utorak, 17. rujna 2013.

Make Up kutak (ili barem ja tako mislim) :)



Daklem...hmmm... U ovom postu ću vam pokušati prikazati/dočarati kako izgleda moj make-up kutak koji je sve samo ne kutak, jer je razbacano na nekoliko lokacija u mojoj sobi koja je veličine tri sa tri. I koja je doslovce iskorištena u milimetar. Izgleda kao da ima zaista gro stvari, ali ipak nije tako. Samo je malo nezgodno složeno i nije trenutno baš onako kako želim. 

Radni stol je ujedno i moj vanity. Stol sam dobila za 10. rođendan i od onda je jadničak zaista sve i svašta prošao, ali još se uvijek nekim čudom drži u komadu. Jedini problem mi predstavlja skidanje "naljepnice" sa stola. I stalno govorim kako ću nabaviti novu, ali uvijek zaboravim kada sam u trgovini gdje bih zapravo i mogla kupiti odgovarajuću "naljepnicu". Kasnije ćete vidjeti o čemu govorim. Odmah u produžetku se nalazi polica koja je po narudžbi rađena prije prvog srednje, prvenstveno je bila za pisač i knjige, no s vremenom se sve drugačije posložilo i presložilo.




Ogledalce sam nabavila u Kik-u za 25kn, mačkica je rođendanski poklon moje Josipe, privjesak je Eiffelovog tornja je poklon moje Blanke, a maleno prase na jednom centu je poklon moje Tene (mog Marca), za sreću, kojeg mi je donjela iz Erfurta :)




U uvučenoj polici se nalaze kutije od papirnatih maramica (koje obično kupujem u Mulleru - više dobijem za istu kvalitetu, a manju cijenu) u koje sam poslagala  lakove. U prednje dvije se nalaze lakovi koje redovito koristim ili ih trebam potrošiti. Pored toga se nalazi jedna velika kutija koju sam prenamijenila u "ladicu"  i u njoj mi se obično nalaze tablete za alergije, melem, vlažne maramice, ogledalca i sl.


A odmah pored te velike "ladice" se nalaze još dvije kutije od maramica u kojima mi se nalaze rumenila. U ružičastoj su sva rumenila u kamenu, dok se u zelenoj nalaze kremasta i tekuća rumenila (kojih je znatno manje) te mini pakiranja ulja za kosu i pokoje pomagalo.


Iznad toga, na stolu, se nalaze kistovi koje sam stavila u dvije limenke od Cole. Pregrizla sam i popila sadrža (iako ne volim gazirano, posebice Colu) jer su mi zaista zgodna pakiranja. A kako bi kistovi stajali, dno sam napunila sa sitnim kamenjem koje sam davnih dana uvrstila u svoju zbirku jer su mi bili "baš zgodni i posebni" (faza :D ). Između se nalazi jedna čašica za svijeću koja je došla u paru, a u koju sam stavila dva  Apocalipsa, Dita lip laquer i dvije chubby olovke iz Catrice Glamazonia LE (obožavam ih!!). U keramičkoj posudici se nalaze vatice i kozmetički štapići.


U drugu čašicu sam stavila labela i balzame koje koristim na dnevnoj bazi (dakle, svakih 10 min), a u ovu srebrnu posudicu (koja je isto za svijeću) sam stavila sjajila koja su mi idealna za jesen. Volim tako rotirati stvari jer ih onda sve iskoristim, a opet mi ne stoje vani i ne skupljaju prašinu. Stvari koje nisu vani se obično nalaze u koferu sa svim ruževima koje sam planirala predstaviti u posebnom postu.


Limenke i čašicu sam stavila u držač za čašice sa svjećama. Svidio mi se motiv i dobro mi je došlo :) Pored toga se nalazi staklenka od džema iz Lidla koju sam napunila ukrasnim oblucima i srebrnom mašnom, a nalaze se manji kistići (prvenstveno za oči) koje koristim. Pored toga je RT futrolica sa svim RT kistovima. Iza se nalazi mini kantica za smeće (koja je više ukrasa radi trenutno) i velike paletice (UD Book of Shadows i 4 ebay palete).

Pored toga se nalazi košara iz JYSK-a u kojoj su mi raznorazne stvarčice.Prve dvije posudive su iz Offertisime i ulovila sam ih za 8kn (zelena), odn. 10kn (ružičasta). U jednoj posudici su mi olovke i tuševi, u jednoj su mi stvari za oči, u mrežastom crnom stalku za olovke su mi maskare (neke su tu samo da popune kako ove koje trošim ne bi plesale uokolo), uvijač, u priručnim kutijicama su mi sjajila koja trebam spremiti (dio, a dio će ostati vani), staklenka koju sam dobila od bake u kojoj su olovke za usta i posuda koja izgleda kao dio fotoaparata u kojoj držim korektore koje koristim. A iza se nazire ogledalce koje sam nedavno nabavila.



Ispod se nalaze male paletice i mono/duo/trio/quattro sjenila, Anastasia set za obrve, Bipa kabuki. Na polici ispod su mi preparativne stvari - u košarici se nalaze testeri koje trebam potrošiti, u zlatno-crvenoj kutiji od maramica se nalaze BB kreme i puderi, u srebrnoj kutijici (opet od maramica) se nalaze proizvodi za njegu lica (dnevna i noćna), dok se u jednoj košarici iza nalaze bronzeri i puderi u prahu/kamenu, a u drugoj baze i sl.
A na zadnjoj polici se nalaze knjige - u prvom planu je kolekcija velikih umjetnika koja je prije nekoliko godina išla uz Jutarnji, no nije potpuna. Naime, nedostaje mi knjiga #39, a više je nigdje ne mogu nabaviti :(


U ovoj ukrasnoj teglici u kojoj sam dobila aloe veru od dragoga prije dvije godine se nalaze MNY Color Tattoo sjenila, jedno L'Orealovo (a želim ih sakupiti sve! :D ) i kajal eye liner.



A kada se makne prednji dio sa prve police, može se vidjeti kako sam složila paletice sjenila na drvene tacnice koje sam ulovila u Kik-u za 10kn. Kada izvučem van, sve mi je pregledno i fino složeno.



A na samom ulazu u sobu me dočeka jedna motivacijska fotografija. Ispod nje je ogledalce-tacnica koju sam ugrabila u Importanne centru u NKD-u za smješnu cijenu od 19 kuna. A na njoj se nalazi bijela ptičica koju mi je mama poklonila prilikom jedne posjete Pevecu, te balzami koje koristim,obično prije izlaska van, ali i koji su u zgodnom pakiranju.





I eto, to bi bilo donekle to. Možda jednom snimim i neki video, ali pošto još nemam neke uvjete zadovoljene (jer bih željela da bude donekle kvalitetan video) to će morati malo pričekati.

Kako vam se čini? Puno previše, zar ne? Ili mislite da je ovo ok - ipak nisam ja Dulce/Elle/Tanya/Fleur :)


Broj komentara: 45:

  1. Fantasticno :)
    Sve si lepo slozila i uredila, uzivala sam gledajuci :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Pre cute <3

    Baš ti je lijepo okruženje, i sve tako slatko i lijepo organizirano. Posebno su mi lijepe čaše u kojima stoje sjajila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) :) Čaše su inače kupljene prije nekoliko godina u Jysk-u, na nekom sniženju pa su me došle svega 10kn :) Povremeno se pojave neke slične kod njih :)

      Izbriši
  3. Ah kako samo volim ovakve postove-videe na yt <3
    Bas ti je lep kutak, sve je lepo organizovano, bas sam uzivala u slikama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) :) Trudim se biti što organiziranija jer ipak nemam previše prostora :)

      Izbriši
  4. baš je slatko nekak, ogledalo iz Kik-a <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Super izgleda, šteta što nisi više zumirala da možemo da se divimo i proizvodima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) :) Mislim da bih mogla za jedan idući napraviti zoom in pa će post biti samo fotkice :)

      Izbriši
  6. Baš je sve slatko i fino pregledno posloženo i imaš puno predivnih detalja :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Bas ima slatkih detalja, ja moram poraditi na svom kutku :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Hahahha, svi smo prošli faze kad smo skupljali kamenje :D :D Moje je završilo ne znam gdje, ali ti si svoje barem upotrijebila.
    Super si organizirala prostor, sve je uredno, sviđaju mi se čaše i coca cola držači za kistove, sve sve! Uživancija u kutku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahaha fiju, odmah mi je lakše ;) Osim skupljanja kamenja, svašta se tu našlo (nešto još uvijek traje). Tatina sam kćer :D

      Hvala :) :)

      Izbriši
  9. Meni je ovo super, nema ništa bolje nego kad je sve lijepo složeno i organizirano :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Što zbog manjka prostora, što zbog blagog OCD-a, trudim se biti što organiziranija :D

      Izbriši
  10. Obožavam ovakve postove :) samo mali savjet da povećaš slike kako bismo mogli bolje vidjeti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. klikni na sliku, ženo! :D :P

      Izbriši
    2. Kao što sam napisala Šminka je ljubav, napravit ću jedan post samo sa fotkama predmeta, deal? :)

      Izbriši
  11. Nika je pravi majstor za staviti hrpu stvarčica u mali prostor, uvijek iznova se divim kada dođem kod nje! :) Lijepo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehehehe :) Hvala Josipa :) :* Samo reci i tebi ću isto tako nešto napraviti u sobi (iako se meni i sad sviđa kako izgleda:) ) :)

      Izbriši
  12. Joj i ja imam stariji namještaj u sobi :D mislim, ne izgleda on staro i super je izdanju ali ga imam jos od pocetka srednje :D rado bih ga zamijenila ali nisam trenutno u mogućnosti. Kozmetiku ne drzim na radnom stolu jer se tek onda ne bi snalazila u prostoru. Dio kozmetike koji stalno koristim drzim na ormaricu a unutra je kaos :D na policama mi je preparativa i tak. posvuda nešto :D
    Sviđa mi se kako si uredila svoj kutak, jer radis s onim sto imas i sve ti je na dohvat ruke!Jako mi se sviđa ono malo ogledalce <3 i košara iz jyska mi je odlicna, ja bi tako nešto :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) :) Košara ima svako malo kod njih na sniženju, obrati pozornost na akcije, pa ako imaš blizu njihovu trgovinu, navrati po košaru :) Ogledalce je kupljeno skroz slučajno i to je još bilo zadnje u dućanu! Skakutala sam od sreće :)

      Ma i meni je posvuda, samo što je mali prostor pa ne može baš biti posvuda posvuda :D

      Izbriši
  13. Šareno, simpatično, pregledno i vjerujem da uživaš u pogledu i prilikom šminkanja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) :) Bome, uživam :) Jedino se mojima diže kosa na glavi kad vide kako svako malo nešto slažem :D

      Izbriši
  14. super organizirano u pregledno, me like :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Meni se sviđa tvoj kutak, prepun boja i krasnih proizvoda :D.

    ps-obožavam ovakve postovi :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Ajmeee koliko toga lijepog imaš :) Baš zanimljiva ideja za kutije od maramica, em su slatke (nisu kao obične kutije za cipele npr.) em stane u njih dosta toga, budem ti ukrala ideju, ovih dana idem po hrpu maramica u kutiji, haha :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) :) Totalno sam žensko i uvijek padnem na te kutije sa maramicama koje su mi baš krasne, i nakon što potrošim maramice, žao mi je bilo baciti kutiju....i tako sam počela slagati stvari u njih i eto ga :)

      Izbriši
  17. Jaaaao, želim tu objektiv-čašu :O ništa savršenije nisam odavno vidjela!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha Ebay vrvi takvima :) samo trebaš malo prolistati i odlučiti se za najpovoljniju :)

      Izbriši
  18. super si to uredila, meni se jako sviđa to što si uistinu maksimalno iskoristila prostor, najradije bih te pozvala k sebi pa da i meni pomogneš s organizacijom, super ti ide :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) :) hahahaha ma samo reci i ja sam drugi dan kod tebe, slažem ti kutak :)

      Izbriši
  19. predivan kutak :) zaljubih se u prvu fotku sa knjigama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) :) Knjige su mi <3 Volim si povremeno kupiti koju, i još kad su mi ovako naslagane, nekako mi je toplo oko srca :) weird, I know :)

      Izbriši
  20. Make up kutak je divan!
    Ali pobednici su ovo prase koje spava i Coca Cola limenka :D

    OdgovoriIzbriši
  21. Tvoj kozmetički kutak je tako krasan *__* Zavidim :)) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala O:) Navrati pa ćeš i ti u njemu uživati :)

      Izbriši