petak, 25. prosinca 2015.

Holly Jolly Christmas TAG

Sve najbolje drage moje povodom ovih blagdana :) Kao jedan maleni poklon, odlučila sam natipkati jedan jako prigodan tag post za koji me označila draga Mirela aka Sura Dancer :)

Shall we? :)

1. Kada te počne obuzimati uzbuđenje oko Božića?
Ponekad je to početak jeseni, a ponekad nakon rođendana krajem 11.mjeseca. Nikako na zelenu granu pa da kao i ostali svijet krenem tjedan dana prije datuma :)

2. Najdraži božićni film?
Odmah k'o iz puške pucam jednu brojku: 3. Tri filma koja bih mogla gledati svaki Božić. Radi se o: Love ActuallyCitizen Kane i jedan film sa dvije verzije - Miracle on 34th street (1947.) i Miracle on 34th street (1994.) . Moja duša je sva u crno-bijelom svijetu sa pokojom crvenom mašnicom :)3. Jesi li ikada doživjela bijeli Božić?
Naravno, mnogo njih (ajme što sam stara :P ). Iako nas već nekoliko godina snijeg zaobiđe kada je najčarobniji datum u pitanju, to me nikada nije spriječilo da svaki rođendan, između ostaloga, poželim bijele pahuljice na Božić.

4. Tvoja omiljena božićna pjesma?
Od svih silnih pjesama punih veselja i pahulja, meni se srce uvijek nekako nasmiješi kada čujem  ove četiri pjesme: Srebrna krila "Božić dolazi", Shakin' Stevens "Merry Christmas everyone", Band Aid 1984. "Do they know it's Christmas?" (iako je sam tekst tužan, jer je i danas to realnost, nekako je mom srcu jako draga pjesma), te malo klasike i dobri stari Bing Crosby i njegova "White Christmas".

5. Znaš li nabrojati imena sobova?
Ne znam sve, ali zato znam onog najbitnijeg - Rudolfa! :) 6. Omiljena hrana ili kolač koji se uvijek nađe na tvom božićnom stolu?
Iskreno, nemam neku posebno omiljenu hranu, ali imam zato kolač. Iako nije baš svake godine u kombinaciji, činjenica da ga volim je sasvim dovoljna da ga stavim kao odgovor na ovo pitanje. Radi se o kiflicama od oraha, dakle komadima oraha. Nakon 2-3 vas već jezik počinje peckati, ali tako su dobri da jednostavno ruka samo poseže za idućim, pa opet idućim i tako u nedogled.

7. Voliš li više poklanjati ili primati darove?
Budimo realni - svi vole primati poklone. Ali priznajem da mi je nekako draže poklanjati kad sam u mogućnosti.

8. Navedi jedno mjesto o kojem sanjaš da ga posjetiš u vrijeme blagdana?
To bi vrlo vjerojatno bio New York. Doduše, njega bih željela posjetiti u bilo koje doba godine.9. Što više voliš: Badnjak ili božićno jutro?
Teška odluka...vrlo vjerojatno Badnjak - svo ono slatko čekanje, kićenje bora, nada da ćeš se probuditi a ono vani sve bijelo :)


10. Kada tvoja obitelj ukrašava božićno drvce i tko ga ukrašava?
Kada sam bila manja to smo radili na Badnjak i najčešće je bila mama ta koja je do kraja izdržala i kitila bor, a ja sam ponekad i zaspala. U zadnjih nekoliko godina bor obično okitimo nekoliko dana prije samog Badnjaka kako bi se sam stres oko priprema smanjio, a što se tiče kićenja, kad se male ruke slože... :)

11. Voliš li više bijele ili šarene lampice za bor?
Volim hladne bijele ili plave.

12. Bi li radije živjela u kućici od medenjaka/paprenjaka (gingerbread house) ili u radionici Djeda Božićnjaka?
Gingerbread house all the way! Jednostavno obožavam taj miris.13. Ukratko ispričaj tradiciju svoje obitelji na Badnjak?
Jede se riba (najčešće pastrva pečena u roli), dovršava se pokoji kolač (ako već nije sve gotovo) i rade se završne pripreme za sutradan. 

14. Kad bi se mogla naći ispod imele s osobom s kojom god poželiš, tko bi to bio?
Jednostavno - moj dragi. Ali bila bi ga muka nagovoriti da stane ispod imele :D

15. Što je na vrhu tvoga bora?
Zlatni, stakleni vrh u zadnjih nekoliko godina.

16. Odbrojavaš li do Božića?
Nekad jesam, kada sam bila manja jer su obično u igri bili školski praznici, ali ove godine baš i ne. Nekako nemam osjećaj da je to doba godine jer je vani toplo ljudi moji, pretoplo za ovo doba godine.

17. Najdraža božićna uspomena?
Jedne godine sam dobila video/tv konzolu, davno prije svih silnih Play Stationa i Xbox-eva, kada ste morali to veliko čudo nekako uštekati u tv, a igre su bile toliko dvodimenzionalne, ali toliko zabavne da je to bila ludnica. O joysticku da i ne pričam. Da sam mogla, provela bih sate na tome, znam čak i da sam se rasplakala kada su drugi željeli igrati. Ah ta mladost.

18. Što najviše voliš u vezi Božića?
Davnih dana je to bio snijeg i obitelj, sada je samo obitelj na okupu. Znam, postajem sentimentalnija što sam starija, ali godine su to drage moje :)
Za kraj, nadam se da vam se svidio ovaj post, meni je bilo zabavno odgovarati na pitanja, a nadam se vama čitati odgovore. I još jednom želim svima najdivnije blagdane i uspješnu 2016. godinu u slučaju da se nećemo tipkati do kraja ove tekuće godine :)

Nema komentara:

Objavi komentar