četvrtak, 13. ožujka 2014.

Budget Buy - CV maska protiv prištića


Uhuuuu treći Budget Buy postić je tuuuu :) :) ;)

Danas ću vam pisati o maski za lice protiv prištića koja je meni trenutno najdraža. Iako imam mješovitu kožu (masna T-zona) koja je odavno izašla iz svojih pubertetskih dana i mušica kada su mi svako malo izbijali mini vulkani na licu, ova maska se pokazala kao jako dobar saveznik u suzbijanju malih vragova koji se jednom mjesečno znaju pojaviti. Priznajem, sretna sam što imam kožu koja se očistila još u srednjoj školi.


Kada svratim do Mullera, uvijek uzmem nekoliko pakiranja pošto mi on nije najbliži, pa koristim priliku. Ono što mi se posebice sviđa kod pakiranja je što dolazi u vrećici koja je na pola "presavinuta", pa lako možete prepoloviti pakiranje - u slučaju da putujete ili nemate toliko mjesta u svojem kozmetičkom kutku - što je čini idealnom i user friendly :)


Svaka polovica sadrži 7,5ml proizvoda, što je meni dovoljno za 4 korištenja. Kako ju koristim jednom tjedno, ovo je idealan Budget Buy proizvod.Nakon što sam prerezala jednu polovicu pakiranja, sve što mogu istisnem u jednu posudicu od kreme, jer na taj način sačuvam ostatak proizvoda do idućeg tjedna.




Na čisto lice u tankom sloju prstima nanesem masku i tako ju ostavim nekih 5min. Nemojte ni minutu dulje, tako sam se jednom malo zaboravila, pa je ostala dvije minute dulje, a nakon skidanja sam imala što i vidjeti - crvena kao rak :D
Znam da bi bilo ipak higijenskije da koristim špatulicu, ali kako je moja tek na putu (i valjda će doć), dobri su i prstići :)

Nakon što je maska odradila svojih 5min na mom licu, skidam je sa spužvicom koju sam prethodno umočila u mlaku vodu. I tako u nekoliko navrata - sa svakim pokretom kojim skinem masku, spužvicu isperem pod mlazom mlake vode. A kada sam sve sa lica maknula, još jednom isperem lice mlakom vodom i obrišem (tapkam) ručnikom koji mi je samo za lice.



Kakvo je moje iskustvo? Koža nakon nje mi je meka - kao i nakon svake maske koja nije agresivna. Ali, ono što sam primijetila jest da mi se barem na 1-2 dana smanje pore koje imam oko nosa, pa mi tako i tekući puder puno bolje izgleda na licu. Što se tiče onoga za što je ova maska namjenjena - nakon nekoliko korištenja, u kombinaciji sa drugim stvarima, ova maska je svakako pomogla pri smanjivanju prištića, čak i u "one dane prije".

E sad, znam da vas ima kemičara i kozmetičara ovdje koji bi mogli dati puno bolji uvid (ili thumbs up or thumbs down) jel sastav (naveden na drugoj slici dolje) dobar. Znam jedino da mojoj koži očito odgovara.

Grafički prikaz kako bi sama maska trebala odraditi svoj dio posla:



A nemojmo zaboraviti i sastav:




Ma jedna predivnoća (not) za sam kraj :D Duck face and all :) :) :)


Količina: 2 x 7,5 ml
Cijena: 5-6 kuna
Gdje kupiti: Muller
Proizvedeno u Njemačkoj.



Koristite li i vi maske za lice? Koje i koliko često? Planirate li možda i ovu probati?

Broj komentara: 12:

  1. e sviđaju mi se sastojci ove, za promjenu. probat ću, hvala ti ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Čini se OK.
    Trenutno koristim Freeman Avocado & Oatmeal Facial Clay Mask
    i super mi je da sam odmah kupila full size nakon probe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Freeman maske su mi na popisu, svakako ću uzeti ona mala pakiranja za probu :)

      Izbriši
  3. Meni se čini da je pisalo na pozadini da treba stajati 15 min!? Držala sam ju toliko i nisam bila crvena :) Super mi je maska!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam išla gledati - na zadnjem kupljenom pakiranju (kupljeno kad i tvoje) zaista piše 15min. Na starom mi je pisalo 5min :/ No, jednom sam se čak i malo zaboravila, ostavila preko 5min i nije bilo dobro za moje lice.

      I drago mi je da ti se sviđa :) :)

      Izbriši