nedjelja, 13. travnja 2014.

Suradnički post - Sara's Magical World "Kako pronaći idealnu tekuću podlogu"


Svaki post na svojem blogu počinjem s: „Drage moje“ pa ću tako početi i ovaj. J  Jako volim pisati o tekućim podlogama pa sam zato odlučila da ću pisati upravo o njima. Naime, smatram da je odabir tekuće podloge veoma komplicirana stvar pa ću vam, nadam se, barem malo pomoći u pronalaženju idealne te predstaviti svoju najdražu – Bourjois Healthy Mix serum.



Glavne stvari na koje trebate obratiti pažnju pri odabiru su vaš ten, vaš tip kože i sastojci.

Kad govorim o tenu, mislim na odabir savršene nijanse pudera. Kad sam bila mlađa nebrojeno puta mi se dogodilo da sam kupila puder koji mi je bio previše taman ili narančast. Ono što sam shvatila je da mi najčešće odgovara prva ili druga najsvjetlija nijansa u ponudi linije, a vjerujem da će tako biti s većinom djevojaka s našeg područja. Ono što vam također može pomoći jest da puder ne isprobavate na ruci već na obrazu i da, ukoliko je moguće, izađete na trenutak na vanjsko svijetlo te se zatim vratite u drogeriju i završite kupnju. 

Druga velika stavka je tip kože. Vjerujem da svi znate da postoje tri glavna tipa kože, a to su suha, masna i mješovita, a često se govori i o normalnoj koži, koja ima najmanje posebnosti i problema pa će joj najvjerojatnije odgovarati većina podloga.
Ukoliko imate suhu kožu nikako ne bih preporučila da kupujete podloge koje služe za matiranje jer će još više naglasiti suhe dijelove pošto su namijenjena za masnu kožu. Kupite neki hidratantni puder. Masnokošci trebaju, dakle, više pažnje obratiti na matirajuće podloge jer će one kontrolirati produkciju sebuma koji je zaslužan za onaj masni sjaj na kraju dana. Najbolji izbor za mješovitu podlogu je podloga koja u sebi sadrži serum.

Što se tiče sastojaka, na njih posebnu pažnju moraju obratiti oni sa osjetljivom kožom ili nekim od kožnih bolesti i alergija. Saznajte koji vam sastojci ne odgovaraju/na koje ste alergični te izbjegavajte podloge koje ih sadrže. Korisno je i znati za internetsku stranicu cosdna.com koja vam daje korisne informacije o komedogenosti i agresivnosti sastojaka određenog proizvoda, kojeg upisujete u tražilicu.


A sada možemo krenuti s recenzijom mojeg najdražeg tekućeg pudera, uz Vichy Dermablend kojeg koristim kada imam pokoji prištić ili ožiljak jer je odličan ako trebate nešto što će vam pružiti jako prekrivanje, a neće biti težak na koži.
Ipak, moj svakodnevni tekući puder je Bourjois Healthy mix serum jer je izrazito ugodan na koži, a lijepo izjednačava ten.


Prekrivanje / Postojanost:
Ova podloga pruža lagano do srednje prekrivanje, što bi na skali značilo 6,5/10. Prekriva diskoloracije, crvenila, mitesere, ali ne i vulkane, za što ćete možda trebati posegnuti za nekom podlogom koja pruža veće prekrivanje, ili korektorom. Ipak, ja sam veliki zagovaratelj nanošenja teških podloga koje pružaju jače prekrivanje samo lokalizirano, a nečeg lakšeg (kao što je ova podloga) na ostatak lica čak i kada imate problematičnu kožu. Trebate pustiti koži da diše, posebno ako dio kože uopće nije zahvaćen aknama.


Finish / Tekstura:
Kada govorimo o finishu i teksturi, moram napomenuti da je ovo podloga gel teksture, odnosno nešto poput seruma. Rekla bih da teksturom u podsjeća na gel, no dosta razvodnjen i lagan. Jako se lijepo nanosi i može se dobro umasirati u kožu. Finish koji ostavlja na licu je dewy, što bi značilo lagano sjajan i prirodan.



Tip kože kojem je namijenjen: 
Kao što sam rekla, finish je dewy što nikako neće odgovarati masnoj koži, jer će sjaj definitivno biti vidljiv na kraju dana i biti će ga dosta. Ipak, iako  moja mješovita koža ima masnih dijelova (T-zona), ja nisam primijetila puno sjaja na kraju dana već je količina bila gotovo jednaka kao i sa svakom drugom podlogom. Suhi dijelovi moje kože (obrazi), lijepo su hidratizirani. Mogu zaključiti da će ova podloga biti dobar izbor za normalnu, suhu i mješovitu kožu.


Sastojci:
Nisam ekspert što se sastojaka tiče, no svaku podlogu koju kupim, volim provjeriti na stranici cosdna.com i ukoliko ima puno komedogenih sastojaka, ili onih koji su agresivni za kožu, neću kupiti navedeni proizvod. Na slici možete vidjeti sastojke ove podloge te njihove karakteristike. Po meni je ova podloga zadovoljila jer ima samo jedan potencijalno opasan proizvod, no ja nisam imala aposlutno nikakvih negativnih posljedica korištenja.


Ambalaža / Cijena /Količina / Izbor nijansi:
I za kraj nekoliko općih informacija o podlozi. Ambalaža je staklena što znači da će otežavati kozmetičku torbicu, no to definitivno nije eliminirajući faktor. Cijena je visoka (110 kn) za količinu od 30 ml, no mislim da nikako nije precijenjena. Naime, zanimljivo je da je Bourjois vlasnik upravo Chanel kompanije pa su mnogi proizvodi vrlo slični i jako kvalitetni. Podloga dolazi u 4-5 nijanse, od kojih bi nijansa 51 bila odličan izbor za djevojke jako svijetla tena. Ja koristim nijansu 52 i savršeno mi odgovara.


Zaključak:
Ovo je moja najdraža podloga i definitivno vam je preporučam ako vam odgovara prema ona 3 parametra s početka: nijansa, tip kože i sastojci.


Sara za Nyx's Cutie Pies














Broj komentara: 17:

  1. Super post! Ja valjda jedina nisam probala ovaj puder :P

    OdgovoriIzbriši
  2. Ni ja ga nisam probala, ali samo zato jer su mi sve nijanse tamne :D A baš je negdje prije bio snižen u mom dm-u, sad ga više ni nema...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čovječe, pa nijansa 51 odgovara i strašno svijetlim curama.. :/

      Izbriši
  3. Nisi jedina Martina, ja isto razmišljam o kupnji ovog pudera i nikako da ga uzmem :/

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam probala ovaj, ali jesam upgradeani Healthy Mix i solidan je :P Ali nije da mi previše paše. Možda bi mi ovaj mogao više odgovarati kad kažeš da je za mješovitu dobar :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je Healthy mix pretežak, ovaj je stvarno drugačiji. :) Mojoj koži je super! :)

      Izbriši
  5. Vrlokvalitetna i iscrpna recenzija, jako lijepo si sve objasnila, čak si stabila i stranicu za provjeru štetnosti sastojaka, što je vrlo korisno. :)
    Imam samo jednu ispravku, naime, Bourjois je vlasnik Chanela, a ne obratno, kako si navela u tekstu. Međutim, to sam i ja donedavno mislila, jer ono, ipak je Chanel u pitanju, ali prevarila sam se :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala i na ispravku! :D Nikolina, molim te da promijeniš.. :) :*

      Izbriši
  6. Obožavam Bourjois Healthy mix serum :D Odgovara mi bez obzira što imam masnu kožu, ali ga kombiniram Bourjois Healthy Balance puderom u kamenu zbog matiranja i to mi je idealna kombinacija :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Odličan post! Moram taj tvoj Dermablend više probati, makar tester negdje iskamčiti!

    OdgovoriIzbriši
  8. Kolegica ga je nedavno kupila i ne može ga dovoljno nahvaliti. Ja se pribojavam dewy efekta jer imam opaku T-zonu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da. Kao da si nanijela high end puder, ful je fin. :)

      Izbriši
  9. Draga Sara, znaš li gdje ima kupiti healthy mix serum? jer ga zadnjih mjeseci ne pronalazim ni u dmu, ni kozmu, ni mulleru. hvala :)

    OdgovoriIzbriši