petak, 8. kolovoza 2014.

Hawaiian Tropic Dry Oil & Satin Protection

Podrav drage moje :)

Ovo je prvi post nakon mora, a vezan je za more :) Ok, ne u potpunosti more more, već za aktivnost koja nam ne gine kada smo na moru/plaži/bazenu, voljeli je mi ili ne. Pogađate, radi se o sunčanju i zaštiti prilikom iste. Uz šešir i sunčane naočale, potrebna je i krema/ulje/losion sa dobrim SPF-om za zaštitu kože od štetnih UV zraka. I tako je prigodno početkom ljeta na moja vrata stigao paketić od Hawaiian Tropica, sa dva proizvoda za recenziju. Radi se o suhom ulju i losionu. Danima sam ih samo šnjofkala.



Oba pakiranja su mini, stoga su idealna za torbu ili kraća putovanja. 100 ml bi vam trebalo biti više no dovoljno za ljetovanje.

Prvo na redu je suho ulje. Totalno sam subjektivna i odlučila sam se kao ljubitelj ulja za sunčanje njega prvoga testirati. Pakiranje je čvrsto, jako fino leži u ruci, lagano se sadržaj istisne na ruku, čep na poklopcu izvrsno drži.



Miris je zaista predivan, baš onaj koji vas uvijek, ali baš apsolutno uvijek, asocira na more i lijepe ljetne uspomene. Relativno je tekuće, stoga ipak morate pripaziti koliko ćete istisnuti iz bočice. Ipak, sviđa mi se brzo upijanje i osjećaj koji ostaje na koži. Prilikom kupanja nisu se dogodile one nezgodne bijele flekice po tijelu, kao kod nekih ostalih. A i plus je što se možete izmigoljiti u vodi poput male ribice ako vas netko poželi zagnjuriti. Provjereno ;)  Još jedan plus je da nakon što izađete iz vode, upravo zbog ovog ulja, voda puno brže sklizne sa tijela - water resistant dio. Ono što mi se svidjelo jest i dodatak kokosa.

Ulja dolaze sa SPF-om 6, 10, 15 i 20 - full size pakiranja su od 200ml, a cijene im idu ovim redom: 60kn, 86kn, 90kn i 92kn. Nisam naišla na onaj sa SPF-om 8.

Sastav:


Drugi nam je na redu losion.Nešto je gušći, stoga je potrebno nešto jače stisnuti tubicu, a upravo zbog svoje gustoće nemate dojam da se mažete sa losionom, već kremom. Miris je jednako divan kao i kod suhog ulja, a ono što se odmah po razmazivanju na koži može vidjeti su sitne (ali zaista sitne) svjetlucave čestice, a ono što se može osjetiti jest divna glatkoća kože. 
Njega sam koristila prvenstveno na licu jer je ipak duplo veći faktor, a i kod mene je povremeno prisutna i T-zona - stoga prevencije radi losion ide na lice.



Nakon što mi se upio u kožu, jedva sam dočekala da se bacim u more i vidim kakav efekt on daje u vodi. Za raliku od ulja, sa ovime nećete migoljiti i drugi će vas vrlo lako zagnjuriti (yup, that happened), ali isto kao i ulje - neće se pojaviti nikakvi tragovi na koži.

Satin Protection losion dolazi u tri SPF-a: 15, 30 i 50+. Nažalost, u Dm prodavaonicama koje sam posjetila nisam naišla niti na jedno full size pakiranje, već samo ovo mini koje sam dobila na recenziju.

Sastav:

Za oba proizvoda se preporučuje nanošenje 20 minuta prije izlaganja suncu, a 3jušne žlice bi trebale biti dovoljne za kompletno tijelo. Ok, ovo sa jušnim žlicama nisam baš testirala (ne nosim beštek na plažu), ali odokativno bih rekla da je su meni bile dvoljne dvije, možda mrvicu manje. Valjda je to tako sa nama patuljcima :D

Na fotki ispod možete vidjeti losion i ulje - morala sam zaista brzo okinuti jer se ulje počelo upijati, a i kliziti sa ruke.


Količina: 100ml
Cijena: 62,90kn
Gdje kupiti: Dm
Proizvedeno u SAD-u, rok trajanja 12 mjeseci od otvaranja proizvoda.


Moja preporuka svakako ide za suho ulje, pogotovo ako ste ljubitelj ulja koja se brzo upijaju. Kao mala sam se voljela trackati maslinovim uljem na plaži :ljubav: , a kad sam porasla uvijek su mi ulja bila draža - u početku zbog brzine upijanja kojom prednjače u usporedbi sa ostalim sredstvima koje sam isprobala, a potom zbog osjećaja na koži. Losion je svakako jednako dobar, ali kao što sam rekla ranije, u ovom slučaju sam jako subjektivna i moj glas ide za suho ulje. I ova mini pakiranja se najčešće nalaze blizu blagajni, nemojte taj dio zanemariti :)

Jesam li izgorila? Nisam. Osim zaštite koju sam koristila, možda je i dio genetika ovdje odigrala svoje. Iako lako tamnim (već prvi dan se lagano trag naramenice kupaćeg na leđima vidio), ne gorim - na čemu sam zaista zahvalna. No to ne znači da se mogu samo tako opustiti i koristiti nešto sa niskim ili nikakvim spf-om. Vjerujte mi, nikad se ne smijete opustiti. Pa čak niti onda kada ste daleko od mora, na vrućim gradskim ulicama ili u prirodi.


Jeste li probale ikoji Hawaiian Tropic proizvod? Što inače koristite za sunčanje? Preferirate li ulja ili losione/kreme? U spreju ili tubi?

*PR uzorak

Broj komentara: 10:

  1. Obožavam Hawaiian Tropic, ovo ljeto imam njihov losion SPF 20 i suho ulje SPF 8. I after sun body butter Lime Coolada, e pa ti butteri su im dakle predivni <3
    Volim svašta isprobavati, ali svake godine uzmem barem ponešto od Hawaiian Tropic :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lime Cooladu sam samo lagano pomirisala, ajme divno nešto <3 :) A Hawaiian ima baš ona pravi ljetni miris koji uvijek na more asocira :)

      Izbriši
  2. Ne bi vjerovala, ali nisam nista isprobala od njih iako je masa blogerica zaludena njima. Probala sam samo miris i super je. Zaintrigirala si me recenzijom, posebno suhog ulja. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. izgledaju dobro, ali su mi preskupi. kad usporedim Hawaii s Sundance-om od dm-a (maksimalno faktor 30 i to samo u početku, 20ka mi je taman kasnije) kojeg koristim godinama i nikad nisam izgorila, biram sundance koji je duplo jeftiniji :) makar priznajem da me i hawaii privlači, ali trudim se što manje padati na marketinške trikove :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam probala zaista sve, od onog najjeftinijeg iz dm-a, preko onog skupljeg, do domaćeg maslinovog. A kako ne idem često na more, ipak bih se bacila u trošak i kupila ovo skuplje, a za svaki dan uzela jeftinije :)

      Izbriši
  4. definitivno bi se prije odlučila za suho ulje, zbog brzog upijanja, i zato jer brže voda sklizne :D
    a za lice je vjerojatno pametnije koristiti nekakvu kremu/losion :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ulje, ulje i samo ulje kod mene očito pali :D Šalim se :) Ali da, najbolje bi bilo kombinirati za lice losion, a ostatak ulje :)

      Izbriši
  5. "Ne nosim beštek na plažu" LOL :)
    Ovo ljeto koristila sam Hawaiian Tropic losion, SPF 30. U redu je, ali uslijed velikih vrućina nekako se razdvojio na 2 faze, kao da je ulje išlo van iz bočice, a ne losion. Ulje mi zvuči privlačnije, ali premali su to SPF za mene :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda za iduće ljeto preporučam neko ulje :) Ako nema kod nas, onda se bude naručilo online sa jakim SPF-om, ne budeš mi izgorila :)

      Izbriši