srijeda, 30. travnja 2014.

Budget Buy - Balea maska za svilenkasti sjaj kose


Weeeeee :)

Stigao nam je i novi Budget Buy post :) Kao što iz samog naslova posta možete pročitati, radi se o Balea maski za svilenkasti sjaj kose - smokva i biser. Ako ste popratili moje "Empties" postove, onda ste mogli vidjeti tu i tamo da se ova maska (tj. njeno pakiranje) zna pronaći u tim postovima. A bio bi sad red i da nešto više o njoj kažem, zar ne? Da ne duljim previše, zasucimo rukave i bacimo se na recenziju :)


Proizvod dolazi u plastičnom pakiranju koje otvaramo kao i svaku kremu koja dolazi u tom obliku - odvrtanjem poklopca. Malo su se poigrali sa pakiranjem, pa ga sad možete pronaći u nešto kompaktnijem izdanju (lijevo) od onog starog (desno) kojeg još uvijek možete pronaći na policama.
To je jedina razlika, sve ostalo je isto. Ono što posebno volim jest zaštitna folija. Tako ste zaista sigurni da nitko svoje prstiće ili nos nije unutra gurnuo. 


Ono što vi dobijete nakon otvaranje folije jest 200ml super proizvoda koji će vam biti dovoljan za nekoliko mjeseci upotrebe, a za itekako prihvatljivu cijenu. Meni jedno pakiranje traje 3-4 mjeseca upotrebe na tjednoj bazi. Maska je niti pregusta, niti prerijetka - za moj ukus taman. A jesam li vam spomenula miris? Meni je miris božanstven :) I opet, teško mi ga je opisati - slatkast, a opet ne previše...definitivno vam ostaje u pamćenju i ako ga negdje osjetiti, vaš nos bi ga mogao itekako prepoznati. Ne sadrži silikone, a ima formulu za lakše raščešljavanje (plus!). 


Što se tiče učinka, moram vam priznati da u početku nisam mislila da bi išta moglo kod moje kose djelovati. Zašto? Jer je jako tvrdoglava i niti jedna maska nije imala pretjeranog učinka na nju. Pa sam kupila i ovu, da probam - nikad ne znate. I to se pokazalo kao dobra odluka. Kako sam imala problema sa željezom (i još uvijek se borim sa time) kosa mi je, između ostalog, izgubila sjaj. A sa ovom maskom se taj sjaj vratio. I više od toga, jer moja kosa zaista uživa u tjednom tretmanu ovom maskom.


Kako ju koristim? Najprije kosu operem šamponom, potom isperem i malo posušim ručnikom. Potom nanesem, koliko mogu zagrabiti sa tri prsta, cijelom dužinom posebno se koncentriravši na vrhove. Potom sve to podignem u jednu pundžicu i tako držim minutu do dvije. Nakon toga isperem. Nije potrebno koristiti regenerator, jer maska već obavi i njegov posao. Jedino ja dodam ulje na vrhove, bez njega ne mogu. I pustim kosu da se osuši na zraku. Trudim se što manje koristiti fen jer ga moja kosa ne podnosi - čak niti zimi.

Sastav možete pogledati na fotki ispod (fotkano je staro pakiranje, jer je lakše za pročitati - sastav je isti): 


Količina/gramaža: 200ml
Cijena: 14,90kn
Gdje kupiti: Dm
Proizvedeno u Njemačkoj.

U konačnici, ovo je proizvod koji ću iznova kupovati jer mi odgovara, a i cijena je zaista mala kad vidite koliko dugo ga možete koristiti prije kupnje novog pakiranja. Zato ju uvijek svima preporučujem, želim svima divnu kosu i kraj muka :)


Jeste li ju probale? Koristite li maske za kosu? Kupljene ili iz kućne radinosti? Tipkajte mi u komentarima :)

23 komentara:

  1. obožavam Baleu :D....čula sam sve pohvale za masku ali nisam je još probala...što ne znači da neću :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Balea ima nekih proizvoda koji nisu nešto, ali zato ima hrpu koja je zaista iznenađenje i povremeno posrame one nešto skuplje :) Probaj svakako masku :)

      Izbriši
  2. Danas sam na brzinu uletjela u dm pokupiti par prijeko potrebnih stvari i vidjela sam to novo pakiranje pa sam se malo zbunila. Znači to je ta ista maska... Sviđa mi se novo pakiranje! Ja trenutno koristim onu dvominutnu kuru i jako mi je dobra, Balei kapa do poda za odnos cijena/kvaliteta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ista maska, ista :) Koju kuru ti koristiš? Sve me zanima :) I da, Balea je zaista super :)

      Izbriši
  3. nisam probala... kad se rješim zaliha valjda ću se sjetiti obratiti pažnju na nju :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja s maskama moram biti jako oprezna jer mi je kosa inače masna i kriva maska samo napravi nered. Ovu bih barem pomirisala :p

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Same here :D Masna kosa, jel :) Ali ne stavljam puno, pa je taj dio ok, a daje efekt :)

      Izbriši
  5. E da, sad si me podsjetila na ovu masku. Vidjeh ju kod tebe još davno i znam da sam ju planirala kupiti kad potrošim crnu gliss kur i nekako sam ju smetnula s uma :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam kako ti je :) Ako nešto što vidim odmah ne zapišem, šanse da ću kupiti kad se nađem u dućanu su slim to none :D

      Izbriši
  6. probala sam ovu masku, međutim nije nešto značajno radila za moju kosu ... ali da je solidna maska po dobro cijeni, je :)
    fora joj je novo pakovanje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Priznajem, svaka kosa (kao i koža) drugačije reagira. Koju masku sad koristiš? :)

      Izbriši
    2. koristim Lorealovu Ever Rich, koja mi je dobra.. ali mi je najbolja Avonova Naturals s kvascem i žumanjkom :D

      Izbriši
  7. Baš nemam sreće s maskama u zadnje vrijeme, baš ću ju pogledati u DM-u, zvuči obećavajuće :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam tu masku i jako ju volim te je po meni jedna od boljih maski koje sam probala :D Pročitala sam da ne koristiš regenerator uz masku i to je ok, ako tvoja kosa nema potrebe za njim, ali maska i regenerator nisu isto i maska ne obavlja posao regeneratora. Regenerator zaglađuje kutikulu kose i sprečava njezino pucanje, a maska je bogatija po sastavu i jača strukturu kose :D Sorry na pametovanju, ali puno ljudi tu griješi, a kolegica mi je profesionalni frizer pa zbog nje znam taj podatak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma što se ispričavaš - super je imati takvu informaciju :) Ne koristim regenerator kad koristim masku jer mi onda kosa na sve strane leti i ne mogu ju nikako obuzdati :) Ali bez obzira na masku ili regenerator, uvijek na vrhove stavim ulja za kosu :) I to mi je itekako pomoglo :)

      Izbriši
  9. Odlična recenzija! Kad potrošim zalihe uzet ću je za probu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uzmi :) :) Za te novce ne možeš fulati ako će ti biti dobra, a opet neće biti niti velika žalost ako ti neće valjati :)

      Izbriši
  10. Mogla bih ju nabaviti, čisto da isprobam, možda mi se svidi, a i kosa mi bude zahvalna :) Pakiranje je simpa, djeluje mi nekako ukusno :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj, probaj! :) :) A pakiranje kasnije možeš za nešto iskoristiti :)

      Izbriši
  11. i naravno da sam otišla kupiti ovu masku. Sinoć sam je probala i za prvi dojam ima odličan miris....a za ostalo mi je još rano dati ikakav sud....sviđa mi se

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naknadno javi kako ti se čini :) Baš me zanima tvoje iskustvo :)

      Izbriši