine 170 Play the Plum kojeg imam već sigurno dvije godine. And guess what? Obožavam ga! :) On je u društvu nekoliko ruževa koje jednostavno volim nositi. No o tome više u nekom drugom postu. I sada vidim da su mi oba ruža 170 :)


I za kraj,neki još dodaju jednu boju, a ja ne bih bila prava cura kada bih je preskočila - Ružičasta
Tu sam odabrala jedno rumenilo koje mojoj koži daje divnu prirodnu boju, kao da sam bila na zimskom zraku neko vrijeme. Mogu ga nositi u bilo koje doba dana ili noći, bilo koje godišnje doba. Jednostavno dobro izgleda na mojoj koži. Radi se o Rimmelovom rumenilu u nijansi 001 Spring flower.


Na ovoj slici možete vidjeti i swatcheve ruževa i sjenila. 




I kao kraj bi trebao doći neki multicolored predmet. Nažalost, ne posjedujem ništa što bi odgovaralo tom opisu :/
Ali vam zato stavljam spot pjesme na koju smo svi skakali kao klinici :)  Klik na Uou Uou ;)


E sad, što dalje? Tagging other people, ofc! :D

Taggiram ove curke:









I to bi bilo to od mene :) Sada trebamo vidjeti što će cure predstaviti u svojim "Dugama" :)



Broj komentara: 13:

  1. Weeeeeeeeeeeee :=)))
    Nisam imala pojma da je Ingrid to pokrenula. Obožavam Ingrid btw! Vidjela sam kod nas da je Voodoo Blonde napravila tag. A budem i ja :)) Samo kad dođem u Zg jer mi je tamo velika većina stvari..

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš ti je fora post! Kod mene bi bilo i viška rozih stvari, dok žutih - hmmm, baš i nisam sigurna, ali ajde, našlo bi se nešto :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha tipična cura, zar ne? :) a žuta, pa sigurno bi barem jednu stvar mogla pronaći, makar bilo neko labello :)

      Izbriši
  3. Joj, predobar tag. :) Napišem ga čim nađem vremena. :)
    Catrice ruž mi se najviše sviđa. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedva čekam :)

      I da, to je jedan od mojih miljenika :)

      Izbriši
  4. Vidjela sam video od Ingrid, nedavno je to ona postala. Ja ću vjerojatno danas/sutra napisati nešto, trebam samo malo skužiti što ću uzeti za boje.
    :)
    Crveni ruž <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pišiiiiii :)

      i tek sam kasnije skužila da ipak imam nešto multicolored :D

      Izbriši
  5. Eveline maskare nisam isprobala još - popis! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Zanimljiv tag! :D i sve je šareno i veselo kako volim <3 ja ne znam imam li sve te boje u kolekciji haha, trebala bi prekopati sve :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Baš zanimljiv post ... I tako raznobojan :))) <3

    OdgovoriIzbriši