utorak, 7. siječnja 2014.

Beauty Top 10 (for 2013)



Prošla godina je bila puna noviteta koje smo svi voljeli, neke više, a neke manje. Nisam imala priliku isprobati apsolutno sve novitete, ali od onih koje jesam, neki su mi se toliko svidjeli da su dospjeli u ovaj post bez imalo muke. No, neke druge stvari je bila prava muka za odabrati. Ne zato što nisu dobre, već zato što puno njih volim :)

U ovom postu ćete vidjeti 10 stvari koje su obilježile moj prošlu godinu. Stvari za kojima sam najviše posezala kada sam nekamo išla, ali i kada sam doma bila. 



Ovu listu, iako nije neki poseban redosljed, otvaram sa Burt's Bees lip balmom kojeg toliko volim da ne izlazim iz kuće bez njega, a koji je dobio i svoju recenziju koju možete pročitati ovdje. Kupila sam i varijantu sa mangom, jer obožavam sve što sadrži mango, no on me nije toliko očarao koliko ovaj sa šipkom.

Maybelline NY Colorama lak za nokte u nijansi 255 (postoji li negdje ime tih nijansi?) je za mene predivan lagano roskasti, jako sheer lak koji u sebi ima jako sitne šljokice. Nosim ga kao zamjenu za prozirni lak, pa tako i kao bazni. Noktima daje lagani sjaj i prirodniji izgled - čak bih rekla da je bolji od klasičnog prozirnog laka. A koliko ga volim, mislim da se vidi iz priloženog, koliko je potrošeno.

L.A.Girl Illuminating blush je ono rumenilo koje mi odgovara bez obzira na sezonu i mom licu daje prirodan izgled. Kad izlazim iz stana na period dulji od 30min, ono mi se mora nalaziti u torbici. Jednostavno bez njega ne mogu, ovisnost :) Zato i je pakiranje toliko izubijano i natpis se lagano već briše, no samo rumenilo je i dalje u komadu. Recenziju možete pročitati ovdje.


Možda ovaj proizvod ne bi neki stavili u ovaj post u kojem se nalazi dekorativa. I u pravu su, ipak je on u kategoriji preparative. No, kod mene je u dekorativnoj košari jer sam ju koristila kao bazu za tekući puder. I meni kao takva funkcionira. Recenziju Nivea Body souffle kreme pročitajte ovdje.


Illamasqua Light Liquid Foundation u nijansi LF20 je moj prijatelj od sredine ljeta. Istina, nosila sam i druge pudere i BB kreme. Istina, nemam ga cijelu godinu, ulovila sam ga ljetos na akciji. Ali to ne umanjuje moje oduševljenje proizvodom koji zadovoljava sve moje potrebe. I sretna sam što ga ne moram puno staviti na lice kako bi se postigao željeni efekt prekrivanja, iako mu je prekrivanje lagano. Uz Vichy, ovo je puder koji ću kupovati iznova. Jest da je skuplji, ali zato se odmah bacam na štednju.

Maybelline NY Colossal Volum' Express vodootporna maskara. U početku sam ju zaobilazila u širokom luku prije nekoliko godina. Ali ipak sam ju kupila jednom u kompi sa frendicom kada je Bipa imala akciju 1+1 gratis. I nakon nekoliko nanošenja sam ju jako zavoljela. Trik je da ju treba ostaviti nekih 10ak dana da se malo posuši i onda je idealna za nanošenje. Ova tubica mi je inače treća ako se ne varam i planiram opet kupiti novu kada ju potrošim.

Essence Stay all day korektor - proizvod kojeg sam već nekoliko pakiranja potrošila i sigurno ću još nekoliko. Idealan mi je za prikrivanje podočnjaka.


Anastasia set za obrve - ulovila jako povoljno na MojimKrpicama i priznajem da sam se preporodila. Inače, set se sastoji još od pincete, šablona i gela za obrve. Ako ikada budete u prilici, svakako si nabavite ovo, nećete pogriješiti.


Catrice gel eyeliner imam zaista jako dugo i uvijek mu se iznova vraćam. Za razliku od ostalih koje sam imala, koji su se jako brzo osušili, ovaj je i dalje isti kao i prvog dana kada sam ga kupila.

I za kraj, Rimmel Apocalips koje obožavam toliko da ih imam 5 komada. Jedini minus mi je miris, ali nakon nekog vremena se naviknete. Volim njihovu postojanost i intenzitet boja. Kao što vidite, od svih nijansi posjedujem: Celestial, Solstice, Apocaliptic, Aurora i Stellar. Jedino si još želim Big Bang, nadam se da ću ga uskoro nabaviti.

I to bi bilo to :) Što kažete - podudaraju li se neki moji favoriti sa vašima? Koji su vaši apsolutni favoriti za prošlu godinu?

22 komentara:

  1. Ipak si uspjela odabrati 10 proizvoda, svaka čast :) I nisam znala da si uspjela i Anastasia set za obrve uloviti!! Jao još me boli što ih nismo uspjele onda na popustu pronaći!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bilo je teško, ali nekako sam uspjela :D Da, sasvim slučajno sam ulovila set, malo razmišljala, pa uzela jer je bio povoljan i sad sam happy :)

      Izbriši
  2. Istina, Colossalke treba ostaviti da se osuše malo, a nakon toga su vrh. :D Moram si kupiti barem jedan Rimmel Apocalips, divni su mi. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A kako sam ih dugo zaobilazila :tuppoglavi: :D Svakako si barem jedan nabavi :)

      Izbriši
  3. Sve mi lijepooo osim Burts Bees, meni je bio katastrofa, i to baš ovah od šipka, isušivao mi je usne i nešto u njemu kao da mi je iritiralo kožu :/ Želim se kad tad dočepati Anastasia proizvoda za obrve, već predugo o njima slušam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajoj :( Eto, dokaz da svačija koža drugačije reagira - meni je od šipka fenomenalan, dok mi onaj od manga nije baš nešto :/
      Svakako ako ikad budeš u prilici, uzmi si nešto od Anastasie za obrve - bit će ljubav :)

      Izbriši
  4. Colossalku baš volim, premda ju nisam dosta dugo kupila, ali mogla bih joj se vratiti. Imala sam i Catrice gel eyeliner, ali mi je vrlo brzo ispao na pod i razbio se, premjestila sam ja njega u drugu posudicu, ali na žalost, vrlo brzo mi se sasušio...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, ne volim kad se to dogodi :( I meni su znala sjenila padati, ali samo se mali dio razbio - srećom spasila sam ih. Iako imam jedno za koje ne znam što ću jer se u transportu do mene razletilo, a tako je divno. A ovo za eyeliner mi je baš žao što ti se, čak i nakon spašavanja, posušio :(
      Evo, baš isprobavam Rocket i čini mi se da je u rangu sa Colossal :)

      Izbriši
  5. Nije loše, nije loše! ;) Zavidim na setu za obrve! :P

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni Rimmel Apocalips miriši savršeno, a već sam na više mjesta naišla da cure miris navode kao nedostatak.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svatko ima nos za nešto :) meni neke druge stvari super mirišu, a nekima u mojoj okolini je užas :D

      Izbriši
  7. Ostala sam bez tečnog korektora pa bih mogla kupiti Essence i valjda će biti dobar za suhu kožu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javi kakav je :) Pošto nemam suhu kožu na mjestima kamo ga stavljam, ne bih znala. Iako mi se čini da bi bio ok :)

      Izbriši
    2. Neeema u "mom" dm-u pa sam se odlučila za drugi :)

      Izbriši
  8. Anastasia set izgleda jako primamljivo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Budem ti ga slikala cijelog, možda će ti onda biti još primamljiviji ;)

      Izbriši
  9. Odlican izbor! :) Volela bih da probam Illamasqua puder, a Rimmel Apocalips su sjajni!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) :) :) Doslovce na kapaljku ga koristim :D Jesu,jesu..toliko da sam si uspjela nabaviti i šesti :)

      Izbriši
  10. Lijep popis <3 Htjela bih isprobati Burt's Bees, a s ovaj Catriceov eyeliner ne znam dal bi obožavala ili ne. Jedanput ga volim, drugi put mi nije baš nešto. Osjetljiva sam na trajnost, a imam osjećaj da mi ovaj samo sklizne s doljnjeg kapka i preslika mi se -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni ne mrda kada ga stavim satima, doslovce se skine tek kad koristim micelarnu. Ali opet, ja stavljam samo na gornji kapak, pošto imam male oči nikad nisam koristila olovke i sl. na doljnjem kapku/waterlineu.

      Izbriši